Hackirali mi iTunes account
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hackirali mi iTunes account

30.08.2010 | 12:50
Ovaj mail od Apple-a dobio sam početkom srpnja.
Nije iTunes account, već se radi o jednom drugom Apple-ovom servisu:

Dear Apple Learning Interchange member,
We recently learned that the security of Apple Learning Interchange (ALI) members' names and passwords may have been compromised. These accounts are limited to accessing the ALI discussion board and do not contain sensitive information such as credit card or social security numbers.
If you use this name and password combination on other websites and services, you may risk vulnerability on those sites. We strongly recommend that you change your password on any site that might have the same name and password combination.
We apologize for the inconvenience, and thank you for your continued participation in ALI.
Sincerely,
The Apple Learning Interchange Team
30.08.2010 | 13:42
ja sam i na iTunese i na PayPal stavio "praznu" deviznu karticu na koju dodajem onoliko love koliko mi treba za određenu transakciju, pa nek uzmu svih pet dolara koliko obično ima na njoj...

nego, imam jedan problem s PayPalom - na kartici mi je trenutno 30-ak dolara i ne mogu nikako dodati tu lovu na PayPal account. kako se to radi? jel postoji neki limit za minimalni depozit?
30.08.2010 | 13:48
gljiva1000 je napisao:
Ja sam malo ispao iz ovih kriminalisticko-informaticnih krugova. Kaj znaci PHISHING i koja je preventiva protiv toga?

Hvala

In the field of computer security, phishing is the criminally fraudulent process of attempting to acquire sensitive information such as usernames, passwords and credit card details by masquerading as a trustworthy entity in an electronic communication. Communications purporting to be from popular social web sites, auction sites, online payment processors or IT administrators are commonly used to lure the unsuspecting public. Phishing is typically carried out by e-mail or instant messaging,[1] and it often directs users to enter details at a fake website whose look and feel are almost identical to the legitimate one. Even when using server authentication, it may require tremendous skill to detect that the website is fake. Phishing is an example of social engineering techniques used to fool users,[2] and exploits the poor usability of current web security technologies.[3] Attempts to deal with the growing number of reported phishing incidents include legislation, user training, public awareness, and technical security measures.
A phishing technique was described in detail in 1987, and the first recorded use of the term "phishing" was made in 1996. The term is a variant of fishing,[4] probably influenced by phreaking,[5][6] and alludes to baits used to "catch" financial information and passwords.

Dalje o tome imaš na en.wikipedia.org/wiki/Phishing
30.08.2010 | 18:00
Finn je napisao:
nego, imam jedan problem s PayPalom - na kartici mi je trenutno 30-ak dolara i ne mogu nikako dodati tu lovu na PayPal account. kako se to radi? jel postoji neki limit za minimalni depozit?

Koliko se sjećam, najprije negdje moraš promijeniti način plaćanja iz "post-paid" u "pre-paid".
30.08.2010 | 18:19
čudno mi je što ima toliko malo opcija, ne kužim...
30.08.2010 | 18:22
pardon, ispala mi je fotka...
PayPal.jpg

hm, premalena je fotka... u svakom slučaju, nema nikakvih mogućnosti porihtavanja.
30.08.2010 | 18:33
Jbg, ne sjećam se više. Ima već godina otkad sam otvorio PayPal account (najmanje 5). Tad sam to bio sve proučio, podesio si i više nikad pogledao...
30.08.2010 | 18:37
idešššš... šta to postoji toliko dugo?
sredit ću to nekako, hvala.
20.11.2010 | 20:38
Da ne otvaramo novu temu...

Na netbankingu vidim da mi je 13/11/2010 terećen mastercard za 1 USD piše samo
"ITUNES USD LUXEMBOURG"

Na iTunes accountu mi je bilo plaćanje karticom, to sam odmah maknuo.

Ono što mi je najčudnije je da na AppStore accountu nemam evidentiranu nikakvu kupnju, sve su "free".

Da li to znači da su mi maznuli podatke od kartice?!

Gdje mogu provijeriti šta je to kupljeno?
21.11.2010 | 00:03
Možda se radi samo o tzv. "rezervaciji" na kartici? Na taj način se provjerava da je kartica ispravna. U tom slučaju bi trebao na idućem izvodu vidjeti da ti je tih 1 USD vraćeno. No ako ti je to tamo već neko vrijeme, onda ne vjerujem da će biti to.

Evo u pravu sam:
discussions.apple.com/message.jspa?messageID=11234045
21.11.2010 | 09:06
Hvala Riba!
Nisam uopće pomislio na tu mogućnost pošto imam account već duže vrijeme ali sam 13/11 dobio novi iPhone sa servisa i vjerovatno kod aktivacije novog hardwera ponovno provjeravaju.
Mogli bi poslati neki mail da čovjek zna o čemu je riječ.
21.11.2010 | 10:28
A zašto bi se trudili, kad ionako izbora nemaš. Osuđen si na njih, a oni ti mogu raditi što god ih je volja.
21.11.2010 | 18:54
Nemoj me bockat
Ionako mi malo fali da se vratim "običnoj" Nokii nakon ove avanture sa iPhonom koji je išao u reboot prilikom, pazi sad, telefoniranja.
21.11.2010 | 19:03
Ha, jbg sad... Shit happens. Ne znam ni jedan brand mobitela kojima se to ne događa, rjeđe ili češće...
21.11.2010 | 21:01
Meni se nikad na Nokiji nije dogodilo. Treba se samo kloniti tzv. "Smartphonea"
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.11.2010 | 01:09
Ma hajte molim vas, pa ja imam tri iPhonea 3G, 3GS i 4 pa do sada nikad nisam imao problema s njima, čak ni sa 3G kojeg sam mrcvario dok sam naučio jailbrekat i unlockat

Doduše nisam imao ni sa Sony Ericssonom ni sa Samsungom. Zapravo sa samsungom mi je jedini problem bio jer je imao windows mobile i touch screen, brrrr grozno.

Ja mislin da ti je to jednostavno bio bad luck.
22.11.2010 | 12:37
Ja sa svakim mobitelom imam strahovitih problema, ali mislim da je to zbog dolaznih poziva a ne zbog tehnologije.
22.11.2010 | 14:49
Moj najveći problem s mobitelima je što nijedan kojeg sam imao do sad ne zna koji poziv želim primiti, a koji ne želim.
22.11.2010 | 19:14
Ja ne želim niti jedan. Nedavno sam napravio veliki korak kada sam shvatio da me okolina istrenirala da drzim uključen mobitel pored sebe, i da nije to nešto što ja želim. Za početak uredno je ugašen za vrijeme radnog vremena, jer bi tada svi i tako trebali biti svjesni gdje se nalazim i da im ne mogu pomoći. Već taj korak je pružio osjetno olakšanje mojim živcima. Plan je da bude uključen kada sam na terenu i ako postoji najavljena potreba da će mi trebati, a i onda ću ga držati na "Meeting" profilu.
Super mi je kada sjedim na školjci a ukućani mi panično lupaju na vrata "jer mi zvoni mobitel". Kao da će doći smak svijeta ako se ne javim. A i ako se javim, očekivano mi nitko nikad ne ponudi recimo 100 eura.
22.11.2010 | 20:01
Meni su se kolege smijale kada sam im rekao da ja npr. po noći isključujem mobitel, a sada neki od njih čine to isto. Ne primam mnogo poziva jer su ljudi već naviknuti da mi je često isključen i znaju da me mogu dobiti on-line ako sam raspoloživ.
22.11.2010 | 20:57
E ovo sa šekretom ne može. Nema nitko pravo uznemiravati me kad sam na prijestolju. To je vrlo rijetko mjesto gdje imam apsolutno mira. To je u stvari sveto mjesto muškaraca. Ja isto imam "službeni" mobitel kojeg držim samo za radnog vremena, a ovaj spotrski malo ljudi zna i stalno je uključen.
22.11.2010 | 21:24
Ja imam samo službeni mobitel jer jednostavno premalo i prerijetko mobitel koristim u privatne svrhe da bi mi se isplatilo imati poseban privatni mobitel. Ne gasi se nikad, ali noću ostaje dovoljno daleko od mene da ga uopće ne čujem, taman cijelu noć zvonio. Na moju sreću, od 2003. ne radim posao koji uključuje hitne pozive usred noći.

I privatno, i službeno, vrlo je mali broj ljudi kojima se uvijek i neizostavno javljam (osim kad sam u kinu, kazalištu, na koncertu, spavam, jedem ili sam na WC-u). Ti ljudi imaju poseban ringtone. Na normalan ringtone se jednostavno ne obazirem kad se bavim višim prioritetima. Kad mi netko panično skreće pažnju da mi zvoni mobitel, obično kažem - ako se ja ne uzbuđujem zbog toga, zašto se ti uzbuđuješ?

Moje je iskustvo da gotovo nikad i gotovo nikom nije problem ako im se ne javiš, nego ako im poziv u dogledno vrijeme ne vratiš.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, jura22, m@xym, Riba, robee, ZeljkoB, Anonimci (790)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO