Savjet - Air ili Pro?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Savjet - Air ili Pro?

09.02.2015 | 06:37
Ovisi sto skidas.
09.02.2015 | 08:04
Nisam siguran da ga mozes "pauzirati", ali izaci iz aplikacije i nastaviti kasnije nakon mountanja diska mislim da svakako mozes.
09.02.2015 | 16:14
Možeš. Torrenti se mogu i zaustaviti skroz, ali bi bilo dobro da quitaš app prije nego odspojiš disk.
09.02.2015 | 19:04
Quit aplikacije i odspajanje diska, mislim da ne treba pauzirat torrente... sami će se pauzirat prilikom gašenja klijenta
29.06.2015 | 14:36
Da ne otvaram novu temu,mada je u mene trilema

U nekoj skorijoj buducnosti ,ako sve bude po planu ,ne ureklo se ,nakon sto sam se upoznao sa iOS svijetom,nadam se da ce sjesti i prvi MAC

Izbor je suzen na macbook ,jer zenin HP, koji inace i ja koristim kad sam kuci (jos jedan slucaj u prilog @smayoo),je na aparatima ,treba nam novi prijenosnik, pa zasto ne iskoristiti tu priliku i uz poklapanje par nekih stvari u zivotu i uraditi SWITCH

ne vjerujem da cu raditi ni video ni neku grafiku na njemu ,trenutno sam u administrativno-birokratskim vodama vise,pa me prvenstveno interesuju komentari ulozeno/dobijeno ,mogucnost nadogradnje ,neke mane hardwerske na ovim modelima i slicno , mada znam da ni jedna od ove tri opcije nije greska

Hvala unaprijed svima na savjetima i misljenjima

Trilema :

Redoslijed nije slucajan

13-inch MacBook Pro with Retina display

2.7GHz Processor
128 GB Storage
2.7GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1866MHz LPDDR3 memory
128GB PCIe-based flash storage1
Intel Iris Graphics 6100
Built-in battery (10 hours)2
Force Touch trackpad

$1,299.00

13-inch MacBook Air

1.6GHz Processor
256 GB Storage
1.6GHz dual-core Intel Core i5 processor
Turbo Boost up to 2.7GHz
Intel HD Graphics 6000
4GB memory
256GB PCIe-based flash storage1

$1,199.00

12-inch MacBook 256GB - Space Gray

256GB PCIe-based onboard flash storage
1.1GHz dual-core
Intel Core M processor
Turbo Boost up to 2.4GHz
8GB memory
Intel HD Graphics 5300
$1,299.00
29.06.2015 | 14:43
moj glas je za 13 macbook air ako je to posao za koji ti treba. Novi Macbook mi je i dalje malo ograničavajući sa ovim USBc portom. Pro je overkill, tako da Air je fino pogođen i definitivno jak (čak i previše) za posao koji će se raditi na njemu.
29.06.2015 | 14:50
Air
29.06.2015 | 15:06
ako bude air,onda sam se sad prekontao pa onda

"entry" uzeti

1.6GHz Processor
128 GB Storage
1.6GHz dual-core Intel Core i5 processor
Turbo Boost up to 2.7GHz
Intel HD Graphics 6000
4GB memory
128GB PCIe-based flash storage

za nevjerovatnih 999$

a za 128 GB razlike kupiti Apple Care ?
29.06.2015 | 15:09
Za te strojeve je Apple Care svakako pametno kupiti jer tu nema servisiranja kad nešto krepa...
Inače, ako stroj ima slot za čitanje ST kartice, u njega uvijek možeš ubosti Nifty Mini Drive pa si dodati storage prostora za niže prioritetne stvari (muziku i sl.).
29.06.2015 | 15:32
nakon sto sam pojeo govno s iPhoneom ne uzevsi apple care,da ne idem u detalje,apple care pod obavezno,nebitno koji izbor padne na kraju

hvala za Nifty,appleovski djeluje totalno

Trilema se polahko rjesava

Eh sad ce ovi "retinasi"
02.07.2015 | 05:41
Eh ovako dragi moji

Kako se blizi praznik mojim poslodavcima (4th of July ) a narucujem preko macmall.com najvjerovatnije,imaju nekakve "rasprodaje" ,pa mi se nude ova dva po istoj cijeni :

Prvi

Apple 13.3" MacBook Pro with Retina display, Dual-core Intel Core i5 2.4GHz, 4GB RAM, 128GB PCIe-based flash storage, Intel Iris Graphics, Two Thunderbolt 2 ports, 802.11ac Wi-Fi, 9 hours of battery life, OS X Mavericks - Late 2013 (ME864LL/A)

Drugi

Apple 13.3" MacBook Air dual-core Intel Core i5 1.6GHz, Turbo Boost up to 2.7GHz, 4GB RAM, 128GB Flash Storage, Intel HD Graphics 6000, 802.11ac Wi-Fi, 12 Hour Battery Life, OS X Yosemite - Early 2015 (MJVE2LL/A)

Znam da smo se odlucili svi zajedno za Air

Ali ako se moze ovaj Pro nekad kasnije nadograditi RAMom ??? ,plus retina ,plus ista cijena kao AIR ?
02.07.2015 | 07:28
Ako je ista cijena onda PRO. Osobno da uzimam uvijek bi uzeo PRO, ali iz drugih razloga, no ako je cijena ista mislim da je to no brainer u ovom slučaju.
02.07.2015 | 07:30
hvala @rusty

moze li ovaj PRO model da se RAM nadogradi,ako bi trebalo poslije nekada ?

EDIT :

Ako sam dobro proguglao ,ovi "retinalni" modeli se ne mogu nadogradjivati

Mada onda opet u ovom slucaju PRO dodje kao no brainer sto bi rekao kolega @rusty
02.07.2015 | 10:56
Evo sad jos jedna dilema :

Sad je u igri Air isti kao onaj iz dileme da li Air ili Pro ,samo sa 8GB rama

Znaci sada je dilema

Da li Air sa 8GB rama ili PRO sa 4 (s tim da jos ne znam da li se moze na PRO nabaciti jos RAM.a ,mada sam prilicno siguran da na ovaj model ne moze)

Eto ljudi moji ,to je to ... pa se nadam da ce u slijdecih mjesec dana SWITCH biti napravljen i neki od ova dva prenosnika biti u mom vlasnistvu...

Da cujem Vas ...
02.07.2015 | 11:06
ako ram ne ide unutra, onda je moj glas opet nazad na Air, jer za operacije koje tebi trebaju je PRO inicijalno bio overkill, ali RAMa nikad na odmet, tako da ja bi opet Air uzimao.
02.07.2015 | 11:10
I moj je glas za Air ,ali nisam siguran za podatak moze li ili ne moze RAM na ovaj model PRO.a

Sacekacemo nekog da potvrdi

Tnx @rusty
  • Dijete
  • Posjetitelj
03.07.2015 | 00:07
iStrucnjak kaže:
I moj je glas za Air ,ali nisam siguran za podatak moze li ili ne moze RAM na ovaj model PRO.a

Sacekacemo nekog da potvrdi

Tnx @rusty

www.everymac.com/systems/apple/macbook_p...a-display-specs.html

Nema naknadne nadogradnje. Tako da moj glas ide isto za 8gb rama u Airu.
03.07.2015 | 17:11
@Dijete hvala

inace

Prekjucer narucim online Air sa 8GB i 128 diskom plus dodje gratis Parallels Desktop 10 for Mac,hajde reko taman nek stoji prasinu nek skuplja,kad je dzaba,zlu ne trebalo ,rezervisana sredstva na kartici,sve super,kasni malo konfirmacija od prodavaca,reko sasvim normalno desavalo se i prije ,taman cu za 2-3 sedmice pocet da Vas gnjavim sa pitanjima i podpitanjima,kad ne lezi vraze,malo prije dodje e-mail da ne shipuju u ovu vukojebinu gdje se ja nalazim

Tako da idemo dalje traziti najpovoljniju opciju,pa da i ja postanem pravi Jabucar

Do uspjesno obavljene kupovine ...

LP
03.07.2015 | 18:43
Stvarno imaš komplikovanu situaciju
03.07.2015 | 19:35
Ma šta se uopće s tim zaebavaš, kupi novi stroj na njuškalu a preko našeg Drlovrića nabavi apple care, koliko sam upoznat njega možeš kupiti do zadnjeg dana garancije koje imaš
04.07.2015 | 01:37
@ JOHN : ne moze biti komplikovanije

@ cariblanco : Ovo ide direktno za $ bez takse,sto bi se reklo ,kao drlovric sto je imao priliku svojedobno da svima pomogne

Tako da mogu pomoci sto se tice ove apple robe,ali preko privatne poruke ,koliko god mognem ,sto se toga tice ,trenutno je dobra situacija ,samo da skontam koja online radnja salje direktno meni na ruke
08.07.2015 | 05:42
Konacno narucih

Capture.PNG

Valjda ne dodje e-mail u slijedecih 48 sati da ne mogu shipovati

Iscekivanje pocinje
08.07.2015 | 06:43
Kako, jbt, BTO (built to order) MBA, a "in stock, ships today"?
08.07.2015 | 07:45
hehehe ,cekam ko ce prvi pitati

sta da ti kazem ,ista cijena kao i isti BTO na apple.com ,a sajt se zove

www.macconnection.com

valjda zato
08.07.2015 | 08:38
Svako bira po svom nahodjenju, ali ja znam da ne bi vise kupio NISTA sto nema Retina rezoluciju ekrana.

Hvala na paznji
08.07.2015 | 09:41
Postujem

Ovo ce biti entry MAC da se i supruga i ja switchamo ,pa slijedeci je u planu MINI

To ce biti za moj gust ,ali o tom po tom
09.07.2015 | 05:30
Jesi tu narudžbu radio da šipaju u Hrvatsku ili u koji zemlju?
09.07.2015 | 07:05
Narudzba je radjena u USA na USA adresu.
09.07.2015 | 09:54
Jadan ne bio, koliko češ platiti put u Ameriku....neće ostati love za janjca LOL
09.07.2015 | 09:58
ima naradjeno za janjca
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, MacSlavko, tino1, VanjusOS, Anonimci (493)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO