Trump i Musk - MAGA ili MASA
(2 korsinik/a gleda/ju temu) Air, (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

10.03.2025 | 06:06
Ovo što su pokrenuli ova dva gospodina je Epohalno, u tome se svi slažemo?

Trebali bi bez ikakvih svađa trijezno skupiti sve naše intuicije! Jer prognoze i modeli su van snage.

Kako se mi, kao mala nacija, trebamo pozicionirat da bi imali najmanju moguću štetu ili pak izvukli za nas najveći mogući benefit?
Što ovo munjevito i kontraciklično pozicioniranje USA znači za Globalno/Diskalnu stratešku poziciju USA. Ima li USA (kad ovo završi) šansu vratiti se kao pouzdani partner na globalnu pozornicu ili su za dugo polupani lončići?
Kako će se ponašati ostatak svijeta?
Jesu li carine pravi put za USA Ekonomiju? Donose li reforme "motornom pilom" konačno disciplinu u US proračun?
Koji je strateški cilj? Donosi li to ikakvu prednost USA Globalnoj poziciji?
Kako će se pozicionirati Kina?

Ovo su sve otvorena pitanja! A ima ih još.

Ili, ne trebamo se tim pitanjima baviti jer je sve Globalno dobrim rukama dvojce Genijalaca koji stvarno vide ono veliko sve, dok mi samo šumimo s našim malim i beznačajnim strahovima i pitanjima.
10.03.2025 | 09:57
Jao nemoj!
10.03.2025 | 10:02
Da,

komentiranje i prognoziranje Trumpa je ko komentiranje kockarnice ili horoskopa. Ćorava posla, Sizif etc.
10.03.2025 | 16:29
Riba kaže:
Jao nemoj!

Moramo, jer je dobro zakuhalo!

Ja sigurno znam, da je nama kao malim, važno da sad ne zakuhamo (nekim nacionalističkim glupostima) s našim susjedima. Jer s njima ćemo na kraju biti rame uz rame. Isto to bi savjetovao Baltičkim zemljama, sad sigurno nije vrijeme natezati se oko jezika ili bilo kakva provokacija Rusa. Rusi su im susjedi i gledaju doslovno u krovove njihovih kuća.
A ekonomski će to brzo završiti u totalnom kaosu. Sad se računa tromjesečje i tu će brojke pokazati svoje.
Dečki zanemaruju najosnovnija pravila ekonomije, Keynesovi multiplikatori su nemilosrdni u otkrivanju uzročno posljedičnog. Samo da onda ne bi bilo Biden je to usrao! Jer nije!

Keynesovi multiplikatori:

Na primjeru ulaganja u jedan most.
Recimo vlada odluči sagraditi most preko rijeke i uložit će u to 100 000 €. Tih 100 000 je u početku rupa u proračunu, ali tim mostom se spajaju dvije obale rijeke i sad ljudi mogu brže na drugu stranu, ne trebaju nekoliko km uz tok da bi je prešli. Trgovine na drugoj strani rijeke imaju više prometa, poslodavci imaju veći pul radne snage, neki infrastrukturni projekti su jeftiniji jer se kabel ili cijev brze i bliže spajaju. Sve to će donjeti u vrlo kratkom roku onih 100 000 € a i još toliko u proračun s rastom tog područja.

Ovaj DOGE vrtić samo klikne jedan od tih multiplikatora i bila stvar. Propadanje tih grana ili segmenta društva ima jebene posljedice.

A carine, da su carine dobra stvar Jugoslavija bi bila Ekonomska vele sila, a stvarno je propala s dugovima do guše.
10.03.2025 | 20:03
Roba koja se razmjenjuje je oko:
Kina ->USA 530mil. USD
USA-> Kina 150 mil. USD

I jedne i druge ce boljeti.
Treba analizirati strukturu robe.
Mozda Kina uvozi luksuznu robu bez koje realno i moze, dok USA uvozi jeftinu robu bez koje moze ali ce trebati platiti visetruko.
10.03.2025 | 20:14
Za sada Trump dobro vodi igru - što na umu, to na drumu, malo lud, ali otvoreno kaže što misli i što želi napraviti. Vrlo ugodno osvježenje nakon onih podmuklih licemjernih zlikovaca!
10.03.2025 | 20:30
dpasaric kaže:
Za sada Trump dobro vodi igru - što na umu, to na drumu, malo lud, ali otvoreno kaže što misli i što želi napraviti. Vrlo ugodno osvježenje nakon onih podmuklih licemjernih zlikovaca!

Super mu ide, stvarno. Pokidao je logističke pravce, proizvodnje etabliraju nove i to će se odraziti na cijenu - inflaciju.

Ja sam instalirao App kojom skeniram svaki code i ako ispadne ona drečava i agresivna zastava.
10.03.2025 | 20:34
dpasaric kaže:

Ova rečenica je više: što na drumu to na umu.
I na žalost svih nas pa i tebe, što "misli" to napravi.
10.03.2025 | 21:01
jura22 kaže:
Roba koja se razmjenjuje je oko:
Kina ->USA 530mil. USD
USA-> Kina 150 mil. USD

I jedne i druge ce boljeti.
Treba analizirati strukturu robe.
Mozda Kina uvozi luksuznu robu bez koje realno i moze, dok USA uvozi jeftinu robu bez koje moze ali ce trebati platiti visetruko.

I to tamo gdje se ubodu. Kina je digla npr na Ugalj, poljoprivrednu opremu, naftu i LNG to će pravo nadrkati Rednecks po Jugo Istoku i Kauboje u Texasu.
Ali nema što super mu ide.

Je su li u tom tvom trgovinskom balansu i usluge i nematerijalna dobra gdje su Bezos i co? I to je koji dinar i ne pokaziva se u tom tvom balansu.
10.03.2025 | 22:28
dpasaric kaže:

Pa možemo isto tako reći da i Orban dobro vodi igru sa EU fondovima i EU novcima, dobar igrač ali ne bih živio u Mađarskoj a i znam ljude koji su tamo bili donedavno pa se iselili radi njegove politike. Jer su “stranci”.
Tako će biti i u USA pod Trumpom. Samo što Orban ovisi o EU sisi. A Amerika ne može sama a nabijanje poreza će pomoći? Ostaje nam vidjeti kako će završiti prvi kvartal. Trump napravi “prividno” dobro ali dugoročno je zabrljavio, kao i svaki Republikanac, pa onda Demokrati popravljaju “štetu”.
10.03.2025 | 22:54
Yonkis kaže:
dpasaric kaže:

Pa možemo isto tako reći da i Orban dobro vodi igru sa EU fondovima i EU novcima, dobar igrač ali ne bih živio u Mađarskoj a i znam ljude koji su tamo bili donedavno pa se iselili radi njegove politike. Jer su “stranci”.
Tako će biti i u USA pod Trumpom. Samo što Orban ovisi o EU sisi. A Amerika ne može sama a nabijanje poreza će pomoći? Ostaje nam vidjeti kako će završiti prvi kvartal. Trump napravi “prividno” dobro ali dugoročno je zabrljavio, kao i svaki Republikanac, pa onda Demokrati popravljaju “štetu”.

S tim da se ni jedan Republikanac pa i najluđi se nije tako popeo na stablo ko ovaj. Niko od njih nije provodio ovako drastične poteze (ako se ovo može zvati potez?) ja bih to radije zvao mlataranje.

Po gotovo što sam uvijen da će to popucati iznutra.
Na primjeru most: Multiplikatorima raste struktura koja interagira i funkcionira pa i raste i dođe Genijalac iz vrtića i sruši most. Ima sigurno najmanje 70 % nezadovoljnih u tom teritoriju. E sad u tom smjeru niko nije ni posmatrô ozbiljno utjecaj multiplikatora. Tako da i nema nekih ozbiljnih modela. Ali bit će jebeno sigurno.
10.03.2025 | 23:11
dpasaric kaže:

hahaha, sta reci...
sto na umu, to na drumu - samo sto mu se to menja na takoreci nedeljnoj bazi sta mu je umu.
te carine koje je uveo, sta mislis ko ce to da plati?
dalje, amerika je postala u zadnje vreme - hollywood + wallstreet + usa army.
pre mislim 15 god je bio podatak da u usa u proizvodnji radi samo 17% radno aktivnog stanovnistva. ostalo je turizam, show bussiness, finansije...
bas me zanima kako ce da se onda ozivi ta americka privreda sa uvodjenjem carina, kad imas coveka na vrhu koji nema osnovna znanja o ekonomiji, pogotovo o makro i globalnoj ekonomiji + se okruzio slicnim sebi.
na kraju krajeva, posle manje od 2 meseca je rano govoriti o efektima njegovog vodjenja zemlje, a posledice ce biti dugorocne.
10.03.2025 | 23:15
inace jedan dobar text:

www.danas.rs/svet/sajmon-tisadal-putin-tramo-sad-rusija/

napomena: posto je ovo text iz MSM i placenika od WEF klike, ne preporucuje se dobro informisanim clanovima koji nisu 'panjevi', mada realnost potvrdjuje sve navode iz texta.
11.03.2025 | 02:14
Ender kaže:
napomena: posto je ovo text iz MSM i placenika od WEF klike, ne preporucuje se dobro informisanim clanovima koji nisu 'panjevi', mada realnost potvrdjuje sve navode iz texta.

11.03.2025 | 02:38
dpasaric kaže:

Pda... Sje**t ću Grenland, sje**t ću Panamu, sje**t ću EU, sje**t ću NATO... one way or another. A ne kao licemjerni šu*ak Putler koji je, kao, "ma nema šanse da vojno masakriramo Ukrajinu ili bilo koju drugu zemlju ako smo si tako zamislili".
Nazvati Trumpa (zajedno s redikulom Muskom) kao "ugodno osvježenje" je kao da opravdavaš zločin protiv humanosti. Dachau, Auschwitz, Jasenovac... Gledajmo to kao "Moje pjesme, moji snovi". Budimo pozitivni!

Let's start at the very beginning
A very good place to start
When you read, you begin with

A-B-C

When you sing, you begin with do-re-mi

Do-re-mi...

Ajmo se svi skupa retardirati. Lakše ćemo podnijeti ovo doba retardacije.
Al zbilja... U dobu smo retardacije.
11.03.2025 | 06:48
Ovako se Wall Street budi u jutro. S&P 500 index ili bolje rečeno S&P 493. Recesija -"Trumpcession"-je po meni neizbježna. Pogledajte i čudite se, ovakav S&P 500 vidimo jako, jako rijetko.

Bottom Performers

Tesla Inc. -15.43%
Microchip Technology Inc. -10.57%
Palantir Technologies Inc. -10.05%
DexCom Inc. -9.15%
ServiceNow Inc. -7.85%
Fair Isaac Corp. -7.57%
Carnival Corp. -7.56%
CrowdStrike Holdings Inc. Cl A -7.39%
Smurfit Westrock PLC -7.18%
Arista Networks Inc. -6.96%

Top Performers

Regeneron Pharmaceuticals Inc. 5.27%
AES Corp. 4.71%
NextEra Energy Inc. 4.57%
DaVita Inc. 3.32%
Bristol Myers Squibb Co. 3.31%
CME Group Inc. Cl A 3.03%
Consolidated Edison Inc. 2.91%
Cboe Global Markets Inc. 2.83%
Brown-Forman Corp. Cl B 2.79%
Enphase Energy Inc. 2.74%
  • Air
  • Korisnik
  • 77
11.03.2025 | 17:16
Neka ostane kako je Trump sa svojim timom najavio povećanje carina, pa za par dana opozvao svoju odluku pa opet "vratio" najavljene carine pa ih opet povećao!!!

Na ovakve odluke i premišljanja bi se smijala i djeca u prvom razredu OŠ.
11.03.2025 | 17:29
tino1 kaže:
Ovako se Wall Street budi u jutro. S&P 500 index ili bolje rečeno S&P 493. Recesija -"Trumpcession"-je po meni neizbježna. Pogledajte i čudite se, ovakav S&P 500 vidimo jako, jako rijetko.

Bottom Performers

Tesla Inc. -15.43%
Microchip Technology Inc. -10.57%
Palantir Technologies Inc. -10.05%
DexCom Inc. -9.15%
ServiceNow Inc. -7.85%
Fair Isaac Corp. -7.57%
Carnival Corp. -7.56%
CrowdStrike Holdings Inc. Cl A -7.39%
Smurfit Westrock PLC -7.18%
Arista Networks Inc. -6.96%

Top Performers

Regeneron Pharmaceuticals Inc. 5.27%
AES Corp. 4.71%
NextEra Energy Inc. 4.57%
DaVita Inc. 3.32%
Bristol Myers Squibb Co. 3.31%
CME Group Inc. Cl A 3.03%
Consolidated Edison Inc. 2.91%
Cboe Global Markets Inc. 2.83%
Brown-Forman Corp. Cl B 2.79%
Enphase Energy Inc. 2.74%

www.bloomberg.com/news/articles/2025-03-...mp;utm_campaign=copy
Sve stoji u URLu ali to je sića za njih.
11.03.2025 | 19:59
Air kaže:
Neka ostane kako je Trump sa svojim timom najavio povećanje carina, pa za par dana opozvao svoju odluku pa opet "vratio" najavljene carine pa ih opet povećao!!!

Na ovakve odluke i premišljanja bi se smijala i djeca u prvom razredu OŠ.

balkans.aljazeera.net/news/2025/3/11/tru...aluminij-na-50-posto

sta reci, kakav komentar dati...
11.03.2025 | 20:01
balkans.aljazeera.net/news/world/2025/3/...su-glasali-za-trumpa

kao sto sam pretpostavio, mnogi ce se razocarati, a ovo je tek pocetak, posle manje od 2 meseca vec pocinje otreznjenje...

e sad, da li posle jeb... nema kajanja, ili posle jeb... samo kajanje ostaje?
11.03.2025 | 20:22
inace u vezi ovih novouvedenih carina od 50% za celik i aluminijum - tolike carine obicno budu za luksuznu robu, e sad ispade da su celik i aluminijum neki luksuz stvarno je ovaj tramp poprilicno vickast.
mogu da razumem da uvodjenje carina sluzi da se zastiti domaca proizvodnja recimo, ali oni u americi, takoreci i nemaju neku industriju crne ili obojene metalurgije, a da bi se ta industrija ponovo obnovila, trebaju godine, da ne pominjemo ljudske kadrove kojih - nema, a imigracija ce svakako biti ogranicena da bi stranci dolazili da rade.
tako da, samo napred!
11.03.2025 | 20:53
U onoj temi o Trumpu koju su administratori kompletno izbrisali sam bio napisao kako smatram da je za ostatak svijeta bolje da Trump postane predsjednik jer će on efikasnije i brže pogurati SAD nizbrdo, na boljitak i korist ostatku svijeta.
11.03.2025 | 21:18
Evo, "progresivna" anti-Trump-anti-Musk ekipa pokazuje što su prave vrijednosti:

Nema niti formalne načelne osude ovoga, a meni ovo izgleda kao vrlo konkretan fašizam.

Dapače, po društvenim mrežama se smijulje i tiho naslađuju nad ovakvim vandalizmom i nasiljem.
11.03.2025 | 21:43
www.independent.co.uk/news/world/america...-trump-b2713125.html
Trump freezes $1 billion in food aid given to local schools and food banks to help low-income families

IMG_8553.jpeg

www.thedailybeast.com/big-balls-doge-guy...at-state-department/
‘Big Balls’ DOGE Guy, 19, Is Now a ‘Senior Adviser’ in State Department

IMG_8554.jpeg

IMG_8555.jpeg

IMG_8557.jpeg

I za kraj
IMG_8556.jpeg

"I was lied to, the country is going to shit, I'm going to shit, but at least the president has an R next to his name, so all of that is ok."
  • Air
  • Korisnik
  • 77
11.03.2025 | 22:07
dpasaric kaže:
Evo, "progresivna" anti-Trump-anti-Musk ekipa pokazuje što su prave vrijednosti:

Nema niti formalne načelne osude ovoga, a meni ovo izgleda kao vrlo konkretan fašizam.

Dapače, po društvenim mrežama se smijulje i tiho naslađuju nad ovakvim vandalizmom i nasiljem.

Kada si toliko jednostran, pitanje za tebe (na koje ne očekujemo odgovor) je:

Ako je ovo fašizam, Trumpov napad na ustavnost SAD-a / napad na Kapitol i Trumpovo pomilovanje osuđenih napadača je što?
11.03.2025 | 22:35
Air kaže:

Ako je ovo fašizam, Trumpov napad na ustavnost SAD-a / napad na Kapitol i Trumpovo pomilovanje osuđenih napadača je što?

Vidim da nisi pratio da je i to bio politički scam i namješten incident. Istraži malo po netu (hint: Rumble) kompletni video footage koji je bio sudski zabranjen i gdje se vidi da je policija uvele ove unutra i zapravo su tražili incident. I vidi se na snimkama kako onaj glavni "huligan" mirno ulazi unutra uz pratnju policije, dakle predstava!

Uostalom, pogledaj sam, pa zaključi o čemu se radi...
11.03.2025 | 23:06
dpasaric kaže:
Air kaže:

Vidim da nisi pratio da je i to bio politički scam i namješten incident. Istraži malo po netu (hint: Rumble) kompletni video footage koji je bio sudski zabranjen i gdje se vidi da je policija uvele ove unutra i zapravo su tražili incident. I vidi se na snimkama kako onaj glavni "huligan" mirno ulazi unutra uz pratnju policije, dakle predstava!

Uostalom, pogledaj sam, pa zaključi o čemu se radi...

Ovo je fenomenalno!

Svi znaju da je Mojsije nosio tri table sa zapovijedima i da mu je jedna pala i ostalo je samo 10 zapovijedi. Ima video na internetu, lako se provjeri. Samo tukci vjeruju u 10 zapovijedi, pravi vjernici znaju da postoji 15.

Mislim da jedna ide - Laži, laži, laži me, ti to radiš najbolje, tako nekako.
11.03.2025 | 23:08
Dobro Davore ali stvarno što ti imaš od toga da braniš Trumpa? Koju zadovoljštinu dobivaš? Iskreno, da nije tvojih stavova ova tema Ukrajina bi zamrla tamo negdje na 50oj stranici. Složili bi se da je Putin seronja, Trump pedofil i siledžija, Epstein pimp king na globalnoj sceni, da Rusi otimaju djecu iz Ukrajine i rade od njih male ruse itd itd..

Pratio sam J6 sa dubokim zanimanjem, koliko sam uspio u 24 sata jednog dana sa obavezama i poslom, ali izgleda da tebi dan traje 39 sati kad stigneš sve to pročitati pogledati prožvakati… ili si se debelo navukao u te teorije zavjere tj ništa ne radiš nego samo upijaš taj info ili si u nekom tajnom klubu nekih masona koji imaju direktni pristup samo najbitnijim informacijama… ne znam, od kud sad Rumble i čemu sad taj narativ da je J6 bio igrokaz? Zar stvarno? To okupljanje je po tebi organizirao Biden? Da bi Trump sada rekao da su Demokrati namjestili izbore da on pobjedi, on, Trump.
Stvarno ne znam što bih rekao.
Politički scam.
Kako samo ti vidiš pravu istinu a svi mi smo ispranih i zaluđenih mozgova i uvjerenja?
Podsjeća me na onaj vic - vidi koliko idiota vozi u krivom smjeru na autocesti! Budale!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 47 minuta
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom
  • JOHN: pustimo pojedince neka misle i idlučuju za sebe, a ne nekome da se hvali tuđim tijelom(mesom)
  • JOHN: Ako se granatiranje Zagreba ili recimo razvaljivanje Valpova smatra ulazak neprijatelja, onda jesam. I ne pričam drugačije od onoga što ti pričaš, nego samo kažem da netko okreće dobru lovu na tuđoj patnji. Ali kad me već potežeš za jezik…..daj me podsjeti kakve veze ima Afganistan i slične lokacije na kojima si radio s ulaskom u tvoj grad. Ponavljam, ja jedam za obuku i spremu, ali
  • drlovric: Da bi se ti u svojoj drzavi osjecao sigurno. Skupa sa svojom obitelji.
  • drlovric: Nisi srecom doziivo kako izgleda kada ti nepoznati naoruzani ljudi udju u grad/selo. Inace bi pricao drugacije i borio se za to da ti drzava ima najjacu mogucu vojsku.
  • drlovric: Vatrogasac treba alat za svoj posao. Ako ne ugasi pozar ljudi ginu. Vojnik treba alat za svoj posao. Ako vojnik ne odradi svoj posao, ljudi ginu. Jednostavno je.
  • JOHN: Vatrogasac neće nikoga ubiti brentačom ili recimo bocom kisika
  • JOHN: Pa uvijek je sporna kad je u pitanju ljudski život
  • drlovric: ne znam zasto je nenormalno to ocekivati. Nece ni vatrogasac gasiti pozar bez opreme, ali samo je za vojsku uvijek sporna svaka nabavka. Osim kad te napadnu pa kad radi guza od straha :)
  • drlovric: oni koji su spremni da riskiraju zivot, treba da imaju sve sto bi im u toj borbi pomoglo, da soase drzavu svih nas i ostanu zivi ako je moguce :)
  • drlovric: Ja sam kazem da sutra CG, SR, HU, IT napadne HR, ja bi za 3 dana bio na prvoj crti. Ako sam ja voljan braniti tu drzavu i riskirait svoj zivot, normalno je da ocekujem da ta drzava ima sanitet, ili helikopter da me spasi ako negdje krvarim. Ili da ima topnistvo, avione, obucene vojnike/ljekare/informaticare. A imati sve to je proces koji trazi vrijeme, pare i znanje. Ne treba svi ni da ratuju, ali
  • JOHN: :)
  • Bertone: Ak netko iz SOA-e sad čita Jabučnjak, još bu zaključio da je drlovric švercer oružja :D
  • stefanjos: znam ja kako je drlovric kruha zaradio, i niti jednim postotkom svog tijela mu ne zamjeram na to. to je nazalost ta realnost koju on meni pokusava predociti, i svjestan sam je. samo mi se gadi da smo mi kao ljudi takvi kakvi jesmo.
  • JOHN: Treba se znati braniti, no to nužno ne znači da moraš poginuti. Netko u ratu bude iza monitora, netko na bojištu, ali oboje bi trebali znati koristit obrambena sredstva. Čudne sorte vode države. A ako ćemo tjerat mak na konac….tko ih je u konačnici birao?! Pa na kraju dođemo do one…..svi bi jebali a nebi umočili
  • JOHN: Čim shvatite da je drlovric dobar dio svog kruha zaradio na tematici naoružanja i rata, možda će te ga shvatiti. Malo je iskrivljeno, ali što će te. Slične poveznice možemo tjerati s farmaceutima, modificirane hrane i ostali. Zbog nekih umreš jer te riješio metak, drugi i treći jer te trovao, četvrti jer te lago, peti jer te klikom miša okrao/opleo …….
  • stefanjos: pa jesam evo, nije me sram. mene je sram sto postoje ljudi koji su voljni ici ubijati druge za svoju korist. to je mene sram.
  • drlovric: Svaka ozbiljna drzava mora imati ozbiljnu vojsku. Ne mozes tu cinjenicu ignorirati. Osim ako nisi lik sa vjecitom pricom "koliko smo vrtica mogli napraviti za te pare?" :) Takvi prvi bjeze u slucaju rata...
  • drlovric: @stefanjos: Ti se onda uzdaj da ce misice uspjeti da se izbore za mir u svijetu :) Sta drugo da ti kazem. I kada ti neko tko zna koristiti oruzje dodje da ti nametne svoju volju, ti mu lijepo umilim tonom objasni da to nije lijepo i da je glupo koristiti oruzje :)
  • Tito: pardon, jebo ih oruzje
  • Tito: @stefanjos - baš tako, jebo vas oružje.
  • stefanjos: drlovric i zasto je to lose, ova civilizacija je usitinu tako nakaradna ako je nije cilj oruzje u potpunosti izbrisati kao izum, a tebi je bed sto netko ne zna ocistiti pusku. koga boli, evo da budem prost i trpiti cu ban, kurac za puske i gluposti. moramo se sto prije udaljiti od tog midnseta da je ikakvo ubijanje potrebno
  • smayoo: Evo, razumijemo se. Moj je sin, nažalost, taman u dobi da ga pozovu da pogine. :(
  • drpongrac23: Imam sina, 8 godina mu je, kao i svaki roditelj, za njega želim najbolje, a u ratove neće ići dok sam ja živ.
  • smayoo: Kladim se da nemaš sina. :/
  • drlovric: Kukala nam majka sa danasnjim sinovima, ako bi se sutra zaratilo pa nas oni budu branili :) 95% mladica danas ne zna pusku ocistiti ni rasklopiti, nije nikada ispalilo niti jedan metak, ne moze uraditi 10 sklekova niti trcati par stotina metara. Sustavni je reset potreban i povratak vojnog roka, da bi se imali cemu nadati u buducnosti.
  • smayoo: Od tebe neće nitko to ni tražiti. A od tvog sina (ako ga imaš)? :(
  • drpongrac23: Cilj je osiromašiti ekonomije i stanovništvo, nakon toga slijedi rat. U koji naravno više be idem za nikog i nigdje.
  • Ender: ja mu psujem zenu, pa mi nekako bude lakse :)
  • drlovric: Cijene svega oonako divljaju, nitko normalan ne zna zasto. Sada barem znamo kome mozemo opsovati i za sta je kriv, i za sta nije. Bude covjeku nekako lakse :)
  • Bertone: *jep=još
  • Bertone: Kaj se brinete za amere, Tim Cook je podmazao Donaldovu inauguraciju sa 1 mil $ za što se zna i tko zna koliko jep prije toga tak da bu se našao neki izuzetak od carina.
  • Ender: znaci ko je kupio iPhone - kupio je. a mnogi smo se zalili da su skupi, evo tramp nas demantuje...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO