08.03.2008 | 20:22
Ccccccccc, djeco, djeco....
Neki se u životu bave i poslom. A neki među njima i takvim poslom koji se na Macu ne može raditi. Sve sam to već pisao pa da ne ponavljam...
Mac imam od prije 5 mjeseci, dakle svježe, što ne znači da mi je to prvi Apple u životu (a kamoli prvi kompjuter). Odrastao sam odavno pa me ne zanima diskutirati na razini Mac/PC ima bolji kbd layout (Commodore ima bolju tastaturu, Spectrum ima bolji BASIC
).
Uopće nema veze to što sam switcher, nego to što svakodnevno na poslu koristim PC (jer je to politika firme i nisam ja u njoj car Franjo Josip pa da se oni svi meni prilagođavaju), a kod kuće Mac.
I - kao što sam napisao - tipkam napamet, naslijepo, sa svih 10 prstiju i uopće ne gledam u tipke pa je sasvim svejedno što na kojoj tipki piše, ali kad tipkaš tako, mala razlika u KBD layoutu jako zagorčava život. Uopće me nije briga koji je layout bolji, ja želim onaj na koji sam se
navikao.
To što se na neki način može i na Mac-u dobiti umlaut uopće mi ne pomaže. Nisam ni sumnjao da se to može. Ali kolje me to što se ne može onako kako mi prsti \"sami lete\".
I, BTW, Mac Alu tipkovnica mi je fenomenalno ergonomska, najbolja i najbrža koju sam ikad probao, tako da ću si je prije ili kasnije pribaviti i za na posao. Ali layout mi bolje odgovara onaj s PC-a.
I otkud vam uopće potreba da komentirate kako sam \"očito switcher\" i kako je PC layout \"fuj\"? Svrbi vas ako netko ne misli kao vi? Zar ne mislite da bi svijet bio tužno i dosadno mjesto kad bi svi mislili isto?