22.05.2009 | 23:01
Joooj kako mrzim kad malo duže pisem pa me u medjuvremenu odlogira forum.
Dakle ... poceo sam o tome na vikalici pa na prijedlog ... prebacujem na forum.
Browser koji sam koristio prije MBP unibodija je bio najcesce Opera. Brz, sa dobrim featureima, lijepo izgleda (osim one grozne ikone sa uzasno treš sjenom napravljenom kopi pejstom slova
O te micanjem crvene
) te mozda najvaznije ... taj browser je stvaro prilicno lagan prema CPU .. i ostalim resursima na stroju. Naime kad sam na Miniju jos uvijek koristim operu, ali na MBP, kako sam zarazen sa multitouchem ... vecinom sam na Safariju.
I sad rastegne se nekad po veci broj dana da nekaj istrazujem po netu i nakupi se tih otvorenih stranica, tabova, kojecega ... i bome se nakupi i resursa koje safari na to trosi. Toliko da to po meni nije normalno. Desi se cak i da GUI animacije nisu bas smooth.
E ovo mi pak ide na nerv iz principa. A pase mi se vracati na te stranice i citati ih paralelno ... nekako mi je to prirodan nacin rada. Znam da je ovo razmazeni macovac kojem je problem restartat browser svakih 15 dana ... al what a hell ... ako ne moram ... zasto bih? (open last session ... tja ja to nebih ako ne moram)
Operom bi ovaj problem bio naravno rijesen da ima podrsku za multitouch ... no eto nema.
@smayoo - gestures acctually nisam nikad koristio ... pa cu malo pogledati.
Kakve browsere koristite, i sto vas kod njih smeta a u cemu su njihove prednosti?
Znate li za neki browser koji ima podrsku za multi touch ... osim safarija?
I da po mogucnosti nije tezak ko slon.
Na kraju krajeva ja bih da me u ovim vrucim ljetnim danima moj aluminij hladi a ne da tipkam ko medo po žaru.
A i bilo sto vezano uz browsere .. bacite tu.
Hvala
EDIT: Bas prucavam gestures .... hmm mogao bih se naviknuti na ovo. Iako opet