01.02.2009 | 12:45
Dakle,
imam MacBook Pro sa Leom 10.5.6. U firmi imam username i password za file server (na domeni) koji sam već zapamtio na Mac keyringu.
Kad je Mac u firmi spojen na mrežu, mogu normalno otvoriti svoj osobni mrežni folder (ja to radim iz Findera, Command-K, pa ručno upišem UNC smb://server/folder) i po njemu čitati i pisati.
Treba mi, dakle, softver koji može sam, isključivo na moj zahtjev (ništa automatski) napraviti sinkronizaciju tog mog mrežnog foldera i njegove slike na disku MacBooka. Znači, kad ujutro dođem u ured, nađe datoteke na kojima sam radio sinoć kod kuće i prebaci ih na mrežni folder (i pri tom pregazi one stare na mrežnom folderu, ako takve postoje). Kad popodne idem iz ureda, nađe datoteke na mrežnom folderu koje su izmijenjene tokom dana (jer sam ja radio na njima sa stolnog PC-a ili mi ih je netko drugi tamo stavio) i prebaci ih na disk Macbooka (i pri tom opet pregazi stare verzije).
Treba mi to, točno to, samo to, i ništa više, ali mi treba da to radi točno, brzo i pouzdano. Cijena je manje bitna (iako nije nebitna).
Mislim da se sam server vrti na Linuxu, ali to ne bi trebalo imati veze, zar ne?
Može li mi tko što preporučiti?