30.03.2025 | 14:15
Air kaže:
Bilo bi zgodno i bilo bi fer da oni koji su zagovarali i zagovaraju Trumpa daju svoj komentar na njegovo djelovanje koje poprimilo ekstremne razmjere, primjerice ovo:
link
Kako objašnjavaju / opravdavaju njegov trgovinski rat protiv ostatka svijeta, kako objašnjavaju / opravdavaju njegovo kaubojsko / kočijaško izražavanje njega kao predsjednika SAD-a, itd.
Strašno. Znači i dalje se ovdje ništa ne kapira!
Odlična izreka je "fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me", a za treći put da vam otvaram oči neću i nemam vremena, zaista imam pametnijeg posla, npr. daleko je korisnije složiti novi postav u muzeju računala da nam klinci uče o budućnosti kroz tehnološku prošlost, nego ljudima koji imaju zapečen ROM pokušati objasniti stvarnost uz pomoć alata kao što je kritičko razmišljanje i doktrina realizma.
Razočaravajuće je da ovdje dobar dio sudionika nije u stanju sam sebi napisati 10 pitanja na temu o kojoj pokušavaju raspravljati i da bi onda prvo sami sebi odgovorili na ta pitanja nakon što daju sve od sebe da ih kritički analiziraju.
Evo, postavi si 10 kritičkih pitanja o trgovinskom ratu i 10 pitanja o Grenlandu, baš me zanima što bi se zapitao?