Final Cut Pro X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Final Cut Pro X

• zok
  • Korisnik
  • 2
28.06.2011 | 14:22
Još jedan prigodan video...

http://teamcoco.com/video/conan-editors-love-final-cut
28.06.2011 | 14:49

Okidoki...
Valjda cu dobit neku kavu

Eh.. kod mene bez kave nemozes proc

Dojmovi... ah, zalosno... a toliko sam se veselio
28.06.2011 | 14:59
zok kaže:

))) Odličan!!
28.06.2011 | 15:16
Hvala Zok, evo tvitnuo sam link svima na zabavu...
29.06.2011 | 00:43
Zanimljivo mi je kako sad odjedanput hvale premiere cs5 inače su velika većina uvijek bili protiv premiere-a, od kada su uveli Mercury engine sad je Premiere odličan uuuuu, awesome.... Ajmo sad na premiere, pa kad FCP X doraste za pro verziju ajmo se opet vratit,.... meni to liči djetinjasto.
29.06.2011 | 01:20
Nisam vidio da je netko sada odjednom počeo hvaliti Premiere. Premiere je solidan program bio oduvijek, a oni koji ga vole koristiti koristiti će ga i dalje. FCP ekipa sumnjam da će prelaziti na njega jer postojeći FCP radi odlično i može ovako još i par godina ako treba. Vidjeti ćemo što će Apple izvesti nakon ovog fijaska. Ocjene u App Storeu su katastrofa.
29.06.2011 | 01:29
Koliko sam čitao po raznim web blogova i foruma, razne video produkcijske firme kako kažu razmišljaju o prelasku na Premiere cs5 jer im je super super, a možda i pređu na Avid. Nisam zapamtio točno tko i koje firme jer ovih zadnjih par dana sam se svega i svađega načitao o FCPX. No nema veze, svatko ima svoje mišljenje i pravo da odabere koja aplikacija mu najbolje odgovara.

Ovaj, šta sam mislio ono reći,... a da... FCPx on iPad - youtu.be/jelhPSA-1ec
29.06.2011 | 13:54
Import of previous Final Cut Pro XML coming soon to Final Cut Pro X
9to5mac.com/2011/06/28/import-of-previou...-to-final-cut-pro-x/

Apple officially responds to Final Cut Pro X complaints with new FAQ website, next ‘major release’ coming with fixes
9to5mac.com/2011/06/29/apple-officially-...ith-new-faq-website/
29.06.2011 | 16:18
Je li netko probao novi FCP čisto da imamo vijesti iz prve ruke.
29.06.2011 | 19:13
Probao prvi dan. Sto reci s pozicije nekoga tko je postavio cijeli workflow oko FCS3? Rukavica u lice, u najmanju ruku. FCPX je smijurija, igracka, los vic, neslana sala, spacka, ne znam kako bih ga uopce nazvao. U mojim okolnostima potpuno neupotrebljiv proizvod. A uz to je i sucelje poprilicno tromo. Npr. clip kad vuces iz Eventsa u Timeline kursor steka i ne ostavlja dojam ispeglanosti sucelja, sto je za takav softver cak i u ovoj fazi potpuno razocaravajuce. Imam osjecaj da su ga radili ljudi koji uopce ne poznaju materiju montaze, a jos manje post-produkcije. Iz aviona je jasno da je namijenjen Youtube, Fejsbuk i Twitter generaciji, sto je vidljivo i iz ostale Apple-ove palete proizvoda. iOS i tableti su cisto zaglupljivanje i banaliziranje IT-a, Lion takodjer sa polu-retardiranim rjesenjima tipa Launchbar (cemu?), Airdrop i sl., a umjesto da se posvete izvlacenju maksimuma iz plaftorme, oni se posvecuju izvlacenju minimuma, namjenjenog mutavim masama. I pritom sve zivo ogranicavaju i svode na nuzne mrvice pod izlikom da je to sve na kraju krajeva nesto dobro i ispravno. To me vec zadnjih godinu-dvije UZASNO smeta kod Apple-a i mislim da ce dobiti odjebenicu od mene ako nastave tom logikom.
29.06.2011 | 20:30
digitalcomposting.wordpress.com/2011/06/28/x-vs-pro/

Odličan i realan tekst bivšeg Appleovog zaposlenika (iz Shake tima).
  • Dijete
  • Posjetitelj
30.06.2011 | 01:52
skinuo za probu...

filmić od 50 sekundi od dva klipa sirovine i dodatnom audio trakom radio 65 minuta... potrošio od tih 65 minuta 25 minuta da mi u finalu zvuk zvuči kao što zvuči u tajmlajnu kad ga puštam...

na kraju uz magije uspio podesit, exportao, mejlao i z guštom obrisao....

mislim da me ovoliko ni iMovie 9 nije iznervirao.. osjećam se glupo i žešće nesposobno..

a sad, pivo i rakija pa snovi..

pa Hartera....
30.06.2011 | 16:37
Prvo bi trebalo novu aplikaciju malo proučit da bi se išlo nešto radit. Ja sam uvijek pizdio kad sam prešao na neku novu aplikaciju, npr. kod mene after effects i cinema 4d, kad sam prvi put ušao u aplikaciju i pokušavao jednostavne stvari napravit (moj kolega je napravio u par minuta), aaa jooojjjj, ja sam radio basic stvari par sati, htio sam se ubit ono , hehehe, propast svijeta mi je bilo, kriv mi je bio software i ljudi koji su ga radili, samo sebe nisam okrivio, ee Seba Seba ....ali kolega kaže da treba najprije razumijet kako software radi, a u današnje vrijeme hvala bogu ima jedan mali milijon tutoriala za sve. Već sada imate hrpu stvari za skužit kako brzo možete radit u FCP X.
30.06.2011 | 18:36
Još malo pa će novac i borba za istim pretvoriti apple u microsoft. ja odavno govorim da su ti novi proizvodi hrpa nepotrebnih govana al ne..ne spominji ime gospodnje uzalud. Valjda Stevo zna kako trebamo i šta trebamo..
  • Dijete
  • Posjetitelj
30.06.2011 | 19:43
Da, upravo je to i bilo proucavanje, al odmah prakticno da vidim kak dise.. i kak ja disem s
njim..
za moju svakodnevnu radnu upotrebu, za sada ne mislim radit "upgrade"..
01.07.2011 | 13:08
Poanta i jest da je to samo verzija 1.0. Bit će bolja s vremenom. A FCP Studio 3 odnosno FC7 će i dalje raditi kao do sada, dakle, mislim da nema mjesta cendranju.

I zanimljiv stav druge strane: http://sachin.posterous.com/why-apple-built-final-cut-pro-x
01.07.2011 | 19:04
FCP7 će raditi kako spada - ako si ga kupio prije nego ga je Apple povukao iz dućana.
02.07.2011 | 19:20
Budu torrenti radili, ali ne iz škrtost, već iz inata. LOL
02.07.2011 | 21:41
Meni se sviđa FCPX,ovo renderiranje u hodu je super,fali multicam ali to su rekli da će prvo dodat i to jako uskoro..Jako je jednostavan za korištenje..Jedino što ždere dosta rama ali ionak sam planirao upgrade..Pogotovo sad pošto je pala cijena ram-a..
02.07.2011 | 21:52
m.fool.com/investing/general/2011/07/02/...r-customers-by-apple

Zajednica se i dalje pjeni...
04.07.2011 | 11:04
stajpZg kaže:
FCP7 će raditi kako spada - ako si ga kupio prije nego ga je Apple povukao iz dućana.

A ako nisi onda kao što ti žabac veli, možeš skinuti torrent ili kupiti nešto iz Adobeovog ili AVIDovog asortimana.

04.07.2011 | 17:21
Evo i malo tutorijala
www.izzyvideo.com/final-cut-pro-x-tutorial/
04.07.2011 | 20:15
Hrpica tutoriala, dokumentacije, tips&tricksa, clanaka, recenzija:

fcpx.tv
04.07.2011 | 23:07
Vanjuška kaže:
stajpZg kaže:

A ako nisi onda kao što ti žabac veli, možeš skinuti torrent ili kupiti nešto iz Adobeovog ili AVIDovog asortimana.

Firme diljem svijeta su oduševljene:
"Šefe, za ove nove Proove što smo kupili - ili može cijela firma kompletno preći na Avid za XYZ000 US$, ili ilegalno skinut FCP7 i nadat se da neće doći inspekcija" ...

doduše, firme diljem svijeta su i sad oduševljene:
"Šefe, zbog ovih novih Proova što smo kupili - ili može cijela firma kompletno preći na Avid za XYZ000 US$ ili možemo (kad tad) svi preći na FCPX (za ABC000 US$) jer ne možemo importati FCP7 projekte"

Ajme, ponekad se pitam da li dobijaš Apple proizvode besplatno za ovakav endorsing
05.07.2011 | 13:33
Steve Jobs to video pros: stop whining

scoopertino.com/steve-jobs-to-video-pros...n=Feed:+Scoopertino+(Scoopertino)

E da, ja nisam profić i obožavam iMovie koji mi omnogućuje da se ne bavim montažom cijeli vikend već sat dva tako da mi je ovaj iMovie Pro koncept fenomenalan. Tako da mislim da su jednostavno išli na šire tržište, što i pokazuju rezultati prodaje na Mac App Storeu.
05.07.2011 | 13:57
stajpZg kaže:
[/quote]Firme diljem svijeta su oduševljene:
"Šefe, za ove nove Proove što smo kupili - ili može cijela firma kompletno preći na Avid za XYZ000 US$, ili ilegalno skinut FCP7 i nadat se da neće doći inspekcija" ...[/quote]

Nemoj molim te stajpati

Ako su kojim hipotetičkim slučajem baš nedavno kupili Proove,ali su kao sasvim slučajno zaboravili i FCP paket, opet im ostaje Adobe ili AVID paket, po kojoj god svoti - to je za posao, ne?

doduše, firme diljem svijeta su i sad oduševljene:
"Šefe, zbog ovih novih Proova što smo kupili - ili može cijela firma kompletno preći na Avid za XYZ000 US$ ili možemo (kad tad) svi preći na FCPX (za ABC000 US$) jer ne možemo importati FCP7 projekte"

I opet kenjaža. Ne možeš importirati - to jest bed i problem, ali pobogu, zašto bi importirali kad i sam kažeš da u startu nisu oduševljeni FCPXom i da ga ne misle koristiti? A FCP7 i dalje radi kako treba.

Ajme, ponekad se pitam da li dobijaš Apple proizvode besplatno za ovakav endorsing

Kakav endorsing? Citiraj me molim te gdje sam konkretno navijao za FCPX?
05.07.2011 | 19:18
...
06.07.2011 | 00:31
Fejk
  • campo
  • Posjetitelj
06.07.2011 | 01:03
torrent moze da se isproba pa onda ako valja kupi,..ocde nema ništa za kupiti. žali Bože i vremena koje je trebalo za skidanje...motion nije los
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 29 minuta
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO