14.02.2010 | 00:00
mravec je napisao:
(pretpostavljam da sve navedene app rade uredno sa bilo kojim ext hdd)...
Sve koje sam ja probao ne pokazuju uopće da kuže razliku između eksternog i internog HDD
aj jos par pitanja:
aj
1. dosta mi je bitna Nokia PC Suite, odnosno Ovi Suite odnedavno (nista protiv iPhone-a, dapace, ali Nokia mi vise odgovara) - koristi netko? kako radi?
Ne koristim Nokiu. Ne koristim ni iPhone, ali uvijek me iznova začudi taj mazohizam kojem su skloni neki ljudi da se odluče kazniti Nokiom.
Pisalo se prije dosta vremena da je taj Nokia software problematičan. O novom se nije ovdje pisalo ništa.
Ako sam dobro shvatio, cijeli je problem što Nokia nije nikad izdala iSync plugin za Mac. Ali mislim da postoji 3rd party plugin. Googlaj "Nokia (ime tvog modela) iSync plugin". Ima neka njemačka firma koja to radi.
Ja imam SE P1. SE se uopće nije niti trudio raditi PC (brrr...
) suite za svoje modele. Samo su napravili iSync plugin od 50 kB tako da meni OS Xov ugrađeni iSync savršeno služi. Puno bolje od njegovog PC suitea na Windowsima.
2. kakav je native firewall? treba ganjat koji 3rd party? ima zadovoljavajuca free solucija?
Native što?
Maglovito se sjećam da postoji nešto takvo u mrežnim podešenjima, ali sam to podesio jednom (više se ni ne sjećam kako) i nikad više.
Inače, jedna od najboljih stvari na Macu je to da je nemjerljivo puta manje podložan svim vrstama zlonamjernih napada, virusa, trojana, itd. U tom smislu, i sam firewall ti je možda, donekle potreban jedino ako uključiš SMB protokol (za file sharing s windows računalima).
3. glede baterije (MacBook npr) - laptop ce 95% vremena bit koristen "na stolu" - baterija se uredno moze drzat na sigurnom i samo je s vremena na vrijeme "kalibrirat", ili što već?
Litij-polimerne baterije nisu kao nekadašnje nikalske da ih ima smisla držati u ladici ako je računalo stalno na napajaču - to im neće nimalo produljiti životni vijek, čak naprotiv.
To je vjerojatno razlog zašto u najnovijim modelima MacBookova (Pro) baterija niti nije "izvadiva" (tj. zamjenjiva) bez otvaranja računala.
4. RAM-a mislim nagurat koliko ide, bez obzira kupim li novi ili polovni MacBook, ali koji minimalno proc da ganjam? c2d? na koliko? (za snow-a)
Bilo koji Mac s Intel arhitekturom će raditi pod Snowom. Mislim da procesor općenito nije bitan ni za što osim ako se baviš videom (što vjerojatno nije slučaj kad ramišljaš o prijenosniku). U svim drugim slučajevima nešto drugo je usko grlo.