iMovie nova instalacija na Monterey
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMovie nova instalacija na Monterey

29.05.2024 | 13:18
Pozdrav Jabucari.
Mucim se nekoliko dana i ne nalazim rjesenje. Moji Macovi su na Montereyu i ne idu dalje sto me u principu ne brine, sve mi radi kako treba. Eksperimentirao sam s OCLP ali ne svidja mi se.
Htio bih instalirati iMovie. Na App Storeu aktualna verzija vise ne ide na Monterey, starije verzije koje su nalazibilne na netu ne rade isto tako na Monterey.
Navodno mi treba verzija 10.3.3 ili tako nesto. Navodno radece rjesenje je da se na novijem OS-u instalira iMovie dok si ulogiran na iCloud s ID-om koji koristis na Monterey masinama i onda tamo potegnes stariju verziju iz Purchased Apps.
Ima li netko ideju kako da si pomognem?

Hvala.
29.05.2024 | 14:19
Sumnjam da će ti pomoći. iMovie je napušten pradavno, od Cataline (mislim) stare 32bit aplikacije više nisu podržane, nego samo 64bit. Pretpostavljam da iMovie nije 64bit aplikacija jer ga je Apple napustio još u vrijeme El Capitana, možda i ranije, ne sjećam se više (ja sam ga zadnji put koristio na Snow Leopardu).
29.05.2024 | 14:26
iMovie postoji normalno u AppStore-u ali zahtjeva OS verziju 13.5 ili noviju.
29.05.2024 | 15:01
Našao sam ovo na Redditu:
1. Right-click iMovie 10.1.12 and select Show Package Contents
2. Navigate to Contents > MacOS
3. Right-click "iMovie" and select "Open"

On my 12.7.4 system this opened iMovie 10.1.12. The terminal output suggests the MotionEffect plugin won't work, because it relies on Python, which as of 12.x is no longer bundled with macOS. However, the final release of Python 2 will install to /Library/Frameworks/Python.framework, which allows the title library to load.
Bonus points: grab MIO.framework from an up-to-date version of iMovie and replace it into the older version's Contents > Frameworks to make the "MIO has no CMIO framework to resolve symbol" errors go away.

Ne znam hoće li ti pomoći, al vrrijedi probati.

OVDJE možeš skinuti iMovie 10.1.12.
29.05.2024 | 15:16
spoofy kaže:
iMovie postoji normalno u AppStore-u ali zahtjeva OS verziju 13.5 ili noviju.

Sorry, pobrkao sam s iPhoto. No, evo, Gjuroo je već priskočio.
29.05.2024 | 19:53
Vau, to cak i radi. Hvala puno.
Ima netko novi iMovie da mi posalje ovaj framework?
01.06.2024 | 07:23
OK, rijesio sam.
Postupak:
Digao sam Venturu na Virtualbox emulatoru, ulogirao se u moj iCloud i u App Store-u instalirao iMovie (besplatan je). Nakon toga na mom iMacu pod Montereyom u App Store-u mi se pojavio iMovie u kupljenim stavkama. Pokrenuo sam instalaciju pa me obavijestio da aktualna verzija ne moze na moj OS i ponudio je da instalira stariju. Nakon instalacije sve pet.
01.06.2024 | 10:32
Super! Hvala ti na povratnoj informaciji!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 35 minuta
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jmirakul, Riba, smayoo, Anonimci (380)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO