11.02.2009 | 01:22
Idemo po redu...
Koju verziju PS-a koristiš?
Na stroju na kojem sam u ovom trenu imam CS 3 Master Collection i cijeli Adobe folder u Application Supportu mi je 852 mega. File Browser folder uopće nemam, moguće zato jer uopće ne koristim njegov browser. Moguće da je u tvom slučaju tamo nekakav cache od toga, ali teško mi je reći napamet. U svakom slučaju 19 giga je daleeeko previše za to i mislim da to možeš "zaderati". U najgorem slučaju ćeš ponoviti instalaciju.
Ovo s 3072 MB je normalno, više puta se o tome pričalo ovdje, malo pročešljaj forum. Sve Adobe aplikacije imaj taj limit za samu aplikaciju, ali to ne znači da OS ne koristi ostalo. Dakle, slobodno odvrni to do kraja, a sav "višak" koji imaš iskoristiti će OS X koji će dodatni RAM koristiti kao veliki disk cache.
Nije bitno gdje je Photoshop instaliran, bitno je gdje mu je u prefsima postavljeno da mu je scratch disk. Taj dio obavezno stavi na neki disk na kojem nije sistem i na kojem imaš barem 20-30 giga slobodno.
Rastereti sistemski disk, na koju foru na drugom imaš 600 slobodno, a prvi je totalno začepljen? Ako držiš libove od iTunesa i iPhotoa na njemu - to je npr. zgodno prebaciti na neki drugi disk, itd... puteva je mnogo da se dobije prostor na njemu.