Office 2011
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Office 2011

• campo
  • Posjetitelj
27.10.2011 | 18:57
meni je office 2o11 isto uživancija,..ali treba ozbiljan stroj,..e sad da windows 7 sustiže mac os x..da sam to čitao negdje drugo ali ovdje. po čemu? ja sam instalirao i developerski win 8 ,..opet ništa ..jedino stabilno u windows svijetu su server 2000 i server 2003(neke sam mreže konfigurairao(activ directory domene) prije 10 godina i sve još radi nikad me ljudi nisu zvali) ostalo je šajze..ja radim nažalost i sa tim svaki dan.
27.10.2011 | 19:37
2008 je sporija i od 2004 na PPC Macu i od 2011 na bilo kojem intel Macu. Zasto, nije mi jasno. 2004 je po meni bio odličan i nisma imao baš nikakvih problema. 2011 malo zeza s kompatibilnošću s PC officeom ako na PC-u nije 2007 ili noviji, očito neki bug.

Ali nijedna alternativa nije bolja, ili isto ili slabije, radim jako puno s tekst dkumentima na poslu pa sam doma i isprobavao alternative. Jedino kaj word s mogućnosti daj besplatno i pokoji bug ))
27.10.2011 | 22:45
Moja iskustva su iskljucivo za Office 2011, tako da je lako moguce da su te starije verzije stvarno toliko sporije.

Ja sa Office '11 nemam nikakvih problema, niti usporavanja.

@campo:

Zasto se ovdje ne bi smjelo reci da je Win7 prilicno dobar OS?

Znaci ako si Mac korisnik moras, po defaultu, mrziti sve iz drugog tabora?
  • campo
  • Posjetitelj
27.10.2011 | 23:13
Kad netko tko ne poznaje mac os x kaže da je win 7 dobar ja ga razumijem. samo sam na to mislio. windows 7 nije prilično dobar os a naravno da je bolji od xp. ja radim nažalost sa windowsima svaki dan pa znam koliko je "dobar". A priznanje microsoftu ću odati tamo gdje ga zaslužuju npr na serverskim riješenjima i stabilnosti 2000 i 2003 servera (to je opće poznata stvar u svijetu administratora). ja sam npr zadovoljan i sa office 2011,..nemam ja tih problema ako nešto valja valja..
28.10.2011 | 11:10
Ja sam isto mišljenja da je Win 7 iznenađujuće dobar za Microsoftov OS. Što tebi ne valja, Campo?
  • campo
  • Posjetitelj
28.10.2011 | 12:28
iznenađujuće dobar za microsoftov os ,..? jeli to kompliment.
..što meni nevalja..instalirao sam dosada jedno stotinjak puta win7 (ili rodbini i prijateljima ili u win ili mješanim mrežama ali se uvijek radilo o microsoft serverskim riješenjima kao što su live server ili share point server ili activ directory,..a nekad i sve to zajedno)
u privatnoj instalaciji problemi su najčešći oko konfiguracija pogotovo gdje se radi o amd procesorima to pada samo tako
napominjem da sam uvijek instalirao Ulitimate ( i sama ta ograničenost na verzije je nedostatak)
kod video profesionalaca većina ih prijavljuje manje više iste probleme koje su imali i sa xp windowsima a mnogi će reći da je stari NT bio bolji
u mreži kao domain computers jako spor i kompliciran sa čestim crashevima i blokadama
jesi instalirao svaki update,..ima ih toliko da nakon instalacije ti sada treba dva dana do final udatea
ako je tako dobar što ga krpaju dva puta dnevno
,..imama ga i na macu kao bootcamp jer radim u coreldrawu i nekad prijateljima printam iz autocada
tu me prilično zadovoljava ali je upotreba jednostavna. naravno ako mislimo na čitanje emaila i surfanje onada je svako os dobar samo što ovaj košta a ubuntu je gratis
  • campo
  • Posjetitelj
28.10.2011 | 12:47
a ovo je "ideološki problem" koji potpuno podržavam

en.windows7sins.org/
28.10.2011 | 18:19
campo kaže:
iznenađujuće dobar za microsoftov os ,..? jeli to kompliment.

Kako za koga. Za Microsoft jest.

..što meni nevalja..instalirao sam dosada jedno stotinjak puta win7 (ili rodbini i prijateljima ili u win ili mješanim mrežama ali se uvijek radilo o microsoft serverskim riješenjima kao što su live server ili share point server ili activ directory,..a nekad i sve to zajedno)
u privatnoj instalaciji problemi su najčešći oko konfiguracija pogotovo gdje se radi o amd procesorima to pada samo tako
napominjem da sam uvijek instalirao Ulitimate ( i sama ta ograničenost na verzije je nedostatak)

Ja sam instalirao nekoliko puta, ne više pa sigurno nemam toliko iskustvo, ali sve skupa je prošlo puno bezbolnije nego ikad ranije s bilo kojim windowsima. Updateovi - da, traje vječno, to je istina. Ali ne pita kruha. Pustiš ga da se apdejta preko noći.

Svidjelo mi se da je po prvi puta u životu bilo 0 gnjavaže s driverima. Sve što mu je falilo sam je našao i skinuo s neta.

Jedina zamjerka je što su zapetljali s tim 32 i 64 bit verzijama. AutoCAD 32 bit ne radi na Win 64 bit (i još par većih aplikacija), a nigdje objašnjenja zašto.
28.10.2011 | 19:35
Jedina zamjerka je što su zapetljali s tim 32 i 64 bit verzijama. AutoCAD 32 bit ne radi na Win 64 bit (i još par većih aplikacija), a nigdje objašnjenja zašto.

Najčešći razlog: 32-bitni kod vuče u sebi još stariji, 16-bitni kod (koji se mogao izvršavati na 32-bitnim procesorima, ali ne i na 64-bitnim).

Tehnički, može se izvršavati, ali zahtijeva 2 layera emulacije i vuče za sobom previše problema da bi to uopće imalo smisla.
29.10.2011 | 00:29
Vidim ja lijepo se vi ekipa o Office 2011 razlaufali, ali nitko da kaze zasto ne rade hrvatski fontovi u Wordu, pa da malo preprica sto je i kako je kod njega?

Ali neka, neka. Ja bih glas dao Wordu 2011 za styling da sam fashion guru, ali imam jos jedan dodatak ranijim mukama - kada stavim pritati iz Worda dokument koji ima footnote i smanjene margine printer nece printati. Kopiram isto tako u Pages i printa. Meni to super! Sva sreca da je jako lijepo igrati se na fensi-smensi Mac-u kojem svijetli tipkovnica i zivot je bas zbog toga divan.

Uzivajte u raspravama, ako iznadete rjesenje mojih font problema, bit cu zahvalan.

P.S. Iako sam plav, sve je u printing options Worda nastimano. (da ne bi netko trosio prstice na to)
29.10.2011 | 10:01
Rješenje ti je da umjesto worda koristiš nešto što radi, a još je besplatno.
29.10.2011 | 11:16
A ti bi jos i printao iz Worda? Pa zar nije dovoljno to sto lijepo izgleda?

Salim se...

Evo ja sam kreirao neki slican dokument (sadrzi footnote, i smanjio sam margine), pa mi ga je sasvim uredno isprintao.

Ne branim Word, moguce da je bug neki, ali ja bi provjerio i postavke pisaca za svaki slucaj...
29.10.2011 | 18:34
Pa sto mi nitko ne kaya da iako Macprikayuje sve fontove ovoga svijeta da su samo neki (nekolicina jedva) sposobni pisati hrvatske znakove :-P Mozda zato nece raditi nasi kvacicasti u Wordu.

@ smayoo: mladoj generaciji je svaki program besplatan

Stay beautiful, a?!
29.10.2011 | 18:56
O čemu ti to? Ja još nisam našao font na svom Macu koji nema hrvatske znakove.

Ovo drugo nema veze s generacijama, nego s kućnim odgojem.
30.10.2011 | 01:32
fridjan, hajde malo provjeri fontove na sistemu sa Fontbookom, pogotovo obrati pažnju da nema duplikata.
05.11.2011 | 18:16
Pitanje: dali postoji u Page-u mogućnost pamćenja i poslije ubacivanja neke vrste autotexta? Nisam prije baš primijetio da ima, pa bi svako savjet dobrodošao.
05.11.2011 | 18:38
funkcija kao takva ne postoji, ali se možeš poslužiti sa auto correct opcijom i u nju ubaci sve što bi htio koristiti i zadaj neku kraticu
05.11.2011 | 18:47
Što se tiče resursa imam između ostalog jedan stari G4 na 400 MHz s 2 GB ram-a, gore je Word i CS2 paket i uopće ne kužim kakve resurse treba da bi se pisao tekst, skripte i sl. Na ovome stroju se složi prijelom kataloga od 40-ak stranica bez problema. Možda nove verzije žderu resurse, ali ovo kaj imam gore zbilja radi korektno na 400 MHz; danas telefoni imaju 3X jači procesor.
06.11.2011 | 09:45
Hvala.
Ipak mi se nekako čini da bi Apple trebao možda poraditi u nekoj od slijedećih inačica na nekoj vrsti autotexta, nebi mu to bilo loš potez...
Još jednom - hvala.
06.11.2011 | 11:59
evo, imam jedan problemčić. da bi mi radio ovaj hr custom dictionary mora mi jezik dokumenta biti engleski, ali me smeta jedna stvar - on ima onu autokorekciju koja mu svako samostalno (malo) slovo i pretvara u (veliko) I.
može li se to negdje poništiti? nisam dosad vidio...
06.11.2011 | 14:27
Ne koristim Word na Macu, ali na Windowsima je pod Tools, AutoCorrect (tj. na 2007 i novijima na Review ribbonu). Tamo je lista svega što se autokorektira pa odande izbrišeš "i" u "I".
06.11.2011 | 14:58
Odeš u Tools-> AutoCorrect-> pa skrolaš sve do i koje se zamjenjuje sa velikim I te onda zamijeniš "ničim" (izbrišeš veliko "I"). Druga je opcija da ne skrolaš, već upotrijebiš Tools-> AutoCorrect -> Exceptions->Other Corrections i u Don't correct polju upišeš malo i te stisneš -> Add -> OK. Nadam se da će pomoći. Lijepi pozdrav!
06.11.2011 | 23:27
hvala.
ma ja to nisam mogao naći jer mi je bio namješten hrvatski kao defaultni jezik pa pod njegovim opcijama nije bilo toga. kad sam uključio engleski našao sam.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 minuta
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO