29.03.2013 | 22:39
ludisb kaže:
bok dečki i cure,
kupio sam u njemačkoj aptv3, radi odlično,ali osim hd trailera, za hrvatsku preko itunesa
nemožeš ništa niti kuptit,pa me zanima dali je moguće gledati opće ikakve filmove??...
Filmove možeš gledati preko AirPlaya sa npr. iPhoena ili iPada, starijih Macova sa instaliranim AirParrotom, novijih iMaca, pa i PCa s nekim programom za to. Aplikacije koje podržavaju AirPlay na iUređajima su AVPlayer(HD), AirVideo, MediaConnect...
- AVPlayer(HD) - filmove ne treba konvertirati u većini slučajeva, podržava subtitlove, a treba ih prvo prebaciti na iUređaj preko iTuensa kopiranjem.
- AirVideo, treba prvo instalirati besplatni AirServer na računalo. Podržava subtitlove i u većini slučajeva ne treba konvertirati već to AirServer radi za vrijeme gledanja.
- MediaConnect podržava DLNA i odlično radi s većinom NAS diskova, a direktno podržava H.264 dok za ostale formate koristi Flex Player. Pored AirPlaya može slati sadržaj i na bilo koji drugi uređaj koji to podržava kao što su moderniji TV, kućna kina, Xbox 360, WDTV Live itd a povezani su u kućnu mrežu. Za primjer, ja odaberem neki film na mom SmartStor NAS disku i preko iPada direktno šaljem na Samsung TV
Još jedan način jest na svom računalu uključiti dijeljenje iTunes medijateke. No, kako mi ne možemo kupovati u iTunes jedini način je medijateku puniti sa strane. iVi Pro ili RoadMovie su odlični konverteri koji automatski dodaju video u iTunes sa svim podacima, omotom i subtitlovima, Tagalicious uređuje glazbu u iTunes, a za slike se samo doda dijeljenje mape gdje se nalaze u iTunes i onda su svi ti sadržaji dostupni na ATV.
Bez jailbreaka ATV nije sposoban vidjeti NAS diskove, može vidjeti samo računalo sa uključenim iTunesima u kojima je uključeno dijeljenje medijateke, YouTube, radio stanice i to je to.