10.08.2008 | 22:51
Evo danas sam pokušao nešto što bi po mom mišljenju trebao biti supertrivijalan zadatak i ne radi. Pa me zanima da li se nekom desilo nešto slično i u čemu je problem?
Daklem, evo korak po korak što sam radio (iPhoto i iDVD sve najnajzadnje verzije, kao i OSX, Leopard, 10.5.kojivećonojenajzadnji):
1. spojio digitalni fotoaparat na USB
2. iPhoto se sam pokrene i pokaže slike s digitalca
3. utipkam ime eventa i uklikam Import all
4. fotke se importiraju, pita me da li da ih briše na aparatu, ja kažem da, onda odvučem ikonicu aparata u smeće (eject) i ištekam aparat
5. u "All Events" odaberem upravo importirani event (i samo njega jednog jedinog) i onda na meniju uklikam Send to iDVD (ili tako nekako, nisam sad pri Macu pa ne znam napamet)
6. pokrene se iDVD koji je ime eventa pokupio i postavio kao naslov menija
7. odaberem template onaj prvi koji se ponudi sam po sebi (dakle, ne biram ništa)
8. root menu template ima samo jedan drop zone, u desnom dijelu prozora otvorim iPhoto evente i onaj isti koji sam maloprije poslao i među svim fotkama odaberem jednu i odvučem je lijevo u onaj jedini dropzone
9. uklikam dolje ikonicu za prženje (onaj neki narančasto-crveni krug koji izgleda kao znak za biloško-kemijsku opasnost)
10. bubne mi alert da hoće prazan DVD, ja mu ga dam
11. otvori progress indicator
12. kaže "1. preparing nešto nešto" i to prođe
13. kaže "2. rendering main menu animation" ili tako nekako
14. to melje jedno 5-10 minuta (progress bar nekoliko puta "propadne" natrag lijevo za nešto malo) i onda kad dođe skroz do kraja izbaci neku totalno neinformativnu poruku greške, u stilu "ne mogu nastaviti jer se desila greška" i pedala
???
!!!