04.02.2011 | 01:18
Ako se ne radi o velikim dokumentima onda preporučujem kombinaciju Mobile Mea i Dropboxa. Sve dokumente držiš u Dropboxu pa su oni istovremeno i na oba kompa i negdje u oblaku. Napraviš promjenu na jednome, dodaš neki file, to se instantno uploada u oblak, a zatim downloada na hard onog drugog kompa.
Mobile Me - Mac synca mislim svakih 15 min, ti samo trebaš prvi put ulogirati se na svakom kompu na njega (nalazi se u Sys prefsima), podesiš i zaboraviš. Svaka promjena se instantno unaša svuda, kod mene je riječ o iPhoneu, iPadu, laptopu i dva kompa na raznim stranama. A kad dodjem u vikendicu i tamo upalim komp, koji je bio ugašen 6 mjeseci, prvo mi 10 minuta synca sve promjene...
Ne slušaj nebuloze o mailu, on se skida na svim računalima, kad s jednog šalješ, ako si tako podesio, kopija iz sent itemsa će preko Mobile mea završiti na svim strojevima i mobitelima...
Back to my Mac - upravo je to što kaže... Remote i Screen Sharing.
Back to my Mac User Guide u PDFu
Skini pa vidi...
Dodaj još pare za Slingshot i uglavnom će ti strojčeki biti skoro pa isti.
Toliko... Sad kad gledam, ne razumijem one koji jamraju da im je Mobile Me beskoristan
Valjda imaju samo jedan stroj ili višak vremena da sve podese preko trećih aplikacija / servera za malo manje pare...