Naj Browser na macu?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Naj Browser na macu?!

28.09.2010 | 01:24
@ smayoo, imaš dobro pamćenje,jesam, ali sam se vratio na Safari jer mi nešto nije pasalo, ali se ne sjećam što. Možda se u međuvremenu popravio, a i vidim da se nešto sitno i plaća. Možebit ga i provjerim !
28.09.2010 | 20:04
sad sam ga sad stavijo. Pa kad ga prokuham javljam kakav je.
29.09.2010 | 00:24
niko nista ne govori o google chromu.da li ga je ko probao i koje s mu prednosti a i mane?
29.09.2010 | 03:39
chrome! samo njega koristim od bete

daleko najbrze radi i meni se posebno svidja sto je address bar ujedno i search bar, jednostavno i pregledno.
29.09.2010 | 12:17
Već dugo koristim isključivo Chrome. Vrlo je pregledan i brz, ima hrpu ekstenzija i što mi je najvažnije najmanje memory leakova. Ne gasim ga i ne restartam danima/tjednima i evo sad nakon 8 dana uptimea koristi 700MB dok bi mi i Safari i Firefox u pola dana navukli preko 1GB pa sam ih morao restartati bar dvaput dnevno što mi je totalno išlo na živce.
29.09.2010 | 13:41
Koristim isključivo Chrome. Brz, jednostavan, sinhronizacija bookmarksa, odlične ekstenzije, address i search bar su sve jedno, više mjesta za prikaz stranice (za razliku od firefox-a)...

Posebno su mi se dojmili tab-ovi. Prvi su uveli da su tabovi u gornjem dijelu (čime se više iskorištava prostor), mogu se pin-ati čime se smanjunje veličina tab-a na veličinu favicona te se pri gašenju chroma (procesa) i ponovnog paljenja oni automatski otvaraju, odvlačenjem tab-a se pretvara u novi prozor, svaki tab je zaseban proces... jednostavno sam oduševljen i ne pada mi na pamet zamijeniti ga s drugim.

Mane (koje su meni smetale) su riješene zadnjim updateom. Novim stvarima i poboljšanjima me mogu samo još više iznenaditi (ne znam, al očito nisam toliko zahtjevan )
29.09.2010 | 18:24
Kod Chrome-a me smeta, da znam da Google sa njim radi moj profil, kao Amazon itd. Tako da će jednog dana znati točno šta sam za ručak jeo. Toliko lakomosti za podacima korisnika kao kod Google-a nema nigdje, i ja mislim da bi barem mi, IT pismeni ljudi trebali gledati da ne nasjedamo.
I ako nemam iluzije jednog dana će to biti normalno, da se nema privatnosti.
29.09.2010 | 23:01
Slažem se. Ja dobrovoljno na to pristati neću.
01.10.2010 | 00:25
Meni je Opera default već dugo (iako i ona ima svojih mušica). Drugi izbor je Safari, čak je neko kratko vrijeme bio prvi browser. Ponekad mi zatreba i Camino.
Da se Firefox na mom stroju ne vuče sporije od gore navedenih browsera, vjerojatno bi njega koristio.

yawn pong je napisao:
Prvi su uveli da su tabovi u gornjem dijelu (čime se više iskorištava prostor)

Ako misliš na tabove iznad address bara, Opera je to imala dok Chrome još nije ni postojao.
16.10.2010 | 21:20
već ovo stavih u "Internet" podforumu, ali vidim da je ovo The tema za browsere kako neko reče gore, pa da ponovim:

www.savememoryfirefox.com

s ovim addon-om Firefox leti, CPU i RAM dišu lakše, jednostavno obavezan ukoliko koristite Firefox
20.10.2010 | 18:15
J aimam pitanje.Zasto mi se safari smrzne na par sekundi tj pojavi se ona sarena loptica,a primjetim da uz smrzavanje safarija externi HD pocinje da bruji.ne kontam kakve veze imaju to dvoje?i svaki put je isto.
21.10.2010 | 09:22
Je li zadnja verzija Safarija? Nekad je Safari imao problem sa cachiranim thumbnailovima posjećenih siteova što bi ga znalo usporiti kada bi se broj istih nagomilao.
21.10.2010 | 09:37
ma jeste.nego npr ,najvise mi se to desava kad otvorim gmail.da li je moguce da mu je problem u tome sto sam stavio da sve sto snimim preko safarija ide na externi HD umjesto interni.sinoc sam to opet zamijenio i sad pratim sta ce se desavati u narednim danima.
cudno mi je jer mi firefox nikad nije zastekao,a iste su postavke nastimane.
21.10.2010 | 09:47
Obično se "beach ball" pojavljivao zbog raznih pluginova...imaš li kakve add-onove ili pluginove instalirane u Safariju? Ako se najčešće pojavljuje na gmailu, mozda je zbog javascripta. Pokušaj isključiti i javascript pa vidi ima li poboljšanja.
21.10.2010 | 11:15
nemam nikakve pluginove ni add-onove.pokusat cu java skriptu iskljuciti.pa javim ako bude u redu
21.10.2010 | 11:47
Iako bi mi bilo čudno jer je Safari inače dobar sa javascriptom i dobro se ponaša sa tim google aplikacijama. No barem ćemo izolirati problem.
21.10.2010 | 12:05
Mravec je pisao o plugin-u za speed up Firefoxa. Ja sam ga probao, no nisam bio zadovoljan njime jer mi je zbrljavio nešto sa fontovima u tabovima i toolbaru.

No čačkajući po netu, naletio sam na par savjeta kako ubrzati FF 3.6. To sam probao i moram Vam reći da funkcionira. Čak sam i na ženin stroj to posložio (a nisam joj rekao) pa me zvala da pita što se dešava sa FF.

Ako nekoga interesira, neka baci oko...
01.11.2010 | 22:12
Sank je napisao:
Je li neko već probao iCab Browser? Ja sam ga probao za sada na iPadu i radi savršeno. Evo i linka za download desktop verzije:

iCab Browser

Mislim da je DrAle napisao neki dan da će ga probati pa ne znam da li ima već kakvih iskustava sa desktop tj. Mac OS verzijom?

Evo, kako sam i obećao, par dojmova o iCab browseru (za desktop).

Plus: brzina, address bar ujedno je i search bar, prikazuju se faviconi u bookmarks baru, velike mogućnosti prilagodbe iako ne postoje klasični add-onsi (no postoje filteri npr. onaj ekvivalentan adblocku). Jedna od najvažnijih stvari kod iCab-a, zbog kojih sam se i upustio u traženje alternativnog browsera, jest malo zauzeće memorije.
Uredno radi sa 1 Password te radi DevonThink clipping.

Minus: nema add-ons za skraćivanje url-a (istina, odvukao sam tinyURL bookmarklets u traku i to fino radi, no sa dva klika više), kod više otvorenih tabova novi tab otvara se iza zadnjeg otvorenog taba umjesto odmah do (kao što radi Chrome)

Kako mi elementi koje sam naveo kao minuse nisu previše značajni u svakodnevnom radu ja se u potpunosti prebacujem na iCab. 20$ mi se čini korektnom cijenom.

Paralelno sam isprobavao Operu (vrlo kratko, ne znam zašto mi ne odgovara, niti nekada na win ni na ubuntu, a ni sada na meku) Firefox, Safari i iCab. Kako nemam običaj zatvarati programe naročito mi je bilo važno zauzeće memorije. Firefox i Safari bi već na kraju dana bili blizu 1 Gb dok se iCab uvijek držao na cca 300-350 mega.

Chrome sam i ja "izbacio" iz već navedenih razloga (i ja imam osjećaj da svaki klik ide na analizu!).

BTW samo da napomenem da nisam imao ni jedno rušenje ili zamrzavanje iCab-a u otprilike mjesec dana intenzivnog korištenja.

iCab se može skinuti i isprobati u punoj funkcionalnosti http://www.icab.de/. Dok se ne kupi jedina gnjavaža je povremeno iskakanje poruke o korištenju shareware inačice. Shareware nije osakaćena inačica.

I za kraj samo još jedna stvar. Na pozitivne dojmove o iCab-u možda je podsvjesno djelovalo saznanje da je iCab proizvod koji stiže iz Njemačke. Pa neće valjda Nijemci raditi loš softver
01.11.2010 | 22:32
Što se ove zadnje rečenice tiče, kao netko tko je dugo godina bio prisiljen koristiti njemački softver, i beg to differ.

Hvala na konciznom i preglednom osvrtu. Bi li možda imao volje uobličiti ga još malo pa da ga objavimo kao članak?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 42 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Riba, stefanjos, VanjusOS, vicko, Anonimci (839)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO