Trump i Musk - MAGA ili MASA
(3 korsinik/a gleda/ju temu) Gjuroo, tino1, (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

• Air
  • Korisnik
  • 77
30.03.2025 | 11:30
Bilo bi zgodno i bilo bi fer da oni koji su zagovarali i zagovaraju Trumpa daju svoj komentar na njegovo djelovanje koje poprimilo ekstremne razmjere, primjerice ovo: link

Kako objašnjavaju / opravdavaju njegov trgovinski rat protiv ostatka svijeta, kako objašnjavaju / opravdavaju njegovo kaubojsko / kočijaško izražavanje njega kao predsjednika SAD-a, itd.
30.03.2025 | 12:01
A i ti Air, tražiš malo previše. To nam se trenutno ne uklapa u širi narativ, pa nas je pomalo sram Tko zna možda bude sram tako velik, da i Jura makne onaj svoj avatar, a kako ga često mjenja, gdje ćeš bolje prilike nego sad.
30.03.2025 | 14:15
Air kaže:
Bilo bi zgodno i bilo bi fer da oni koji su zagovarali i zagovaraju Trumpa daju svoj komentar na njegovo djelovanje koje poprimilo ekstremne razmjere, primjerice ovo: link

Kako objašnjavaju / opravdavaju njegov trgovinski rat protiv ostatka svijeta, kako objašnjavaju / opravdavaju njegovo kaubojsko / kočijaško izražavanje njega kao predsjednika SAD-a, itd.

Strašno. Znači i dalje se ovdje ništa ne kapira!

Odlična izreka je "fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me", a za treći put da vam otvaram oči neću i nemam vremena, zaista imam pametnijeg posla, npr. daleko je korisnije složiti novi postav u muzeju računala da nam klinci uče o budućnosti kroz tehnološku prošlost, nego ljudima koji imaju zapečen ROM pokušati objasniti stvarnost uz pomoć alata kao što je kritičko razmišljanje i doktrina realizma.

Razočaravajuće je da ovdje dobar dio sudionika nije u stanju sam sebi napisati 10 pitanja na temu o kojoj pokušavaju raspravljati i da bi onda prvo sami sebi odgovorili na ta pitanja nakon što daju sve od sebe da ih kritički analiziraju.

Evo, postavi si 10 kritičkih pitanja o trgovinskom ratu i 10 pitanja o Grenlandu, baš me zanima što bi se zapitao?
30.03.2025 | 14:16
cariblanco kaže:
A i ti Air, tražiš malo previše. To nam se trenutno ne uklapa u širi narativ, pa nas je pomalo sram Tko zna možda bude sram tako velik, da i Jura makne onaj svoj avatar, a kako ga često mjenja, gdje ćeš bolje prilike nego sad.

Trump nema izbora jer Grenland planira napasti Ameriku, ima bio labove i naciste a čujem da je američki jezik zabranjen u školama.
30.03.2025 | 14:21
dpasaric kaže:
Razočaravajuće je da ovdje dobar dio sudionika nije u stanju sam sebi napisati 10 pitanja na temu o kojoj pokušavaju raspravljati i da bi onda prvo sami sebi odgovorili na ta pitanja nakon što daju sve od sebe da ih kritički analiziraju.

Evo, postavi si 10 kritičkih pitanja o trgovinskom ratu i 10 pitanja o Grenlandu, baš me zanima što bi se zapitao?

Ljudi zaboravljaju da je Njemaščka 1939 bila pred bankrotom. Sve što su imali uložili su u proizvodnju oružja i potrošili su sve devizne zalihe. Malo su oplindrali od Austrije pa Čehoslovačke ali to nije bilo dovoljno. Pretpostavljam da bi svaki ekonomski znalac poput Davora u tom trenu rekao, ako pobijemo sve Židove i uzmemo njihovu imovinu imat ćemo jako puno novaca. Evo, možda je to potpuno opravdano s ekonmskog stanovišta. Možda samo naivci misle drukčije?
  • Air
  • Korisnik
  • 77
30.03.2025 | 15:00
Lakše je napisati pola kartice teksta demagogije nego odgovoriti na pitanje.

Kako bi bilo da sada svi nemamo vremana odgovarati na postavljena pitanja?

A moglo se primjerice napisati:

Trump je želio od sveg srca dobiti Nobelovu nagradu za mir jer vidio da je na poslovnom planu teška pušiona, ali mu Putin ne da primirje, pa je dolučio sam napasti Grenland pa onda sam "osigurati" primirje / mir jer nema nuk sile i tamo nekog Putina da ga "opstruira", a njegovi ljudima će to biti dosta da mu daju Nobelovu za mir, ako ne uspije otpustiti će sve koji mu stoje na putu.
30.03.2025 | 19:32
Da, da, "demagogija", ali nekako čarobno, valjda stalno imam sreće(?), ono što postavim kao hipotezu se pokaže istina, a ono za što vi navijate, nakon što vas okine neki MSM naslov, se pokaže kao potpuna zabluda i još jedno nasjedanje na programiranu propagandu.

Hmmm... zanimljiva je ta demagogija...
30.03.2025 | 22:46
IMG_8831.jpeg

Pa ti reci da lik nije otiša na kvasinu.
30.03.2025 | 22:56
30.03.2025 | 23:01
Yonkis kaže:

Već po boji kvačice se kuži da to nije on sada napisao - ako je i napisao uopće, jer plave oznake su davno ukinute za "public figures", sada takvi računi imaju srebrnu oznaku. Odi mu na Twitter profil, pa pogledaj. Proskrolao sam mu lajnu (ne pratim ga inače) do veljače i nisam to našao.

