01.11.2010 | 22:12
Sank je napisao:
Je li neko već probao
iCab Browser? Ja sam ga probao za sada na iPadu i radi savršeno. Evo i linka za download desktop verzije:
iCab Browser
Mislim da je DrAle napisao neki dan da će ga probati pa ne znam da li ima već kakvih iskustava sa desktop tj. Mac OS verzijom?
Evo, kako sam i obećao, par dojmova o iCab browseru (za desktop).
Plus: brzina, address bar ujedno je i search bar, prikazuju se faviconi u bookmarks baru, velike mogućnosti prilagodbe iako ne postoje klasični add-onsi (no postoje filteri npr. onaj ekvivalentan adblocku). Jedna od najvažnijih stvari kod iCab-a, zbog kojih sam se i upustio u traženje alternativnog browsera, jest malo zauzeće memorije.
Uredno radi sa 1 Password te radi DevonThink clipping.
Minus: nema add-ons za skraćivanje url-a (istina, odvukao sam tinyURL bookmarklets u traku i to fino radi, no sa dva klika više), kod više otvorenih tabova novi tab otvara se iza zadnjeg otvorenog taba umjesto odmah do (kao što radi Chrome)
Kako mi elementi koje sam naveo kao minuse nisu previše značajni u svakodnevnom radu ja se u potpunosti prebacujem na iCab. 20$ mi se čini korektnom cijenom.
Paralelno sam isprobavao Operu (vrlo kratko, ne znam zašto mi ne odgovara, niti nekada na win ni na ubuntu, a ni sada na meku) Firefox, Safari i iCab. Kako nemam običaj zatvarati programe naročito mi je bilo važno zauzeće memorije. Firefox i Safari bi već na kraju dana bili blizu 1 Gb dok se iCab uvijek držao na cca 300-350 mega.
Chrome sam i ja "izbacio" iz već navedenih razloga (i ja imam osjećaj da svaki klik ide na analizu!).
BTW samo da napomenem da nisam imao ni jedno rušenje ili zamrzavanje iCab-a u otprilike mjesec dana intenzivnog korištenja.
iCab se može skinuti i isprobati u punoj funkcionalnosti
http://www.icab.de/. Dok se ne kupi jedina gnjavaža je povremeno iskakanje poruke o korištenju shareware inačice. Shareware nije osakaćena inačica.
I za kraj samo još jedna stvar. Na pozitivne dojmove o iCab-u možda je podsvjesno djelovalo saznanje da je iCab proizvod koji stiže iz Njemačke. Pa neće valjda Nijemci raditi loš softver