Office 2011
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Office 2011

19.10.2011 | 09:42
Instalirao sam office 2011 i to radi OK. Imam samo jedan problem a to je gdje u postavkama riješiti problem da prilikom novog otvaranja dokumenta se pojavi novi dokument a ne prethodni na kojem sam radio, znači trebalo bi otvoriti novi čist dokumenata koji bi se trebao dati spremiti po novim imenom. To se događa i u wordu i u excelu
19.10.2011 | 10:02
Pretpostavljam da ti se to dešava na Lionu. Ako je tako onda prilikom zatvaranja nekog programa ne ideš samo na Quit (cmd+Q), nego ideš na Quit and Close all Windows (cmd+alt+Q). Najme to je nova značajka Liona, da ti otvara zadnji dokument(e) s kojim si radio osim ako na gore navedeni način ne gasiš aplikaciju,
Ako to želiš trajno ugasiti za sve programe onda odi u System Preferences->General i tu pri dnu makni kvačicu sa Restore windows when quitting and re-opening apps.
19.10.2011 | 18:04
Hvala lijepo, isključio i sve radi OK.
25.10.2011 | 00:19
Pozdrav ekipa!

Novi sam na Mac-u, ali se snalazim i uzivam. Uspio sam si rjesiti spelling u Pages s cocoAspell i pokusa namjestiti spelling u Wordu2011 prema napucima s iFAQ stranice, ali ne ide. Imate nekih prijedloga?

I btw, primjetio sam da mi nema hrvatskih znakova s kvacicama u svim fontovima, jel to normalno i moram li za to stogod instalirati?

Unaprijed hvala na pomoći!

25.10.2011 | 01:25
Za spell ne znam jer osobno nisam to radio, a što se fontova tiče, kvačica ima samo ako sam font sadrži te znakove po predviđenom rasporedu. Na kojim to fontovima nemaš domaćih znakova, pretpostavljam neki koje si naknadno dodavao?

I da, dobrodošao.
25.10.2011 | 01:49
MS Word na Macu nema omogućen naš pravopis.
to se može samo na onim free Wordovima (Open, Neo i to).
25.10.2011 | 10:21
@Riba: Hvala na dobrodoslici Nemam nasih kvacicastih znakova na fontovima unutar Worda, jer nisam se osjetio toliko slobodnim odmah dodavati nove, pa recimo u Times new Roman imam, a u ostalima nemam, pa mi ih automatski pise u Timesu.

@Finn: Bio je clanak na jabucnjaku da se uvrsti custom dictionary. Sve pripremne radnje odradim, ali ne slusa. Kontaktirao sam autora clanka pa je rekao da ce pogledati.

Hvala obojici na brzom odgovoru. Super je biti Mac - zasada

P.S. Zasto mi na forumu kada pisem s kvacicama i kliknem provjeri on izbaci slova s kvacicama (zato vam i pisem bez njih) ?
25.10.2011 | 10:28
U Office 2011 trebali bi ti raditi svi defaultni fontovi sa kvačicama.... koji ti točno fontovi ne rade?
A što se foruma tiče, to je bug. Stavit ću na listu za popravke.
25.10.2011 | 18:35
Uspio sam natjerati Word2011 da radi spelling za hrvatski preko custom rjecnika, ali sad me po dobrom starom Microsoft obicaju j* s necim drugim.
Naime hrvatske grafeme s kvacicama prpoznaje kao prije puno godina arial i times new roman, a na ostalima steka.
Logike prevelike nema jer mi u Pagesu i TextEditu radi sve na svim fontovima. Smijesno. Buduci da imate vise iskustva u tome svemu od mene, tko god ima volje neka pomaga jer ce me cura upucat ako joj zabrljavim diplomski

Pozz!

P.S. Da ne bi bilo zabune, u vasim postovima od prije pise sve s kvacicama, samo kad ja pisem, onda neda
25.10.2011 | 19:53
moja pogreška u vezi Worda.
danas sam i ja ubacio custom hr rječnik prema uputstvima i radi. jedino je pitanje koliki je fond tog rječnika...

ne znam kako ti pomoći u vezi problema s fontovima, sori...

bit će ti najjednostavnije to riješit na Windowsima, a kad prođe frka s diplomskim onda se još poigraj s tim.
možda da potpuno izbrišeš Office s Maca i ponovo ga načisto instaliraš...
25.10.2011 | 20:02
A možda da umjesto MS Office koristiš nešto upotrebljivo?
25.10.2011 | 21:42
fridjan kaže:
Uspio sam natjerati Word2011 da radi spelling za hrvatski preko custom rjecnika, ali sad me po dobrom starom Microsoft obicaju j* s necim drugim.
Naime hrvatske grafeme s kvacicama prpoznaje kao prije puno godina arial i times new roman, a na ostalima steka.
Logike prevelike nema jer mi u Pagesu i TextEditu radi sve na svim fontovima. Smijesno. Buduci da imate vise iskustva u tome svemu od mene, tko god ima volje neka pomaga jer ce me cura upucat ako joj zabrljavim diplomski

Iz ovog obraćanja zaključujem da usporedno koristiš tri programa za obradu teksta: Pages, TextEdit i Word. I Word ne radi dobro, a Pages i TexEdit rade. Moram priznati da mi je promaklo ZAŠTO onda inzistiraš na korištenju Worda? Zgubil si okladu ili nekaj slično? Ako rade Pages, odradi diplomski u njemu; kad ga isprintaš ne bu pisalo na papiru jel to bil Word ili ne....

Fakat ponekad ne kužim taj samonametnuti mazohizam...

Odradi diplomski uz što manje muke i rizika, a onda kreni u boj za svoj ponos i natjeraj Word da radi kako treba.....
25.10.2011 | 21:48
@smayoo: slicno razmisljamo, ali kada moji na poslu svi koriste Word i zale se da mi bas Pages i nije toliko kompatibilass njhovim zabiljeskama. Sad je tako, ali doci ce i vrijeme kada ce svi koristiti Mac :-D

@Đuro: genijalnost ti je jaca strana kada tako hitro zakljucujes. Nema veze s mazohizmom, cista potreba, cista potreba. Da sam mazohist ne bismo se nikada dopisivali jer bih jos uvijek bio na Windowsima, a znas i sam koliko je to bolno :-D

Ma nema frke. Snadem se sam vec nekako. Sva sreca da su glave malo tvrde na ovim prostorima, pa ce i Office u jednom trenutku popustiti
25.10.2011 | 22:01
Osim sveg tog kupusa imaš i tri varijante Open Officea (Open, Libre, Neo). Besplatne, odnosno donationware.
25.10.2011 | 22:09
Neo šteka na Lionu, dok Libre radi ok a za Open O. neznam ,ali mislim da bi i on šljakal. Kak imam Neo zamijenit ću ga sa Libreom.
25.10.2011 | 22:12
OpenOffice odlično radi na Lionu.
26.10.2011 | 10:36
fridjan kaže:
Nema veze s mazohizmom, cista potreba, cista potreba. Da sam mazohist ne bismo se nikada dopisivali jer bih jos uvijek bio na Windowsima, a znas i sam koliko je to bolno [/quote]

I mislil sam si da je tak nekak. Moj savjet: za komunikaciju koristi rtf format. Pretpostavljam da skupljaš materijale uokolo i tipkaš kojekud. Na tvojem bih mjestu SVE skupio i onda to prelomio u Pagesima da se ne patiš s Wordom ako ti šteka. I tu GOTOVU varijantu onda isprintaj ili exportiraj kao PDF.....
26.10.2011 | 12:38
ja sam osobno veliki ljubitelj Worda i mislim da se neobjektivno pretjeruje pljujući po njemu. šta vi to konstruirate rakete u Wordu kad vam je takvo sranje?
26.10.2011 | 13:01
Ne, ja s njim nemam baš nikakvih problema, kao ni s Corelom ili Indesignom. Naime, ni jedan od tih programa NE koristim. Meni je za sve kaj treba(m) Bean super; lagan i brz, tu i tam se zna zrušit, ali isto mi se događalo i s Wordom 2004, a Bean je brži i besplatan pa ti sad vidi....
Moja je poanta: OK, za neki diplomski s vođenjem stranica, fusnota, naslova, podnaslova prvog, drugog i trećeg reda, pa onda i automatskim generiranjem sadržaja još i vidim donekle potrebu za tako kompleksnim programom kao što je Word, ali za ukucavanje teksta koji se eventualno maila ili printa je TextEdit SASVIM dovoljan, nekmoli neki od besplatnih inačica Officea...
Bih li kupio Word za 9$, kako se ovdje veli da je moguće? Bih, da sam u toj skupini kojoj je to omogućeno. Taj program vrijedi te novce. Ali, bih li platio office one sulude novce koje traže za njega? Ne bih i nisam i zato koristim ove free varijante pa se ni ne žalim na poneki bug. Ali, njih ima i taj komad softa koji košta koliko košta.....
26.10.2011 | 13:04
I od mene palac gore za Word

Ja bi volio da mi neko pokaze bolji tekst editor od MS Worda, na bilo kojoj platformi.
26.10.2011 | 13:19
Bilo koji je bolji jer Word nije tekst editor. Word je tekst procesor.
26.10.2011 | 14:20
OK, lapsus Ali zna se uglavnom sto sam htio reci
26.10.2011 | 18:31
Meni je Word (posao) OK, Pages (doma) isto OK i ima mogučnost eksporta u Word dokument (valjda zato jer imam i Word), ali Numbers je očajan, skoro neupotrebljiv i Excel ga šiša za tri koplja. Iz ovog ugla isplati se samo Excel kupiti, Word ne nužno.
26.10.2011 | 19:43
Numbers je stvarno najgori dio tog paketa. Rudimentalan i ogranicen. Ja mislim da on nije ni zamisljen da konkurira Excelu.

Slozio bi se sa @zabac, dok bi Pages u mnogo stvari uspjesno zamijenio Word, Excel danas stvarno nema adekvatnu zamjenu.

Ali nije sve tako crno, jer Keynote zato kicka ass PowerPointu

By the way, ne mislite li da bi Apple trebao izbaciti novu verziju iWork paketa?

Ima li neko kakvih info o tome? Ovaj je vec 3 godine star
26.10.2011 | 22:43
da, mislim da je Word najbolji text processor, ima on jako puno toga za ponuditi. za moje potrebe koje nisu posebno zahtjevne znatno mi je lakši za korištenje - više je user friendly, koliko god to zvučalo smiješno...
Pages mi je na razini Worda iz '98. ili 2003., dok je Word 2007./'10. znatno jednostavniji za korištenje.

za Numbers se također slažem da je još gori od Pagesa i nije ni sluga Exelu.
nažalost, očito najbolji dio iWorka nisam koristio jer zasad nisam imao potrebe za prezentacijama...
26.10.2011 | 22:45
Djuro genijalac kaže:
Bih li kupio Word za 9$, kako se ovdje veli da je moguće? Bih, da sam u toj skupini kojoj je to omogućeno. Taj program vrijedi te novce.

to je cijena cijelog Officea, ne samo Worda.
27.10.2011 | 00:09
Vjerni sam i dosljedni mrzitelj Worda još od njegove verzije 2.0 (za MS DOS). Taj bloatware nikad u svojih skoro 20 godina koliko ja za njega znam nije uspio opravdati količinu računalnih resursa koje zahtijeva za tečan rad, a kamoli svoju cijenu. Da ponovim, po 1000-ti put, uzrečicu svog bivšeg direktora: "S neograničenim resursima svaka budala može postići cilj".

Dakle, da, Word ima neke featuree koje drugi nemaju, ali cijena koju za to treba platiti (u resursima, ne samo u novcu) jednostavno je previsoka. Pišem iznimno velike, strukturirane, cross-referencirane i komplicirane dokumente (bolje reći - knjige, odnosno skripta) i sve to bez problema radim u besplatnom Neo (Open, Libre) Officeu.

Spomenutih $9 bi svakako platio za Excel. Platio bi i $99. Excel je stvarno analitički alat bez premca. Pobjeđuje sve konkurente hands down. Točka. Problem je u tome što ostatak tog paketa ne želim. Želim samo Excel. Ostalo smeće ne želim na svom Macu. A M$ inzistira na tome da se naseli i hrpom kojekakvih trica i kučina (čak i uz vrlo pomno kvačicanje ovo-želim-ovo-ne-želim). M$ bi trebao ponuditi pojedine programe iz paketa odvojeno, onda bi sigurno kupio Excel.

Na isti način, kao što je već rečeno ovdje, Keynote je jednako tako bez premca među prezentacijskim alatima i pobjeđuje sve konkurente hands down. A Numbersima se Apple samo sramoti. Lotus 1-2-3 iz sredine osamdesetih je mogao (i to na CP/M-u!!) neke VAŽNE stvari koje Numbers ne može. Srećom, Apple je to barem shvatio pa je ponudio ove appove posebno, izvan paketa.
27.10.2011 | 13:13
Sto ljudi, sto cudi

Meni Word ne trza, ne steka, niti radi bilo kakve druge probleme radi pomanjkanja comp resursa, na bilo kojem racunalu s kojima se svakodnevno susrecem (recimo, strojevi mladji od 2 godine).

Istina pokrece se par sekundi duze, ali zato kada se pokrene izmami mi osmjeh na lice.

Ukusno, dotjerano, oku ugodno sucelje. Pravo sminkersko

E to besplatne aplikacije nemaju Ali zato imaju dobru cijenu

Moji razlozi switcha na Mac su:

1. Nema virusa, spyware i sl (jos uvijek)

2. Lijepe namjenske aplikacije. Jednostavne, elegantne, atraktivnog sucelja.

3. Rock solid OS X (polako ga sustize Windows 7, kao vrlo dobar i stabilan OS)

Nazalost, besplatne aplikacije dosta cesto ne zadovoljavaju kriterije iz tocke 2 :/
27.10.2011 | 15:36
To baš nije tako. Sorry.
Word 2008 je dosta sporiji na OSX-u nego na XP-u (moj slučaj). S time kako je PC star nekih 5 godina, a MBP 1, drugi MBP je 4 godine i slična je brzina. Zaključujem kako nije problem u kompu, nego u samom Wordu (očito nije ispeglan do kraja - to je moje subjektivno mišljenje)
27.10.2011 | 18:24
Nije to subjektivno, nego OBJEKTIVNO mišljenje. Znam da sam ga isprobal (office 2008) i da je SPORIJI na intel mašini od office 2004 koji je PPC aplikacija i radi preko rosette...

Pa nek mi onda neko veli da je to napredak i kak je super?!?
Navodno je 2011 dobar, ali izgubih volju...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 36 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, friga, jura22, Riba, Anonimci (773)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO