05.01.2014 | 15:51
@ zabac
Ja ne mogu govoriti u US iTunes accountu jer ga nemam, ali imam UK i tamo sam se "predstavio" svojim imenom i prezimenom, jedino sam malo pomaknuo svoju lokaciju...
Isto tako na ATV-u koristim i gledam Netflix, što isto po nečijoj odluci ne bi smio... E sad, cijeli taj koncept geo restricted sadržaja je vrlo upitan te ga propituju i u zemljama gdje su locirane kompanije koje ga nameću... Budući nisam pravni stručnjak u tu raspravu neću ulaziti, samo ću reći da postoji velika razlika između skidanja torrenta (neću se praviti kao da to nikad nisam napravio, naravno da jesam...) i plaćanja sadržaja koji koristim... To što je netko odlučio da mojih šest funti mjesečno teoretski ne vrijedi, to nije moj problem...
S druge strane, sve te kompanije, Netflix, Apple i druge, bi lako mogle napraviti puno strožu kontrolu nečije lokacije kad bi to stvarno htjele... Jedan od ljudi u upravi Netflixa, kada su ga pitali, u neformalnom razgovoru, da li je svjestan da njihovom sadržaju, zaobilaznim putem, pristupaju i iz zemalja gdje Netflix ne pruža svoju uslugu je odgovorio: "Naravno da smo svjesni toga, ali znate, mi nemamo ništa protiv novaca tih korisnika..."
Nuff said...