20.01.2009 | 19:46
smayoo je napisao:
Ne, mislio sam reći to što sam rekao, jer sam tako pročitao na netu ).....
Nećem o tome kak i zašto radi, tu je Appleovo objašnjenje.
For the initial backup, Time Machine copies the entire contents of the computer to your backup drive. It copies every file exactly (without compression), skipping caches and other files that aren’t required to restore your Mac to its original state. Following the initial backup, Time Machine makes only incremental backups — copying just the files that have changed since the previous backup. Time Machine creates links to any unchanged files, so when you travel back in time you see the entire contents of your Mac on a given day.
A sad moja iskustva.
Ne radim s tak ogromnim fajlovima ko ekipa koja se bavi 3D i video uracima, ali daleko od toga da su mi materijali mali. Prosječna radna mapa po projektu se mota od par sto megabajta, pa do petnaestak gigabajta, tu i tamo 25 gigabajta. E sad, radni disk mi je 200 giga, i trenutno mi je 62 giga slobodno. Jedan disk služi za TimeMachine. S radnog diska se projekti, kad su gotovi, miču na treći disk koji služi za arhivu. Disk za TimeMachine je od pola terabajta. Na tih pola terabajta stane backupa za cca. pola godine. S tim da nemam ama baš nikakvih problema sa samim bekapiranjem bilo velikih ili malih fajlova.
S druge strane, imam priliku raditi i s nekim drugim softom za Backup, konkretno Genie Backup Manager, koji slovi, i po meni jest jedan od najboljih softova za backup u svojoj kategoriji. Znači, tu otpadaju nekakvi mrežni spajderi, tračni sustavi i ostala rješenja od par tisuća ili desetaka, čak i stotina tisuća dolara. I mogu samo reći, da, ti softovi pružaju više mogućnosti za konfiguriranje. No suma sumarum, TimeMachine je kad je u pitanju setapiranje, u odnosu s razno raznim backup softovima na Win (ali i na Mac platformi), ko da je izašo iz Zvjezdanih staza. A kad se usporedi način restoranja iz TimeMachinea s drugim softom, onda TimeMachine još nije izmišljen niti u Zvjezdanim stazama.
Moje dve lipe po pitanju TimeMachinea.