Tako su i Elonu svašta trpali u usta, zato sve treba provjeravati.
30.03.2025 | 23:03
IMG_8833.jpeg

Oh, pa nije valjda dionica opet u padu..?
finance.yahoo.com/quote/TSLA/?.tsrc=applewf
Oh. Sutra je prvi aprilililili
30.03.2025 | 23:08
dpasaric kaže:
Yonkis kaže:

Već po boji kvačice se kuži da to nije on sada napisao - ako je i napisao uopće, jer plave oznake su davno ukinute za "public figures", sada takvi računi imaju srebrnu oznaku. Odi mu na Twitter profil, pa pogledaj. Proskrolao sam mu lajnu (ne pratim ga inače) do veljače i nisam to našao.

Tako su i Elonu svašta trpali u usta, zato sve treba provjeravati.

Još gore. Ako je to od tada, što je sad?

Donald Trump tweeted, “HIV Is Cured In 2nd Patient, Doctors Report. @nytimes Such great news for so many. Tremendous progress being made!” on March 5, 2019, following reports of the second known patient cured of HIV
30.03.2025 | 23:09
IMG_8832.jpeg

A lik se fura na stil Zelenskog. Zelenski sa Temua.

IgorD kaže:
cariblanco kaže:

Trump nema izbora jer Grenland planira napasti Ameriku, ima bio labove i naciste a čujem da je američki jezik zabranjen u školama.
31.03.2025 | 00:50
Pitanje Grenlanda je sjajan lakmus papir za potapanje naivnih ideja o "međunarodnom pravu" i "suverenosti država" koje smo često mogli čitati ovdje na forumu.

Kako je netko na lajni brutalno komentirao, parafraziram: "Nije to ništa osobno, to je čisti biznis i trgovina između SAD-a i Rusije, Trump pusti Ukrajinu Rusiji, a Rusi puste Grenland Amerima, Danci su tu ionako sporedni, baš kao što su bili Ukrajinici u Ukrajini."

Pa ne bih se uopće začudio da se to tako odvije. Još treba vidjeti kakve planove imaju Rusi i Kinezi s Antarktikom , to bi mogla ispasti neka verzija trovlasti između te tri velesile.
31.03.2025 | 15:32
Iako su zadnji podaci 2023, za vrijeme Bidena, baš me zanima kak sada stvari stoje sa Trumpovom "USA numbah one!"
Možda Trumpu smeta što je Grenland crven?

Snimkazaslona2025-03-31163440.png

Snimkazaslona2025-03-31163508.png
31.03.2025 | 15:57
Saće Tjamp uvest tajife...
31.03.2025 | 16:43
smayoo kaže:
Saće Tjamp uvest tajife...

... pa će i Amerika pocrvenit
31.03.2025 | 17:37
Kako su krenuli, narađasti i ekipa, očekujem da ova tema pretekne temu Ukrajina, po broju upisa...na dobrom smo putu, a svaki dan stiže svježe gorivo
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 25 minuta
  • accom: Evo što se tiče tekst smoothing-a... usporedjujem stare screenshote s novima i stvarno postoji razlika!
  • Yonkis: PSA: nemojte raditi reset svih postavki na iPhoneu (jer nisam znao passw za enkriptirani backup pa je to bilo riješenje) jer nećete moći dodati broj telefona za iMess i FT (barem kod A1)
  • miomika: Radi AI, image playground i ono čišćenje fotki. NE radi: iPhone Mirroring niti call recording
  • Borisone: Nadam se da će EU nagazit Apple da prekine s tim sranjem da im OS izgleda kulturno samo na retina ekranima.
  • Borisone: Možda je kava bila slaba. Provjerim večeras još jednom.
  • accom: @Borisone, može bit! Ujutro me pričekao updated system... al do tvoje "šale" nisem obračao pažnju... teško reči. :)
  • Borisone: Znam da zvuči kao prvoaprilska šala, ali može li netko provjeriti da li i njemu na macOS 15.4 na 1440p monitorima sada tekst izgleda manje nazubljeno nego prije.
  • Borisone: Od sinoć dostupni novi macOS, iOS, ...
  • JOHN: :)
  • Yonkis: @JOHN, evo možeš rentati ulaznicu: [link]
  • JOHN: Ja pokušao. I dva puta izvisio u čekaonici. Vjerojatno ću na drugi koncert
  • Zdravac: Dvije su kod mene (fan pit) :)
  • Zdravac: Jel netko uspio kupiti karte za Thompsona?
  • smayoo: @drpongrac23, evo sam ti je bumpao :)
  • Zdravac: Ja sam baš danas odjavio Apple Music i ostajem vjeran Spotify-u. U 3 mjeseca nisam dvaput koristio Apple Music, jednostavno mi ne treba uz Spotify
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: ...Ako neznaaaaš šta je biilooo...
  • Yonkis: Šta se radi, šta je bilo.. :)
  • drpongrac23: Aj d Smayoo otvori temu "Šta se radi", ja sam je nedavno otvorio, ali uz sve bsvoje algoritme je ne nalazim!!!
  • drpongrac23: Naravno, Apple Music playliste - kod mene sve legalno, oduvijek!!!
  • drpongrac23: Šta radi ekipa?!? ja samo opušteno... Radim playliste, priprema pizze za sina, iščekivanje žene da dođe sa posla... :)
  • smayoo: Nadstrešnica do 20 m2 se može graditi bez projekta i bez dozvole. Za više informacija piši u forum
  • Zdravac: dimenzije su sada 5 x 7 m, htio bih samo produžiti za 3 m
  • Zdravac: Ekipa, koliko bi okvirno koštala izrada glavnog projekta za povećanje nastrešnice sa 35 m2 na 50 m2, htio bih i struju na njoj. drvena konstrukcija sa ravnim limenim krovom
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO