Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

08.04.2025 | 08:05
Bit će lijep u bijeloj uniformi sa barem 50 fake ordena na sebi.

48lfak0ytfte1.jpeg
08.04.2025 | 09:59
Yonkis kaže:
Kako ti je Fauci kriv śto je RH donijela svoja pravila o suzbijanju korone?
Po tebi je korona puštena da bi se Biden/Fauci & Co obogatili? + WEFovci?
Trump svojim potezima šteti kao i korona, čekaj da domino efekt dođe do nas.
On nije u prvom mandatu iskoristio prilike da si nafutra džepove? A ovaj put misli na građane pa sve radi kako bi njima bilo bolje?

"Dok ne zadiru direktno u osnovne ljudske slobode" - podsjeti me koje su to?

Nije RH "donijela svoja pravila", morali smo sve napraviti po uputama koje je Plenky dobio od WEF-a, a koje je punom snagom gurala i korumpirana Ursula. Tadašnji Stožer kriminalca Beroša je onda to provodio, a liječnike koji su imali svoje znanstveno mišljenje su etiketirali, uklanjali s pozicija i razvlačili po medijima kao "antivaksere" u skladu s PR uputama iz Davosa.

Ostaje otvoreno pitanje jesu li znali što rade ili su čak toliko glupi da su bili izmanipulirani jer nisu imali kvalitetne savjetnike. To, što smo mi kao nacija balkanski hvatali krivine, to je druga stvar, a ne smijemo niti zaboraviti da je Hrvatska, srećom, imala situaciju skoro 50:50 - jer se pola nacije nije željelo cijepiti jer smo istraumatizirani kao narod time da nam je vlast puna prevaranata i lažljivaca i da tu nešto gadno smrdi, a to se vidjelo već po tome što su pravila bila licemjerna i van logike. I onda još imamo Most, kao jedinu stranku koja je sačuvala obraz i integritet u pandemiji, koji su organizirali referendum koji je bio uspješan, a Plenky ga je "demokratski" izignorirao i onda ukinuo Stožer jer je vidio da narod kuži manipulaciju.

Osnovne ljudske slobode koje su bile zgažene u pandemiji, a koje Trump, uz cijeli financijski kaos koji stvara, nije dirao (i nadam se da neće) su:

- pravo na slobodu govora (nikad jača cenzura u novije doba nego za vrijeme pandemije)
- pravo na slobodno kretanje (nezapamćeni lockdown od WW II)
- pravo na vlastiti novac (ne kod nas, Kanada je otišla toliko daleko)
- pravo na rad (zabrana radima mnogima, isto nezapamćeno od WW II)
- uvođenje segregacije građana putem ausvajsa (covid potvrde) i podla PR polarizacija javnosti korištenjem čisith laži bez stvarne znanstvene osnove

To su fundamentalne stvari koje su bile pogažene alatima izvučenim iz fašističke ladice, žalosno je da se na to mora podsjećati.
08.04.2025 | 10:30
IgorD kaže:
Bit će lijep u bijeloj uniformi sa barem 50 fake ordena na sebi.

48lfak0ytfte1.jpeg

a kad mu je rodjendan, da se pripremimo, sigurno ce biti neka manifestacija tim povodom

sve ovo sa trampom me podseca na predsednika Camacha iz filma 'Idiocracy'.

08.04.2025 | 11:46
[quote="dpasaric" post=230831]Yonkis kaže:

Trump, uz cijeli financijski kaos koji stvara, nije dirao (i nadam se da neće) su:

- pravo na slobodu govora (nikad jača cenzura u novije doba nego za vrijeme pandemije)
- pravo na slobodno kretanje (nezapamćeni lockdown od WW II)
- pravo na vlastiti novac (ne kod nas, Kanada je otišla toliko daleko)
- pravo na rad (zabrana radima mnogima, isto nezapamćeno od WW II)
- uvođenje segregacije građana putem ausvajsa (covid potvrde) i podla PR polarizacija javnosti korištenjem čisith laži bez stvarne znanstvene osnove

1. sloboda govora? Ukida novinarima dolazak na pressicu, proziva druge novinarske kuće fejk njuzovima, omalovažavanje novinara, uhićenje studenata koji organiziraju proteste ili pišu neke članke, njegov pulen Elon doxxa i zabranjuje ljude na "njegovoj" mreži, on odlučuje tko će što pisati o kojoj temi. Ili neće pisati... Sada kao ne postoji cenzura? Možda nema cenzure ali se radi na širenju dezinformacija. Ne mogu se sada sjetiti svih situacija. Naravno, ako su to MSM novinari i tv kuće, onda neka im tako i bude, zar ne? Ali zato Fox News koji i nisu news već show/entertainment kanal, pa Carlson, da ne nabrajam, to su validni izvori.

2. slobodno kretanje? Uhićenja na granici, selekcija na ulasku u ameriku, ICE koji doslovno lovi ljude bez provjere tj što god policija napravila imati će podršku sadašnje (trumpove) vlasti pogotovo ako rade protiv ne-bijelaca. Ne znam uopće zašto sad moram dokazivati ono što je prosto ko pasulj ali ti ne želiš okrenuti drugu stranu medalje.
I mi pričamo o sadašnjem Trumpu i njegovoj vladavini a ti povlačiš paralelu sa Covidom, sa globalnim sranjem sa kojim se svijet susreo nakon 100 godina od prošle pandemije (drugo doba, druge mjere, drugi svijet). Malo nelogično.

Ček, meni je jasno da zabrana kretanja, okupljanja i zatvaranja nekih biznisa je bilo prerigorozno na broj oboljelih, pogotovo u početku. Valjda je politika bila "hajmo stisnut da nam kasnije bude lakše" ali narod je bio protiv toga.
Ali opet zašto ti od svih nas ovdje, jedini misliš da je lockdown bio kriva stvar? Zašto nisi tužio državu što je postupila tako i narušila tvoja prava? Nisam nigdje u MSM medijima, u nas, čitao da je netko takvo napravio.
A bilo je temelja za tužiti je, zar ne?

3. vlastiti novac. Ova sloboda nije apsolutna – ograničena je zakonima, porezima ili društvenim normama, ovisno o sustavu. Nemam pojma što se desilo u Kanadi. I da, jesam za liberalnost ali sve u svojim granicama. Ali ti očito živiš punim plućima i mi smo svi, ne znam što, što dopuštamo da nas država sputava, što ne vidimo da WEF upravlja sa svima nama.. A po kojim onda zakonima bi ti živio? Priznaješ samo ono što tebi paše?

4. pravo na rad. Vidi točku 2 (lockdown) plus nema minglanja. Nezapamćeno od WWII.. Pa je, kao i pandemija nezapamćena od prije 100 godina. Zašto je Vili Beroš i markotićka i ekipa u vladi tako odlučila provoditi mjere za suzbijanje covida, vrag će ga znati? Zašto Irska, Njemačka, Italija i Španjolska nisu imale iste mjere ako je WEF svima upravljao i govorio kako se ponašati ili su naši loše razumjeli upute pa rekli fuck-it, we go live! pa se tako tu slažem sa tvojom "toliko glupi da su bili izmanipulirani jer nisu imali kvalitetne savjetnike" mala digresija na 50/50 za (ne)cijepljenje, zašto su onda Portugal i Danska imala iznad 80%, a tako razvijene zemlje, i još k tome liberalnije nego mi, balkanci, kako to objasniti?
Ok, za ovu točku nema možda još dodirnih točaka sa Trumpom ali njegove tarife će mnoge mala poduzeća dovesti do zatvaranja zbog podizanja cijena usluga i artikala a onda samim time i manjim prihodima i eto, ključ u bravu. Indirektno im je ukinuo mogućnost urednog rada. Možda sam krivo shvatio točku 4.

5. segragacija? Trump to ne provodi? Upravo sada? A ni onda? Koje ti vijesti onda gledaš? Ako išta radi od ovih 5 točaka onda je ova zadnja bila prva koju je započeo sa prvim danom u ovalnom uredu.

Dam se kladiti da sam propustio hrpu stvari a ovo tipkam nabrzinu.

Slažem se da se apsolutno ne slažemo. Ni po pitanju Covida, ni po pitanju filozofije oko "kako je započeo rat u Ukrajini", a niti po stavovima magaraca i slonova u američkoj politici. Mi svi šumom a ti (plus nekolicina) drumom. Ili obrnuto. A dobro. Ali uvijek se možemo tu natipkavati, jer papir trpi sve. Tj tipkovnica. I ne ljutim se, upijam stavove i pokušavam shvatiti zašto si tako kritičan tj kako to da imaš tako drugačije viđenje stvari, kako uspjevaš biti kontra struje, što te ponukalo na taj lifestyle(to si objašnjavao sa poslom i sl ali očigledno ti je samo Covid bio samo kap koja je prelila čašu, takav stav si očigledno imao i prije ukrajine 2014, i covida i prvog trumpovog mandata..) jer sigurno je da takav stav prenosiš i na svoje potomke.

I u jednu ruku je pohvalno što imaš svoj čvrsti stav, kao što rekoh prije, da nema tvojih argumenata, bili bi tu ko kvočke, svi bi kljucali po istoj liniji, izmjenjivali mišljenja ali istog koncepta (Ukraina good, Putin evil; Trump silly, Elon bad).
08.04.2025 | 13:51
Trump i ovi oko njega su totalni diletanti i budale. Ovo se jedva čita s obzirom na sve gluposti u tekstu.

Trump Adviser Releases Insane List of Demands for Tariffed Countries

> It’s worth noting that while manufacturing employment has gone down, U.S. manufacturing output is up and nearing its all-time high of December 2007. Who exactly will actually work all of these hypothetical manufacturing jobs? No one seems to know!

> Miran said that countries could “stop unfair and harmful trading practices” by buying more American products, specifically noting that countries could boost defense spending and procurement from the U.S. by “taking strain off our servicemembers and creating jobs here.”

> Finally, Miran said that countries could “simply write checks” to the Treasury Department.
08.04.2025 | 15:35
08.04.2025 | 20:48
ups, zaboravio sam - ovo su oni MSM mediji.
sad cu da potrazim nesto 'objektivno'
08.04.2025 | 22:09
Brussels police arrest US State Secretary Rubio's bodyguard

> Two sources with direct knowledge of the situation told the Washington Examiner that the agent in question was "behaving erratically" and "became irate" when hotel staff refused to reopen the bar beyond its normal hours, the US media reports.
09.04.2025 | 05:56
Sigurno će najebati, pitanje je koliko?

chart-sp-500-jan-2025-april-2025.png

Sad ti je S&P 500 best buy, Davore, koliko svog portfolija ćeš investirati? Investicija široko sijana, 500 najjačih US. Uvijek je jedan od njih na površini. Apple sigurno nije! Sad! Ali Trumpov veliki i genijalni plan (koji sigurno nije Big Reset, nego čupanje kablova) će uskoro dovesti do blagostanja, seksa, Rock'n Rolla i droge. Hallelujah!
Kako dobri stari Robert De Niro kaže: on je jednostavno glup ko kupus.
  • Air
  • Korisnik
  • 77
09.04.2025 | 08:44
Trump kaže:
"Ove zemlje me zovu, ljube mi guzicu. Umiru od želje da se dogovore".

Ovakvo izražavanje za predsjednika bilo koje zemlje je neprihvatljivo a pogotvo bi trebalo biti neprihvatljivo za moćni SAD.

Takvo izražavanje upućuje na puno dublji problem nego što je njegovo "površno" djelovanje.
09.04.2025 | 14:43
A može tako blebetat jer je još uvijek precjednik Amerike. Nije to mala stvar iako je svakim danom umanjuje. Drugi predsjednici će svejedno morati sa njim (ili nekim njegovim glasnogovornikom) pregovarati. Rado bih da ga svi stave na led, na jedno 6 mjeseci, da ga izignoriraju pa da vidimo kako mu se pelena puni. Ali to se objektivno neće desiti.
U drugim pričama, sud naložio da se neke stvari vrate na svoje mjesto, koje je on pomiješao i pogasio, tako da ipak ima pametnih i sa mudima u Americi. Moźda je pravda spora ali se kreće. Dohvatiti će njega i njegove karma.
09.04.2025 | 17:26
Nisam dugo.
Zašto nismo viđali ovakve bedastoće po internetu za vrijeme Obame, npr?
IMG_8895.jpeg

IMG_8897.jpeg

IMG_8896.png
09.04.2025 | 19:11
Hahaha, umirem od smijeha:

"Trump svima pauzira carine, samo Kini ostaju i još se povećavaju. Burze jako skočile!" - Index

Ako po treći put ispadnem u pravu, a vi naivni gutači panike, ima da me vodite na kafe!

P.S.
Pod "vi" mislim na glasne anti-Trumpiste!
09.04.2025 | 19:24
09.04.2025 | 19:47
A što to govori o njemu kao o nekom meštru?
Bilo je za očekivati da to neće moći tako ali je već popustio.
Djetinjasto ponašanje. Pumpanje ega. Idiot.
A po tebi je to sigurno ispao big brain move, ne?
09.04.2025 | 20:09
malopre u prolazu na brzinu vidim neke vesti - kini povecane carine na 125%, a srbiji spustene na 10%.
ovo se menja iz dana u dan... postaje sve zanimljivije.
09.04.2025 | 21:35
dpasaric kaže:

"Trump svima pauzira carine, samo Kini ostaju i još se povećavaju. Burze jako skočile!" - Index

Ako po treći put ispadnem u pravu, a vi naivni gutači panike, ima da me vodite na kafe!

P.S.

izvini jel ti to opet citiras index? pa to bese MSM medij, zar ne?
ja ne vidim gde si ti ispao u pravu, al neka ti bude.
ja samo vidim cunami u naletu na globalnim trzistima, a tramp prica bajke.
ovakve oscilacije i promene u carinskoj politici na dnevnom nivou, unosi takvo nepoverenje da je to nezapamceno u istoriji. berze jednostavno ne mogu da isprate sve to. na duze staze nije dobro. ako tramp tako nastavi, niko vise nece poslovati sa njima, u uslovima takve neizvesnosti.
reci mi ti kao diler apple opreme da li bi ulazio u neke dugorocne aranzmane? dodje ti kupac ti mu kazes jednu cenu, narucis opremu, u medjuvremenu se onoliko toga izmeni jer matori utripovao nesto. evo samo mi to reci.
09.04.2025 | 21:48
Ima tisuću razloga zašto se ovo ovako okrenulo, isto tako ima i još toliko zašto već sutra može biti nešto drugo. Kao, ovo je na 90 dana, tko zna, sutra može i Kinu odgoditi, mada se meni čini da je ovo danas usmjereno protiv Kine i to ne slučajno. Kina danas poziva svijet da se organizira protiv Trumpa pa je lako ovo usmjereno ka rezanju takve ideje u korjenu. Sve u svemu, sutra je novi dan.

China retaliates against Trump's 'trade tyranny' with 84% tariffs

> Beijing, which has said its charges would take effect from Thursday, urged other countries to unite against Trump's tariffs as the country's exporters reel from the crippling new levies.

> "Global unity can triumph over trade tyranny," declared an editorial in the state-run newspaper China Daily, noting Beijing's collaborations with Japan, South Korea and other Asian economies.

> A separate piece called for the European Union to work with it to "uphold free trade and multilateralism".
09.04.2025 | 22:05
Također kao što sam stavio onaj njegov niz poruka gdje ljude poziva da kupuju, to je sve manipulacija tržišta. Dam se kladit da je svojim prijateljima rekao da ide sad novi val promjena tarifa što će utjecati na tržište i da onda budu spremni za kupnju to jest prodaju. Kriminalac.
Davore, reci što bi napisao da je to napravila Kamala Harris ili Biden?

Zapravo već znam što bi napisao, da si opet bio u pravu da će se stvari vratiti na svoje mjesto. A ti ne gledaš posljedice?
Isto tako možemo reći i za sva sranja što su se desila za vrijeme Covida, pa evo, sve se vratilo na svoje mjesto. Kao da pandemije nije ni bilo. Tko se više sjeća maski i cijepljenja i propusnica? Bilo pa prošlo.
Tko je jamio, jamio je.
09.04.2025 | 22:31
Yonkis kaže:

Tko je jamio, jamio je.

Nemoj reći da misliš da je gotovo? Pa Trump se tek zagrijava. Doduše, možda sad nakratko prijeđe s tarifa na Ukrajinu ili nešto treće ali stvar s tarifama ni izdaleka nije gotova. Ima tu prostora za još malo igre.

Ko dijete koje otkrije prekidač na zidu pa pali i gasi svijetlo: to je Trump. Sad veli da je pauzirao tarife jer su se ljudi uplašili. Možda se on uplašio kad mu je netko priprijetio, atentatom ili tužbom ili subpoenom republikanaca u Kongresu.

A još jutros je tvrdio da zna što radi. Možda ko Sledge Hammer?

09.04.2025 | 22:39
Yonkis kaže:

hb360gu1gfte1.jpeg

Znači ovo je bila istina a ne glasina. Točnije, lakmus papir da vidi kako će reagirati DOW i ostali.
On se doslovno zajebava. On doslovno ima koncept plana koji je nešto u stilu “fuck it, we’ll do it live”, tj nema testa do produkcije.
Pa tko je još vidio da se tako ponaša, koja velesila? Kreten.
09.04.2025 | 23:11
Ovo je jako zanimljivo:

grok.com/share/bGVnYWN5_bbce2438-7ab6-4f74-8578-a2edaf572713

Nisam koristio Grok do sada, mislim da ću početi. Ovo je pitanje:

> my understanding is a bit different. When you apply punishing tariffs, the world wakes up and starts looking for alternatives. When US banned AI export to China, China made their own.. when SpaceX threatened to stop internet for Ukraine's military, Europe started developing its own Starlink alternative. When US denied adequate help to Ukraine, Germany lifter the weapon spending restrictions.
Analogies aside, China is already planning to buid alternatives to ASML and TSMC. So that's what happens when one thretens punishing tariffs. The market is acting like no damage is done. Do they really thing the world changed momentarily after tariffs were announced and the everything fell back in place after the announcement to pause tariffs! That's like trying to undo a car accident!! The damage is done, and is irreversible. The world had a wake up call and they acted, are acting, and will continue to build alternatives to American products and services.

Što je Grok odgovorio moglo bi vas iznenaditi

09.04.2025 | 23:12
Yonkis kaže:
Također kao što sam stavio onaj njegov niz poruka gdje ljude poziva da kupuju, to je sve manipulacija tržišta. Dam se kladit da je svojim prijateljima rekao da ide sad novi val promjena tarifa što će utjecati na tržište i da onda budu spremni za kupnju to jest prodaju. Kriminalac. .

As I was saying…

IMG_8901.jpeg
09.04.2025 | 23:22
IgorD kaže:

Što je Grok odgovorio moglo bi vas iznenaditi

Ma dam se kladiti da Trumpovi savjetnici isto tako ispituju AI-eve i traže povoljne slučajeve i scenarije ali za sebe pa donose odluke, ne za narod. Prvo sebi zgrni novce a rulja.. neka se snađe.
Na što smo spali. Uzalud škole i godine prakse kad ti Grok grokne što ti je činiti.
10.04.2025 | 10:13
IgorD kaže:
Yonkis kaže:

Tko je jamio, jamio je.

Nemoj reći da misliš da je gotovo? Pa Trump se tek zagrijava. Doduše, možda sad nakratko prijeđe s tarifa na Ukrajinu ili nešto treće ali stvar s tarifama ni izdaleka nije gotova. Ima tu prostora za još malo igre.

Ko dijete koje otkrije prekidač na zidu pa pali i gasi svijetlo: to je Trump. Sad veli da je pauzirao tarife jer su se ljudi uplašili. Možda se on uplašio kad mu je netko priprijetio, atentatom ili tužbom ili subpoenom republikanaca u Kongresu.

A još jutros je tvrdio da zna što radi. Možda ko Sledge Hammer?

poredjenje sa Sledge Hammer-om je poprilicno na mestu

indikativno je da i u samim redovima republikanaca se dizu glasovi - sta ovaj covek za boga miloga radi?!
moguce da su to neki pripadnici WEF-a
10.04.2025 | 11:21
IMG_8902.png

IMG_8904.jpeg
10.04.2025 | 16:14
Gadi mi se ova amerika.. Tu se neki kunu u WEF kako zagorčava život, ali ovo što trump radi javno, bez srama, pa to nije normalno.
Ima snimka kojoj je naslov "Trump after market close yesterday - “He made 2.5 billion today and he made $900 million. That’s not bad.” a govori nekim ljudima u Ovalnom uredu i pokazuje prstom na te neke koji su se obogatili. Fuj.

pg8pcxd90vte1.jpeg

komentar za sliku iznad: it appears a small group of insiders discovered a strong reason to buy at 1pm ET, before the news went public at 1:20pm ET
With this graph, you can clearly see where insider traders positioned their calls before the announcement. They made dozens of billions (if not hundreds) in matter of hours. Government artificially dumped the market and pumped it in matter of days to enrich bunch of people. This is the biggest corruption event in US history but since rule of law is in shambles nobody will actually do anything about it.

Kako uopće netko normalan želi invenstirati u išta u americi nakon ovakvih cirkusa?
Dam se kladiti da neće proći 90 dana, ne može Donny biti na miru jer će sigurno dobiti opet neku ludu ideju, za još bogaćenja svojih prijatelja i onda im govori "to sam vam ja omogućio, I did that, recite hvala ili.."

Koji luđak.

Evo komentar AOC na sve to: v.redd.it/2zampcss60ue1

p.s. The Dow, after rising nearly 3,000 points Wednesday, fell more than 1,000 points, or 2.68%, Thursday morning. The S&P 500 fell 3.2% and the Nasdaq Composite slid 3.8%. The S&P 500 is coming off its best day since 2008, and the Nasdaq on Wednesday posted its second-best daily gains in history.
10.04.2025 | 16:21
Ender kaže:

poredjenje sa Sledge Hammer-om je poprilicno na mestu

Jer je čovjek zaista jučer ujutro rekao tu famoznu rečenicu: youtu.be/xeoLQDB8_mA?si=AlX3Jb3lw-w5yQZ2&t=28

Par sati kasnije je sve okrenuo na glavu.
10.04.2025 | 18:01
dpasaric kaže:

P.S.

Dead-Cat-Bounce.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 4 minuta
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom
  • JOHN: pustimo pojedince neka misle i idlučuju za sebe, a ne nekome da se hvali tuđim tijelom(mesom)
  • JOHN: Ako se granatiranje Zagreba ili recimo razvaljivanje Valpova smatra ulazak neprijatelja, onda jesam. I ne pričam drugačije od onoga što ti pričaš, nego samo kažem da netko okreće dobru lovu na tuđoj patnji. Ali kad me već potežeš za jezik…..daj me podsjeti kakve veze ima Afganistan i slične lokacije na kojima si radio s ulaskom u tvoj grad. Ponavljam, ja jedam za obuku i spremu, ali
  • drlovric: Da bi se ti u svojoj drzavi osjecao sigurno. Skupa sa svojom obitelji.
  • drlovric: Nisi srecom doziivo kako izgleda kada ti nepoznati naoruzani ljudi udju u grad/selo. Inace bi pricao drugacije i borio se za to da ti drzava ima najjacu mogucu vojsku.
  • drlovric: Vatrogasac treba alat za svoj posao. Ako ne ugasi pozar ljudi ginu. Vojnik treba alat za svoj posao. Ako vojnik ne odradi svoj posao, ljudi ginu. Jednostavno je.
  • JOHN: Vatrogasac neće nikoga ubiti brentačom ili recimo bocom kisika
  • JOHN: Pa uvijek je sporna kad je u pitanju ljudski život
  • drlovric: ne znam zasto je nenormalno to ocekivati. Nece ni vatrogasac gasiti pozar bez opreme, ali samo je za vojsku uvijek sporna svaka nabavka. Osim kad te napadnu pa kad radi guza od straha :)
  • drlovric: oni koji su spremni da riskiraju zivot, treba da imaju sve sto bi im u toj borbi pomoglo, da soase drzavu svih nas i ostanu zivi ako je moguce :)
  • drlovric: Ja sam kazem da sutra CG, SR, HU, IT napadne HR, ja bi za 3 dana bio na prvoj crti. Ako sam ja voljan braniti tu drzavu i riskirait svoj zivot, normalno je da ocekujem da ta drzava ima sanitet, ili helikopter da me spasi ako negdje krvarim. Ili da ima topnistvo, avione, obucene vojnike/ljekare/informaticare. A imati sve to je proces koji trazi vrijeme, pare i znanje. Ne treba svi ni da ratuju, ali
  • JOHN: :)
  • Bertone: Ak netko iz SOA-e sad čita Jabučnjak, još bu zaključio da je drlovric švercer oružja :D
  • stefanjos: znam ja kako je drlovric kruha zaradio, i niti jednim postotkom svog tijela mu ne zamjeram na to. to je nazalost ta realnost koju on meni pokusava predociti, i svjestan sam je. samo mi se gadi da smo mi kao ljudi takvi kakvi jesmo.
  • JOHN: Treba se znati braniti, no to nužno ne znači da moraš poginuti. Netko u ratu bude iza monitora, netko na bojištu, ali oboje bi trebali znati koristit obrambena sredstva. Čudne sorte vode države. A ako ćemo tjerat mak na konac….tko ih je u konačnici birao?! Pa na kraju dođemo do one…..svi bi jebali a nebi umočili
  • JOHN: Čim shvatite da je drlovric dobar dio svog kruha zaradio na tematici naoružanja i rata, možda će te ga shvatiti. Malo je iskrivljeno, ali što će te. Slične poveznice možemo tjerati s farmaceutima, modificirane hrane i ostali. Zbog nekih umreš jer te riješio metak, drugi i treći jer te trovao, četvrti jer te lago, peti jer te klikom miša okrao/opleo …….
  • stefanjos: pa jesam evo, nije me sram. mene je sram sto postoje ljudi koji su voljni ici ubijati druge za svoju korist. to je mene sram.
  • drlovric: Svaka ozbiljna drzava mora imati ozbiljnu vojsku. Ne mozes tu cinjenicu ignorirati. Osim ako nisi lik sa vjecitom pricom "koliko smo vrtica mogli napraviti za te pare?" :) Takvi prvi bjeze u slucaju rata...
  • drlovric: @stefanjos: Ti se onda uzdaj da ce misice uspjeti da se izbore za mir u svijetu :) Sta drugo da ti kazem. I kada ti neko tko zna koristiti oruzje dodje da ti nametne svoju volju, ti mu lijepo umilim tonom objasni da to nije lijepo i da je glupo koristiti oruzje :)
  • Tito: pardon, jebo ih oruzje
  • Tito: @stefanjos - baš tako, jebo vas oružje.
  • stefanjos: drlovric i zasto je to lose, ova civilizacija je usitinu tako nakaradna ako je nije cilj oruzje u potpunosti izbrisati kao izum, a tebi je bed sto netko ne zna ocistiti pusku. koga boli, evo da budem prost i trpiti cu ban, kurac za puske i gluposti. moramo se sto prije udaljiti od tog midnseta da je ikakvo ubijanje potrebno
  • smayoo: Evo, razumijemo se. Moj je sin, nažalost, taman u dobi da ga pozovu da pogine. :(
  • drpongrac23: Imam sina, 8 godina mu je, kao i svaki roditelj, za njega želim najbolje, a u ratove neće ići dok sam ja živ.
  • smayoo: Kladim se da nemaš sina. :/
  • drlovric: Kukala nam majka sa danasnjim sinovima, ako bi se sutra zaratilo pa nas oni budu branili :) 95% mladica danas ne zna pusku ocistiti ni rasklopiti, nije nikada ispalilo niti jedan metak, ne moze uraditi 10 sklekova niti trcati par stotina metara. Sustavni je reset potreban i povratak vojnog roka, da bi se imali cemu nadati u buducnosti.
  • smayoo: Od tebe neće nitko to ni tražiti. A od tvog sina (ako ga imaš)? :(
  • drpongrac23: Cilj je osiromašiti ekonomije i stanovništvo, nakon toga slijedi rat. U koji naravno više be idem za nikog i nigdje.
  • Ender: ja mu psujem zenu, pa mi nekako bude lakse :)
  • drlovric: Cijene svega oonako divljaju, nitko normalan ne zna zasto. Sada barem znamo kome mozemo opsovati i za sta je kriv, i za sta nije. Bude covjeku nekako lakse :)
  • Bertone: *jep=još
  • Bertone: Kaj se brinete za amere, Tim Cook je podmazao Donaldovu inauguraciju sa 1 mil $ za što se zna i tko zna koliko jep prije toga tak da bu se našao neki izuzetak od carina.
  • Ender: znaci ko je kupio iPhone - kupio je. a mnogi smo se zalili da su skupi, evo tramp nas demantuje...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO