07.03.2016 | 16:34
Tako pametni naprave karijeru ni iz čega...
==========================
Menadžer pred penzijom, svjetski poznat, jednog je dana smislio odličan plan. Nazvao je sina telefonom i rekao mu:
- "Sine, završavaš fakultet, ostao ti je samo diplomski... Vrijeme je da te oženim i nađem ti posao!"
Sin se malo usprotivio za ženidbu:
- "Pa tek sam završio školovanje! Posao, OK! Ali ženidba..."
Otac:
- "Ali čekaj da ti pokažem sliku djevojke!"
I na slici je lijepa djevojka i velika jahta u pozadini... Kaže mu sin:
- "Tata, ma daj, pa ja se hoću oženiti iz ljubavi... kakva jahta!"
Otac:
- "Ma čekaj, nisam ti rekao najbitnije... ona je kćerka Billa Gatesa, najbogatijeg čovjeka na svijetu!"
Sin promisli 5 sekundi, pa mu kaže uz osmijeh:
- "E, ako je tako, može! Pristajem!!!"
Stari uzima telefon i zove Billa:
- "Znaš, Bille, imam sina, lijep k'o lutka! I jako mu se dopada tvoja kćer!..."
Bill mu odgovara:
- "Villi, cijenim te jako, ali sad si pretjerao! Moja kćerka nije ni vidjela tvog sina, pa nismo u 18. stoljeću!"
Menadžer će na to:
- "Polako, prijatelju - nisam ti rekao najvažnije!... Mali je sad diplomirao - i već je zamjenik predsjednika Svjetske banke!!!"
- "Stvarno!?" - odgovori mu Bill - "paaa, ako je tako, računaj da je to dogovoreno!"
Menadžer uzima telefon i zove svog dobrog prijatelja, predsjednika Svjetske banke... Kaže mu:
- "Prijatelju, mali mi je diplomirao i treba mu posao, pa sam mislio da ga zaposliš, da ti bude zamjenik..."
- "Ha, ha, ha!!" - nasmije se predsjednik... - "Znaš da smo dobri prijatelji, ali stvarno si poludio! Pa na to mjesto pucaju najbolji svjetski ekonomisti! Ne kažem da je mali loš, ali to je veliki zalogaj za njega!"
- "Polako, prijatelju.." - kaže mu menadžer - "nisam ti rekao najbitnije... mali je budući zet Billa Gatesa!!!"
Predsjednik ušuti, pa reče:
- "Pa ako je tako - neka dođe sutra na posao!..."