XP problem u Paralellsu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

XP problem u Paralellsu

26.08.2008 | 00:36
Prošvercao mi se na Paralells u XP-u neki agresivni Mikrosoftov antivirus i ne znam ga odstraniti ( i Logmeln).Neće se deinstalirati,kaže da idem u kontrol panel, u Add or Remov,gdje se natpis i pojavljuje.Niti u All Programs na uninstall ne trza.Uglavnom me zeza te sam deinstalirao Paralellse i ponovno instalirao i opet isto.Kao da je problem u Windowsima.Čini mi se da bi trebao i njih maknuti i instalirati nove.IE mi treba povremeno i zato ih imam.Molim za savjet od iskusnijih za anuliranje problema.
Thanks !
26.08.2008 | 12:18
Evo zaista dobronamjerno - mislim da pitaš na krivom mjestu jer Mac korisnici nisu baš "doma" s Windowsima. Možda se nađe koji svježi switcher ovdje koji može pomoći. Inače, moj kolega koji koristi Parallelse lijepo napravi backup cijelog Windows filea, a ako što pođe po zlu, samo digne spremljeni...
26.08.2008 | 12:42
Riješio deinstalacijom!
Pitao sam zbog toga jer ih dosta ima Paralellse s Windowsima,pa da iz iskustva kažu kako se ponaša.Javu sam morao instalirati zbog te vražje HPB-e koja koristi samo IE za otvaranje internet bankarstva, a neznam trebam li instalirati kakav antivirusni program,pošto je ovo virtualni XP.Samo kratki savjet u vezi toga.Ove stvari u Paralelsu sumnjam da znajuPC-ovci,barem velika većina (ili se možda varam ?).
Davore hvala na sugestiji.
26.08.2008 | 14:43
Zar još postoje banke koje rade samo s IE!? Treba ih kazniti selidbom u drugu, normalniju banku.
26.08.2008 | 16:47
Imaš smisla za humor !!!
26.08.2008 | 18:37
Antivirus ti u Windozama treba isto kao i struja

Nema veze što je PC "virtualan", instalacija OS-a je stvarna i dakle može biti zaražena.

Savjet o backupu windows imagea je jako dobar jer time koristiš prednost virtualnog PC-a - u slučaju da te napadne nešto zbilja gadno, samo pregaziš starim windows imageom i sve nestaje.

Što se antivirusa za PC tiče, ja preporučam http://www.freeav.com/. Vrlo je pouzdan i samozatajan. U besplatnoj verziji normalno podržava update, samo pri svakom updateu moraš trpiti malo njihove reklame (kupite naš Pro edition). Također je i jednostavan za deinstalaciju.

S obzirom da ga krase sve te kvalitete, Microsoft ga službeno ne podržava, odnosno onaj Windows Security Alert Centre će ti i dalje s*at kako nemaš instalirani antivirus, ali taj WSAC je ionako totalno smeće pa ti je moja preporuka da to sve skupa potpuno isključiš (negdje slijeva imaš "Change the way that windows alerts me" ili tako nešto - to klikni pa poisključuj sva moguća upozorenja da te ne davi).
Također isključi i windows update (instaliraj Windows XP SP 2 i napravi ručni update jednom u par mjeseci ako baš moraš) i windows firewall (jer nisam vidio još nijedan E-banking koji radi pouzdano kad je windows fw uključen).

S obzirom da moraš koristiti MS Internet Explorer (moja sućut ), svakako stavi neki firewall umjesto neupotrebljivog i nepouzdanog windows firewalla. Opet, moja preporuka je SyGate, potpuno besplatan i potpuno funkcionalan. Možeš ga naći npr. ovdje: http://www.tucows.com/preview/213160

SyGate je dobar zato što te za svaku dolaznu i odlaznu aktivnost po mreži pita što da radi, a ti imaš mogućnost narediti mu da odgovor zapamti ukoliko se radi o nečem što si ti htio, tako da ga nakon određenog vremena naučiš što sve radiš redovno, a on te samo pita o nepoznatim događajima.

Ova je osobina jako zgodna jer možeš "zatvoriti" i neke vrlo normalne portove (npr. 80, odnosno http, ili 23, 101, itd.) za nenormalne aplikacije tako da blokiraš razne aplikacije koje se prave pametne pa brljaju po Netu i skidaju si nekakve epske 100-megabajtne updateove ili pak šalju podatke o tvom računalu tko zna kome tko zna kamo, što ti normalni windows firewall ne stopira. Pa tako, između ostalog doznaš da, bez tvog znanja i mogućnosti utjecaja, po Netu vole šarati npr. Adobe Reader, AutoCAD, Windows Media Player, Vodafone Mobile Connect, ali i nešto što je mene npr. iznenadilo: Urban Jungle!
  • User
  • Posjetitelj
28.08.2008 | 13:32
Jel se mozda taj antivirus zvao "Antivirus XP 2008"?

