30.07.2016 | 09:15
Maticna ploca na rMBP je mijenjana jer me poceo zezati SD Card reader, a ne radi problema sa strojem. I onda su unutar Apple Care jamstva zamijenili cijelu plocu, tako da je uzrocno posljedicno prakticki cijelo racunalo nadogradjeno/osvjezeno novim komponentama, i osjetno mu je produljen radni vijek
Mozda samo bateriju zamijenim slijedece godine, ako bude realne potrebe.
Nisam ja niti jednom recenicom napisao da su non retina ekrani losi ili neupotrebljivi, vec je meni osobno Retina odlican ekran primarno iz razloga broja piksela na raspolaganju. Ostrina jeste bolja, prikaz grafickih elemenata jeste bolji, ali ono sto MENI pravi razliku je screen real estate.
Ja puno radim u pokretu, i razlika je otvoriti Lightroom ili FCP (ili Premiere ili Photoshop) na ekranu vertikalne rezolucije 700-800 piksela. Od paleta niti ne vidim stvar koju radim na tom sicusnom ekrancicu
Vjerujem da za Facebook nema razlike i da su oba korektna u tim aktivnostima.
Sreca pa imamo mogucnost izbora, i svako moze kupiti ono sto zeli i treba. Jos kratko doduse
Zato sto u skorijoj buducnosti Apple u ponudi nece uopce niti imati ekrane koji nisu Retina, sto meni govori da sam jos prije 4 godine donio pravu odluku i kupio tehnologiju koja vrijedi i izgurala je zastarjele (iako za proizvodnju jeftinije) low res ekrane.