Final Cut Pro X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Final Cut Pro X

06.07.2011 | 17:44
Premiere me bio razocarao skroz od verzije CS pa do CS4. A sad u CS5, su promijenili šta, da je 64 bit, mercury engine i neke support codece i još koji detalj, i sad je svima super. Ja sam siguran da nema mercury engine da bi pola njih koji sad govore da je super brz, odustali od Premiera. Avid im je preskup. Stvarno svi cmizdre oko FCP X, ja sam osobno malo isprobao kod frenda aplikaciju i mega sam zadovoljan, osim što mi fali multicam, audio mixer, da zapamti in/out selection, video/audio out to monitor, i još toga, ali siguran sam da rade ultrabrzo da se sve te stvari srede. Koliko vidim sve firme rade da budu plug-ins kopatibilni, radi se da na serverima. Ispast ce dobro.
07.07.2011 | 10:35
Стеван Посао је стварно забријао у кривоме смеру. Тај човек стварно уме да вређа.
07.07.2011 | 12:08
Hm, kad smo kod vrijedjana mogao si napisati post na latinici
07.07.2011 | 16:18
Entschuldigung evo prijevoda:

Šćepo Posa je stvarno zabrija u krivon smijeru. Taj čovik stvarno zna uvridit.
08.07.2011 | 12:57
Evo se sad priča da misle vratiti mogućnost kupnje dodatnih FC7 licenci većim kupcima. Hm, pa zar se to mušterijama isplati ako već misle da je FCX dead-end? Zar im ne bi bilo bolje prijeći na Premiere ili AVID odmah?

Apple je to doista mogao bolje odraditi
14.07.2011 | 16:16
SLOW MOTION IN FCP X-optical flow

vimeo.com/25894146
16.07.2011 | 05:59
Slow motion super šljaka u FCP X. Ali, program još nije za profi upotrebu. Nadam se da će ga srediti. Nekidan sam baš htio probati nešto montirati u njemu. Pored već poznatih zamjerki, krenuo sam importirati .tga image sequence. Nisam nigdje otkrio kako postaviti da mi importira jedan frame po slici. Program ima potencijala, no treba ga definitivno izbrusiti. Pitanje je koliki će samo tržišni kolač do tada preuzeti konkurencija.
18.07.2011 | 23:26
Event Manager X simplifies FCP X workflows

BURBANK — Intelligent Assistance isn’t waiting for the Workflow/XML SDK for Apple’s Final Cut Pro X to be released. The company has introduced Event Manager X, which is designed to work with the new version of Final Cut Pro X, managing the visibility and tracking of Events and Projects.

“By default, Final Cut Pro X shows all mounted Events and Projects, which may not always be what you want if you work with multiple clients,” explains Philip Hodgetts, CEO of Assisted Editing’s parent company Intelligent Assistance. “But beyond automating what you can do manually with Event or Project hiding, Event Manager X tracks Events and Projects that are not mounted, so you can be sure that all necessary material is available.”

assistedediting.intelligentassistance.com/EventManagerX
07.08.2011 | 21:30
...
08.08.2011 | 16:45
Eto ja drkuljim već mjesec dana, osim multicam opcije koja mi treba nemam neke velike zamjerke. Neke stvari odprve ne legnu, ali kad pregledaš tutorijale(Ripple Training, Lynda, Larry Jordan) stvari postaju puno jasnije.
03.09.2011 | 00:15

ako ignoriramo njegov smirao za humor, mislim da ću isprobati ovaj transition, fcp korisim od verzije 4.0 i nekako osjećam kraj te veze
03.09.2011 | 13:51
nmrzlja1 kaže:

ako ignoriramo njegov smirao za humor, mislim da ću isprobati ovaj transition, fcp korisim od verzije 4.0 i nekako osjećam kraj te veze

Sve ljuuuubaaaaviiii su tuuuuzneeeee...
Usudio bi se reci da i nema bas neke prevelike razlike izmedju njih dvojce...
FC je iskopirao premier u 90% stvari...
Ali prokleta je ta slicnost svih NLE-a da sa velicinom projekta drasticno raste i njihova tromost, tako da za projekte duze od 30-40 min svi padaju u vodu...
Osim zlog avida, naravno
21.09.2011 | 00:06
fcp.co/final-cut-pro/news/571-fcpx-gets-...rst-upgrade-to-1001-

"Let's take a look at the new features, starting with Final Cut Pro X

Export audio and video stems as a single multitrack QuickTime movie or as separate files using Roles
Import and export XML to support third-party workflows
Place Projects and Events on Xsan to improve collaboration between editors
Set custom starting timecode for your projects
Add transitions to connected clips in a single step
Enable full-screen view in OS X Lion
Speed up delivery with GPU-accelerated export
Access the new Tribute theme, with four animated titles and a matching transition

This update also improves overall stability and performance, and addresses the following issues:

Adds the ability to import DSLR video from Aperture and iPhoto libraries through the Photos Browser
Adds the ability to eject camera cards while Final Cut Pro X is open
Adds the ability to always use the startup volume or Time Machine volumes for media storage
Improves audio syncing performance and ability to sync different frame sizes and frame rates
Fixes an issue in which alpha channels in transitions were not properly preserved
Resolves an issue that could cause titles to accidentally move in the timeline
Improves the quality of video retiming when applying slow motion or when working with interlaced video
Fixes an issue in which custom ICC color profiles affected the image in the Viewer
Improves the performance and reliability of automatic saving

Coming in Early 2012

Multicam Editing
Broadcast Quality Output - Nice to see Apple being specific about upcoming features"
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 41 minuta
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO