01.07.2019 | 17:17
Elem, trebam pristojan, uredan, stabilan i funkcionalan project management softver za Mac, za povremenu uporabu. Svaki prijedlog ili savjet je dobrodošao.
Nije problem platiti, ali ne želim plaćati mačka u vreći, a app store je pun takvih drek-uradaka. Očito je ekipa skužila da tržište Mac softvera raste pa je sve više tih fušera koji naprave us*ani port svoje ionako ne bogzna kakve aplikacije ma Mac (pa onda taj port ne radi takoreći nikako) i prodaju rog za svijeću, redovito traže više novca, nego za windows verziju, ne nude trial period pod izgovorom da Mac App Store to ne dozvoljava (što nije istina), itd.
Najbolje što sam ikad vidio na Macu (a i uopće) je OmniPlan i on je stvarno super. Ali posao mi je takav da mi to nije potrebno svakodnevno, nego uleti godišnje jedan posao gdje se moram upustiti u operativni project management, planiranje resursa, kontrolu kritičnog puta itd. Bio sam već jednom platio nemalu cijenu za OmniPlan (trenutna je 1900 kn na Mac App Store), ali ta je verzija prestala funkcionirati na 10.13. A dok sam je mogao upgradeati (također ne po nekoj baš nježnoj cijeni - trenutno je 800 kn, čini mi se) - bio sam u takvim poslovima da mi je takav softver bio potpuno nepotreban. I sada je slična situacija. Platiti 1900 kn za licencu koja će mi vrijediti par godina, a u tih par godina ću imati 2, možda 3 posla gdje će mi takav softver trebati, čini mi se previše.
Za male jednostavne projektiće mi je besplatni (opensource) GanttProject dovoljan, koliko god bio kržljav i kilav.
Između ta dva pola, na app store ima hrpa ponude, ali prva dva pokušaja su mi totalno razočaranje. Pa se nadam čuti iskustva drugih, možda mi pomogne. Hvala!
EDIT:
Zaboravio sam napisati - ponekad mi je potrebno otvoriti tuđi MPP(X) (dakle Microsoft Project) dokument, nekad samo da iz njega generiram PDF, nekad da napravim neku provjeru, doradu, nekad da ga detaljiziram... Dakle, rad s MPP(X) dokumentima mi je potreban.