To je spyware, a ne antivirus
28.08.2008 | 15:07
User ! Imaš pravo !
Može biti da je bilo tako nešto jer ga nisam mogao nikako maknut,ne mogu se zakleti, ali mi u glavi ostala slika kao da je ta osmica.
Smayoo majstore , poslušat ću te.
Stari konj, kao ja, malo teže pamti i prihvaća novotarije,te mi treba više vremena za prožvakati novinu.U ofsajdu sam na škoju,pa baš i nemam personu takvog profila s praksom,da mi može tvrdo konkretno nešto reći. Mučos gracias !
15.10.2008 | 18:09
Opet nešto novo !
Pojavila mi se ova poruka,a neznam gdje započeti.
Imam tu je...u poštansku banku koja još uvijek preferira IE 5.5 te zbog nje imam Win.Slao sam i ja i drugi dopise da se otvore za druge ,ali osim obećanja - ništa.Danas sam imao manevre jer im se java updatala pa sam morao brisati i ponavljati instalaciju.
Ima li tko ideju o čemu se radi.Do neki dan je funkcioniralo,(nije me bilo jedan tjedan) a sad ovo ?
Heh, ne mogu ubacit sliku.
Uglavnom se ne otvara virtual mašin.
Prilozi:
15.10.2008 | 18:19
Picture_1-d84caa368280d85deda1211f3afc1adc.png
15.10.2008 | 19:50
Piše ti da nije pronašao mrežnu karticu koja se zove "unknown" i da ti savjetuje da, ako se problem ponovi, odabereš drugu mrežnu karticu nakon što startaš Parallels desktop, a prije nego startaš windowse. Naravno, pod pretpostavkom da ti je ponuđena još neka mrežna kartica u Parallels konfiguraciji.

Ako je www bankarstvo jedini razlog zbog kojeg se je..š s Parallelsima (s kojima btw, po mom iskustvu stalno ima nekih problema, isto kao i s BootCampom), ja bih ti savjetovao da:

1. promijeniš banku (Poštanska i tako nije neka sreća)
2. promijeniš banku

...

i

...

3. naravno, promijeniš banku.

Zaozbiljno, osim ako im banking aplikacija nije napisana u onom napuštenom Micro$oft VBscript-u (u kojem slučaju sigurno, najsigurnije neće raditi ni u čemu drugom, čak ni u novijem MSIE-u), možeš probati s Operom.

U Operi imaš za podesiti kako želiš da se predstavlja serveru (kao Opera, kao Mozilla, kao Internet Explorer) i vidio sam siteova koji odbijaju razgovarati sa surfalicom koja se ne predstavi kao MSIE, ali sve na Operi uredno radi.

Ako probaš pa ti naizgled bude ok, predlažem da ipak najprije probaš s nekom bezazlenom transakcijom (prebaci na ženin račun 1 kn ili tako nešto) da budeš siguran da sve radi.
15.10.2008 | 21:25
Thanks smayoo !
NE MOGU je otkantat, (mislim banku )jer sam probao i ne daju.Primam (RVI) invalidninu s državnih jasli.Ako znaš mogućnost pucaj.
Probao sam otvarat sa svim koje sam imao ,ali radi samo u tom sr..ju,za poblunit.Ako znaš koga iz tih sfera,pitaj ga u čem je štos.Meni s nikakovom logikom nije jasno.
Stvar sam riješio reinstalacijom,ali to ne zadovoljava moju znatiželju,o čemu se radi.Slao sam im mailove od početka ,ali sam na kraju odustao.Odgovor je bio da rade na tome ida će to u skorijoj budućnosti riješiti.
Eto, za pisaća s jednim prstom puno sam napisao ! Sayonara !
16.10.2008 | 18:55
U vezi toga što ih ne možeš otkantat - sve je moguće, no znam da smo još prije 3 godine bili u, khm... konfliktu s HZZO s obzirom da mojoj dragoj nisu htjeli isplaćivati porodiljnu naknadu nikako drugačije osim na KNJIŽICU od HPB te smo se na kraju ne baš lijepim riječima dopisivali na temu (ne)legalnosti njihove odluke (ograničavanje tržišne utakmice, prava potrošača i još nekoliko osnova). Uglavnom, tjedan-dva nakon što je porodiljni završio, dobili smo dopis da je proveden postupak procedure prijelaznog procesa i sada može rodilja odabrati banku po svom izboru i primati porodiljnu naknadu izravno na svoj normalni tekući račun, kao sav normalan svijet.

Dakle, to je bio HZZO, prije 3 godine, u vezi porodiljnih naknada. Ovi tvoji su HZZO ili HZMO? Ako su HZZO, mislim da bi moralo vrijediti isto. Ako je HZMO, kod njih možda još nije dovršena provedba implementacije procesa realizacije prijelazne procedure...

Glede HPB internet bankarstva, ja sam sad onako "naslijepo" pokušao login (bez tokena) operom i ni u jednom trenutku mi se nije pobunio da nemam MS IE.
16.10.2008 | 19:10
Jzelko jesi ti probao neki drugi browser? Mislim da je stvarno mala mogucnost da radi iskljucivo sa IE, probaj sa Firefoxom ili Operom
16.10.2008 | 21:10
Vidim da me niste razumijeli !
Ne čudim vam se, jer je i meni bilo apsurdno,ALI hpb radi isključivo na IE sa starom javom.Možete provjeriti kad kliknete na hpb te na internat bankarstvo.Kad se otvori opcija za token provjerite dolje navedena uputstva i objašnjenja.Mislim da ćete ostati bez teksta ! I da ,sretno !
Tamo je odgovor i za drugi browser.
16.10.2008 | 22:14
Da, jasno mi je. Koriste Microsoftov JRE (bio sam prije krivo napisao VBscript) koji je M$ prestao razvijati još prije 3 godine.

To je i Zagrebačka bila koristila i isto su (prije dosta vremena) isključivo podržavali MSIE, ali sjećam se da je još u vrijeme dok je bilo tako počeo Zabin Netbanking funkcionirati i s Operom (samo se Opera morala serveru predstaviti kao MSIE). I radilo je sve normalno, osim par kozmetičkih sitnica (neka polja su bila centrirana umjesto desno poravnata i sl.).

Dakle, probaj, s Operom, ali tako da je namjestiš da se siteu ibg.hpb.hr predstavlja kao MSIE.

Ako ti se ne da instaliravat Operu, mogu ja probat kod sebe. Eto ti na PM moj broj mobitela pa nazovi bilo koji dan u večernjim satima. izdiktiraš mi svoj broj tokena i otp i ja ti kažem da li je logon uspješan ili nije i odmah se odjavim.

S obzirom da sam inače multimilijarder s parsto kuća i desetak otoka, tvoja RVI mirovina mi nije zanimljiva.
16.10.2008 | 22:28
Pise da radi sa IE 5.5 i vecim verzijama sto znaci da ne radi samo sa starom javom. Bez obzira sto oni pisu (pise i na plotu... ) da li si ti probao to s drugim browserom?
16.10.2008 | 23:29
Naravno,probao sam sa svima koje sam isprobavao,trenutno koristim Camino,a do nedavno Safari.Probao sam s Firefoxom i Operom.
No way!Možda ima neka caka za upast,što mi je Emil spomenuo,ali nisam ga skužio,ipak sam prenovi i nisam doma u većini stvari.
Probat ću komunicirat sa Emilom.
Btw ono za plot i te kako dobro znam,ali ipak hvala na trudu.Zanima me hoće li se javiti netko tko je tamo ušao sa drugim browserom,premda iskreno sumnjam(barem legalno).
Da i za javu,koju sam prema tel. uputama službenice hpb-a,deinstalirao,te ponovno instalirao onu koju imaju u teh.podršci.
Nakon toga je proradilo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 6 minuta
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom
  • JOHN: pustimo pojedince neka misle i idlučuju za sebe, a ne nekome da se hvali tuđim tijelom(mesom)
  • JOHN: Ako se granatiranje Zagreba ili recimo razvaljivanje Valpova smatra ulazak neprijatelja, onda jesam. I ne pričam drugačije od onoga što ti pričaš, nego samo kažem da netko okreće dobru lovu na tuđoj patnji. Ali kad me već potežeš za jezik…..daj me podsjeti kakve veze ima Afganistan i slične lokacije na kojima si radio s ulaskom u tvoj grad. Ponavljam, ja jedam za obuku i spremu, ali

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO