08.03.2017 | 19:27
smayoo kaže:
Meni moj vrijedi znatno više od 2000. Da li bi kupio još jedan takav - ne bi, ali samo zato što već imam Macova više nego korisnika.
Ja isto imam gomilu Macova pa bih se ubacio.
Bez SSDa je Xcode patnja. Obavezno dignut RAM na bar 4 jer ni 4 nije tolko strašno lošije u odnosu na 8 koliko je rad bez SSDa katastrofa.
Što se brzine tiće, moram priznat da je to mutna stvar, nisam u stanju precizno reč koliko je novi u čemu brži, Ali čisto za usporedbu, imam i zadnji Mini, srednji model u koji sam ubacio SSD te 2010 Mac Mini, isto stednji model koji ima ubačen SSD.
Handbrake na novom miniju izripa prosjećan film za oko sat vremena. Doduše neki filmovi idu puno brže, neki puno sporije, ali do sat vremena je otprilike vrijeme koje mu treba za izvuć m4v u rezoluciji za iPod/iPhone retina. Kad to pustim na starom Miniju iz nekog razloga to zna trajat 3-4 sata. U čemu je kvaka ne bih znao. Različite verzije Handbrakea su doduše. ElCapitain vs SnowLeopard. Stari mini ima interni dvd uređaj, ovaj novi koristim uz eksternu usb pržilicu, doduše 10 godina star pioneer, pretpostavljam da je usb2 iako se ne bih kladio.
Ovo je sve ilustracija, kad je Xcode u pitanju, brže radi na novijim procesorima ali to je sve u okviru 50-100% razlke dok je SSD na nivou 5 do 10 puta bržeg rada u odnosu na klasičan disk.