23.11.2008 | 09:09
jzelko je napisao:
@ smayoo
a koji bi ti preglednik preferirao,jer bih probao i nešto drugo,kao da mi iPhoto nije baš TO što bi htio?
Pa, kao preglednik je meni iPhoto baš to što bi htio (ali objektivno je istina da je sporiji kod uvoza pa ako nekom to smeta...). Međutim, kad se radi o fotografijama koje ne želim trajno u svom albumu, Cover flow + Quick look od Leoparda su mi gotovo uvijek dovoljni.
Moj je problem što nisam uspio naći software koji mi može poslužiti za brze i jednostavne obrade fotografija ili screen capture-a koji bi imao istu funkcionalnost kao IrfanView na PC-u. Pisao sam već o tome. Uglavnom, za to koristim kombinaciju ToyViewer-a i LiveQuartz-a, ali nisam ni s tim sasvim zadovoljan. Najviše mi fali što nisam pronašao ništa maleno, jednostavno i besplatno/jeftino što podržava multipage TIFF u CCITT4 kompresiji (format u kojem stižu faksevi na mail).
Ako ti tražiš još jedan preglednik koji ima više-manje iste funkcije kao iPhoto - to je vjerojatno Picasa. Ja sam je stavio pa maknuo jer sam zaključio da nema ništa što bi bilo bolje riješeno nego u iPhotou. Ali, to je, naravno, sasvim subjektivan sud.