ATV 4 greška sa aktivacijom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ATV 4 greška sa aktivacijom

15.11.2015 | 21:05
Bok,
može pomoć, kupio sam novi aTV 4, te nije u mogućnosti odraditi aktivaciju (niti preko iOS uređaja niti manualno), mislim da je greška negdje sa kućnim routerom, firewall sam isključio, ali opet ništa.

Hvala!
15.11.2015 | 23:45
Mislim da Apple TV 4 nije podržan u svim državama. Aktiviraš li ga preko HR ili USA iTunes accounta?
15.11.2015 | 23:51
Bok, nisam stigao ni do account-a, blokira vec prilikom trazenja wifi-a ili mreze.
Ima ga u iStyle-u, tako da bi trebao raditi u HR.
16.11.2015 | 00:07
Hm da, Siri izgleda nije podržan u svim državama.
Postavi DNS postavke na auto, ako to već nije tako učinjeno. Neki spominju da bi port 123 na routeru trebao biti otvoren, ali to mi je nekako čudno s obzirom da ATV 3 ne traži takve egzibicije.
Nemam neki suvisliji info za sada.
16.11.2015 | 11:24
DNS je na automatski, pokusat cu sa ovim portom.

Hvala
17.11.2015 | 00:27
Nikako da otvorim port 123, da li postoji jednostavan nacin?
17.11.2015 | 06:07
Svaki IP port je po definiciji otvoren, ako na nekom čvoru (npr. routeru) nije izričito zatvoren, ili ako sam router nema podešenje "zatvori sve portove osim...". Ne može ti nitko dati jednostavan postupak jer postupak nije univerzalan, nego ovisi o routeru kojeg koristiš. U svakom se slučaju to podešava na routeru, dakle pristupiš mu unošenjem njegove IP adrese (tipično: 192.168.1.1) u browser na svom računalu.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.11.2015 | 19:11
Prije par dana nabavio sam Apple TV 4 i priključio ga na TV i mrežu. Aktivacija je prošla bezbolno kao i prijava na Hrvatski App Store, te dijelenje kućne biblioteke. Sve radi ok osim Siri koja neće zbog toga jer kod nas nije podržana. Smeta me da su sada za pozadinu stavili bijelu boju. Više mi je odgovarala crna, a nigdje u postavkama nema opcije za to promjeniti. Isto tako me smeta da su maknuli optički audio izlaz.

Daljinski je ok, ali me izludilo što često umjesto tipke MENU palac stisne tipku ispod za pretraživanje. Za sad nema previše aplikacija i igara na raspolaganju iako pretraživanje često ponudi i neke koje sam skinuo na iPad ili iPhone, a inače nisu prikazane u samoj trgovini i što je najbolje mogu se instalirati. Za sad nas je najviše zabavio Hit Tenis 3 gdje treba mahati daljinskim kao da imaš reketu u ruci. Wii, Playstation pa i XBox to imaju odavno, ali zgodno je da se konačno i Apple pridružio.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, temeljnik, tino1, Anonimci (415)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO