MAC SMS :
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MAC SMS :

31.05.2008 | 20:21
[img size=150][/img]Naletio sam na meni zanimljivu stvar,umjesto Skypea, za slanje SMS poruka.
MAC SMS Widget, ali još kod nas izgleda nije podržan,ali bi možda neki haker mogao probati podešavanja.
MAC__SMS.png
[img size=180]http://www.jabucnjak.hr
Prilozi:
31.05.2008 | 20:27
I prednja strana !jbg
Mac___SMS_1.png
31.05.2008 | 23:41
hmmmm

Misliš nešto tipa www.apple.com/downloads/dashboard/email_...ing/croatiansms.html ?!

Widget sam našo prije 3 godine, valjda.. Tad je uglavnom radio, no problem je bio da ti osoba nije mogla ogovoriti direktno nego je sve to išlo preko neke stranice. Tako da ti zapravo taj widget ne treba, nego ta stranica.. ili ti treba widget da ne budeš na toj stranici whaever
Uglavnom, widget je razvio neki Brazilac, valjda, koji se zaljubio u hrvaticu i slao joj SMS-ove. Ne znam kad je zadnja verzija tj kad je bio zadnji update pošto ga ja osobno nisam koristio zadnje 2 godine. Tako da ne znam da li će raditi na Tele 2 mreže. Za T-com tj. na t-comu je to radilo.
Uglavnom, have fun!
01.06.2008 | 00:16
To je jako staro i osim što ni tada nije radio ispravno, sada, koliko znam, uopće ne radi. No, lako i za to, ali tko bi trpio widget koji onako zemljački izgleda?! Kao da ga je napravio sam Ton'son!

Kako, kao i jedna malo veća kompanija, imamo poznatu politiku da "ne komentiramo neobjavljene proizvode" ovdje ću stati .
01.06.2008 | 10:32
Point taken

Inače, meni je najveći nedostatak svih tih SMS-ova koji se šalju "sa stola" upravo taj da ti ne može primatelj odgovoriti izravno. Odnosno, takav widget bi, po mom, trebao imati mogućnost proizvoljno definirati broj za koji želiš da ti na njega odgovore primatelji.

Ja sam naletio i na neke widgete koji šalju SMS koristeći tvoj mobitel preko bluetootha (znam da onda nema uštede na trošku, ali meni je češće prednost u tome da ne moram črčkati po mobitelu, nego mogu natipkati poruku s 10 prstiju), ali nažalost ni oni nisu radili

Zato koristim websms od vipnet-a (naravno, za to treba imati 091 broj kod vipnet-a).
01.06.2008 | 11:15
Jeh !
Imam i vipov modem,a prije sam imao slot karticu na laptopu HP-Win.Uzeo sam USB modem jer po prospektu isto ima SMS.Frišku figu ,nema SMS , a kad sam htio vratiti , toliko su zakomplicirali da sam odustao.Možda i na Windowsima radi,ali ako me pamćenje ne vara čini mi se da nije radilo ni na laptopu.Huawei E220 USB Modem pa sad ne znam što bih sa njim,a SMS mi je isto lakše tipkati na tipkovnici iMaca nego na mobiju.
Ako netko zna može li se kako aktivirati SMS na VIPovom E220 bio bih mu zahvalan.
01.06.2008 | 13:00
Možda malo naivno pitanje, al...
Šta će ti SMS preko nekog modema kad možeš direktno slat SMS iz Adresbook-a spojenog s telefonom preko BT-a ?! SMS-ovi koji ti dolaze na telefon u trenutku kad je Adresbook upaljen se pojave u novom prozoru s mogućnošću odgovaranja na njih
Isto tako možeš i zvati preko adresbooka, a pričati preko kompa, ako treba nekoga zadiviti
01.06.2008 | 17:29
Mika !
Sorry,ali to mi je prvi glas u vezi toga.Možeš li biti toliko ljubazan da mi kratko objasniš postupak,jer sam prije preko Vipa češće koristio SMS,a i preko alu tpkovnice mi je puno lakše tpikati i ta opcija bi bila spas.Fala !
01.06.2008 | 21:50
Pridružujem se pitanju. Evo mi je otvoren AddressBook, a iSyncao sam mob maloprije, dakle BT veza funkcionira. Call me stupid, ali ja ne vidim kako se radi to što Mika kaže.
01.06.2008 | 22:00
jzelko je napisao:
Ako netko zna može li se kako aktivirati SMS na VIPovom E220 bio bih mu zahvalan.

AKo ti uređaj generički podržava SMS, trebaš samo naći gdje se upisuje SMS service centre address (ili number) i upisati +385910401 ili 0910401. Ako te pita connection type, vjerojatno tu treba upisati GSM preferred (jer VIPNET ne podržava SMS preko GPRS), ali ako ti je SIM kartica "data only" (tj. ne radi ako je staviš u mobitel i pokušaš telefonirati), onda ti ni SMS neće raditi

Inače, ako imaš VIP mobitel, otvori VIPonline account vezan na njega http://prijava.vip.hr. Ne moraš taj account nikad ni za što koristiti (kao ni ja), osim za dvije stvari:

- fwd mailova na SMS (da znaš kad ti je stigao mail)
- slanje SMS poruka s Mac-a (putem surfalice) www.vip.hr/sp/index?origurl=http://www.v...S?iFrameVersion=true

Oboje je samo po sebi besplatno. Slanje SMSova je ograničeno na 20 poruka i to prema svim HR te SI 040 i AT 664 mrežama. Imaš kvačicu prilikom slanja da poruka stigne kao da je s tvog mobitela otišla, ne košta ništa, odnosno cijena je kratka reklamna poruka na kraju tvoje poruke.
01.06.2008 | 22:26
Ovako !
Imam zapravo moja ima Vip me mob.Sim je stari i "data only",ali mi je u Windowsima na HP-u normalno radio SMS dok sa modemom nije.Prvo modem nije htio raditi na Mac-u,ali je proradio kad sam skinuo novi softver ali bez SMS-a.
Draže bi mi bilo da radi Mikina opcija. Thanks !
Otišao na Vip stranicu i šljaka.Ostalo mi je još 13 poruka u rezervi za slati.Zanima me za Address Book,možda bi bilo OK !
02.06.2008 | 01:27
Hm.. sad sam i ja zbunjen, upravo sam se nešto igro oko toga i ispada da u Leopardu nema te opcije ?!?!?!?!!?!? Pod Tigerom u AdressBook-u imam ikonu sa Blutoothom na njoj nacrtanim i opcijom da spojim uređaj i da ga koristim, a u Leopardu imam samo opcije za preko Skypa?!
Kad nađem malo vremena pozabaviti ću se time.. I tako moram srediti Adressbook... Čudno, no ne bi bilo prvi put da Appl izbaci nešto korisno..
02.06.2008 | 16:30
Nemam ja ni ikonice za Skype, kad smo već kod toga (a imam skype instaliran). Da ti to nije bilo nešto 3rd party?
02.06.2008 | 17:21
Mislim da nije mislio na AddressBook nego samo na Skype.
Ali da se ne zezamo previše,mislim da smo možda za sada iscrpili opcije.
Htio sam s Nokie 6288 prebaciti brojeve u komp ali mi negdje šteka.U Addressbook ili Skype.
02.06.2008 | 19:28
Nemam ja bluetooth nigdje ni u Skype (evo sad sam provjerio).

To što ti šteka je vjerojatno Nokia.

Šalu na stranu, nisam siguran da ti mogu nešto pomoći, to je jedna od onih stvari koja mi je na Macu proradila od prve. Imam Sony Ericsson P990 i skinuo sam sa SE sitea nekakav maleni dodatak (driver, plugin, skriptu, štoli...) za iSync, instalirao, pokrenuo iSync i to mi je prvi put u životu uopće da mi je Bluetooth syncanje proradilo od prve.
02.06.2008 | 22:11
Emile imao si pravo !
Šteka Nokia,a SE K510i mi je sve lijepo prebacio u Address Book koji je povezan sa Skypeom.Na mobu sam otvorio imenik i u opciji za prebacivanje laganicu sve obavio,dok sam se prije toga sa Nokiom telio čuku i pol i ništa.Čak ni sa USB vezom.SE me u ovom slučaju asocirao na Maca,brzo i jednostavno.Hvala ti na sugestiji.BTW Skype mi ne paše zbog plaćanja posebno.Vip mi je bio OK,(dok je radio na Win.)a izgleda da T-com još to ne misli uvesti.
Mika je u pravu jer Leo ima samo Skype opciju.Možda će se ABook moći šerat u nekoj drugoj varijanti,ali dotle moram još dobro glancat stolec. Sayonara !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 50 minuta
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom
  • JOHN: pustimo pojedince neka misle i idlučuju za sebe, a ne nekome da se hvali tuđim tijelom(mesom)
  • JOHN: Ako se granatiranje Zagreba ili recimo razvaljivanje Valpova smatra ulazak neprijatelja, onda jesam. I ne pričam drugačije od onoga što ti pričaš, nego samo kažem da netko okreće dobru lovu na tuđoj patnji. Ali kad me već potežeš za jezik…..daj me podsjeti kakve veze ima Afganistan i slične lokacije na kojima si radio s ulaskom u tvoj grad. Ponavljam, ja jedam za obuku i spremu, ali

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, tino1, Anonimci (487)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO