30.05.2008 | 18:03
e pa Davore ipak nisu ni Applovci bogom dani problema ima uvijek...a da bolje objasni ili jednostavnije...
Posto je HD camera sa SDHC stickom jednostavnije mi je izvaditi karticu i kopirati o obraditi video sa kartice nego vjeku vuci njezin dock na kojem ima i HDMI i FW i USB i Video izlaze i ulaze jer se moze korisiti i kao web cam.
No prebacim filove u formatu koji sam vec naveo i umjesto slike HD 1920x1080(60fps) vidim samo zeleni screen sa audiom koji radi a cim prebacim snimanje u manji HD format i sa frame ratom 30fps vec se slika pojavi i sve bi se dalo obradjivati sto je trenutno ok ali ubuduce nadam se da ce i Apple poboljsati taj Quicktime.
Znaci nema samse da deinstaliram sadasnji qiucktime i stavim stariju verziju....nis ko neki zna vise o tim mogucnostima neka pise.
E i jos nesto cak sam probao da vidim da li ce se slika vidjeti za FinalCut Express4 but no luck...
No sve mi se cini kako cu na mashinu staviti winxppro i instalirati origigi software od kamere pa ce sve da radi as za sad nisam bas happy sa osx for dummyes as ipak jako sam nov u apple svijetu ali i to cemo apsolvirati...
Pozdrav Mac Guruima