10.07.2009 | 19:36
@smayoo: Ajmo ponovo.
Nije bug to što uredno slaže ikone. Možda je bug to što ih NE slaže, ali ni to nije bitno. Bug je utoliko što nema razloga da jedan stroj ima string "Arrange by", a drugi "Keep arranged by" s obzirom da je potonji postojao u prethodnim verzijama OS-a (ne znam do koje), a prvi svakako postoji u 10.5.7 (moguće i nekim ranijim). Iz mog iskustva, kad se pojave takve stvari, u pitanju je neki polomljeni upgrade OS-a, a vjerojatnoća za takvo što raste s brojem intervencija po OS-u.
Ili, još konkretnije, na stroju na kojem sam to prvi put sreo, imao sam custom instalaciju PHP-a (Entropy) i nešto sam petljao s Wacomovim driverom za Intuos jer defaultno (tada) nije radio. Nakon što sam prekrojio neke sistemske fajlove (i pritom se ludo zabavio čitajući originalne komentare Appleove ekipe u njima, tipa "Nisam siguran za što ovo služi, ali pustit ću za svaki slučaj..." :->), apgrejd nikad nije došao na svoje, a manifestirao se spomenutim "sitnim razlikama".
Jesi li provjerio verzije defaultnih Appleovih utilitya, počevši od samog Findera? Meni je na "urednom" stroju, na kojem je trenutno 10.5.7, verzija Findera 10.5.8. I taj ima string "Arrange by" vezano za ovo o čemu čavrljamo. Ako je i tebi tako (10.5.7 OS i 10.5.8 Finder) na oba stroja, onda nemaš ovaj problem, imaš neki drugi.
Ili, da bude zabavnije, ipak imaš ovaj problem, ali je "greška" na nekom desetom mjestu među sistemskim fajlovima.
I, da ne bude dodatne zabune, ovaj hint (za dijagnosticiranje) se ne odnosi samo na spomenuti problem s ikonicama nego na bilo koji problem koji je vidljiv tako što se na 2 različita stroja, na kojima je, navodno, instalirana ISTA verzija OS-a, pojedine "standardne" radnje međusobno razlikuju (od prozora s opcijama nadalje).