AppleTV3 konvertiranje iz MKV u M4V sa AC3 zvukom?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AppleTV3 konvertiranje iz MKV u M4V sa AC3 zvukom?

29.06.2012 | 14:55
Pozdrav ekipa!
Imam jedan veliki problem pa da vidim dal mi netko moze pomoci.
Potrebno mi je konvertiranje MKV video datoteka u M4V (potrebno je da podrzava ubacivanje subtitle datoteka i AC3 zvuka u M4V)
Do sada je najbolje sto sam uspio sa programom iVI Pro. Jednostavan program, podrzava ubacivanje titlova, skida meta-data sa interneta za svaki film, konvertiranje filma od nekih 120min traje oko 15min, automatski ga ubaci u itunese i sve mogu gledati na appletv i sve to radi super, ali ima jedan problem. Originalni film mi je sa AC3 5.1 Zvukom u nekih 1500kb/s a iVI Pro mi daje na izbor samo 256kb/s za audio mislim da je isto AC3. ehh sada posto imam 5.1 hifi sistem koji i nije bas najjeftiniji i receiver podrzava dekodiranje AC3 5.1 zvuka te mi je jednostavno receno glupo gledati film u 256kb/s kada znam da zvuk moze biti puno kvalitetniji, ja bi htio sve ovo sto moze iVI Pro da napravi ali samo da mi ostane AC3 5.1 zvuk od 1500kb/s.
Dal netko ima nekakav prijedlog ili nesto?
Hvala!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.06.2012 | 16:47
Primjetio sam da se u postavkama konverzije u iVI Audio bitrate može i upisati, a ne samo izabrati iz padajuće liste, pa probaj upisati željeni bitrate i onda pokrenuti konverziju. Ja osobno nisam još to probao, ali baš me zanima da li bi to moglo funkcionirati.

Inače i ja koristim iVI i do sada još nisam pronašao nešto bolje od njega.
29.06.2012 | 16:54
Mislim da sam uspio bas maloprije rijesiti problem ali nisam jos probao dali video radi na apple tv.
Ima jos jedan dobar program koji sam pronasao a zove se iFlicks.
Probaj njega i za preset stavis iTunes compatible, subtitle stavljas tako da npr ako se film zove avatar.mkv onda u folder sa tim fileom dodas srt koji se zove avatar.hr.srt i kada odvuces mkv u iFlick on ce ti automatski dodati i titl i film ce ti biti spreman za gledanje puno prije nego na iVI Pro s tim da ce ti subtitle kada ga biras pisati bas "Hrvatski" u izboru i koliko sam skuzio zvuk ne dira ama bas nikako jer sam prebacivao video koji ima i AAC Stereo i AC3 5.1 zvuk u 640kb/s i kada sam ga konvertirao imao je opet oba audio izvora na popisu u tocno tom bitrate kao na originalnom fileu.
Probaj pa javi dal radi i jel ti bolje od iVI Pro, a ja kada vidim dal radi na apple tv onda cu javiti.

Ako ovo radi onda je puno bolje od iVI Pro zbog toga sto puno brze to napravi.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.06.2012 | 18:15
Hvala za iFlicks. Trenutno sam na mjestu gdje mi je internet ograničen, ali svakako ću ga probati čim budem bio u prilici. Ipak, ne piše da podržava Apple TV 3 kao iVI što bi moglo značiti da nema 1080p HD format?

Naravno, brzina konverzije mi je bitna i ako se pokaže brži onda će mi biti jako zanimljiva alternativa iVIu koji baš i nije toliko brz.
05.05.2013 | 15:52
Subler!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.05.2013 | 17:01
Konverzija MKV u m4v sa AC3 definitivno najbrže ide sa iVI Pro sa uključenom Pass through opcijom jer ionako oba formata koriste h.264 pa se video praktički samo prenese, titlovi se ubace na mehki (soft) način, a jedino audio uzme par minuta.
06.05.2013 | 19:43
Sve konverzije za Apple TV 3rd gen i iPad radim s programom MP4tools.

U besplatnoj verziji ima dva ograničenja tj. nije moguće raditi batch obradu (napraviti listu videozapisa za konverziju) i prije pokretanja same konverzije je potrebno dismissati poruku koja govori o tim ograničenjima (forsirano je 5sec na ekranu).

Jednostavan je za korištenje jer daje jasnu informaciju da li je moguće napraviti pass-through ili je potrebna konverzija, i brz je u kodiranju.
09.07.2013 | 23:03
iFlicks je netko probao, da li ide konverzija, kako brzo? Ako netko može dojmove iznjeti. Možda ima kakva druga ideja.
Hvala
  • Sank
  • Moderator
  • 221
10.07.2013 | 08:42
Ja i dalje koristim iVI Pro jer podržava pass through za video i audio ako je već u formatu prihvatljivom za m4v. Još uvijek podržava titlove, a i automatsko ubacivanje konvertiranog videa u iTunes kao i batch konverziju. Većinu MKV ako su u ispravnom formatu isknovertira za par minuta ili kraće, ovisno da li pored AC3 audia mora dodati stereo verziju, a s neta automatski skine sve meta podatke kao i sliku omota.

Jedini nedostatak je što se encoding za subtitlove mora ručno odabrati jer ga ne prepozna automatski.

Probao sam i RoadMovie, ali nakon par konverzija počeo je raditi ludosti sa veličinom i položajem subtitlova i još nisam otkrio u čemu je problem.

Mogao bih dati priliku i iFlicksu, a i ostati na njemu ako sve radi isto kao iVI Pro, ali je i lakše odrediti encoding za subtitlove.
10.07.2013 | 17:36
Titlovi nisu nikakvi problem. Subler rješava titlove i sliku i opis za ATV3.
Inaće, ATV 3 sam platio u AT u Mediamarktu 99€ (inaće u Apple-ovom dučanu je 109€).
14.07.2013 | 13:45
Samo da javim Subler radi i s MKV datotekama i konvertira ih u M4V. Pošto oba imaju H.264, pa je samo (MKV i M4V) format kontejnera i ne treba se konvertirati.
@stefanjos, +1 još jednom.
15.07.2013 | 00:16
:')

Drago mi je sto sam i ja nes pomagao jabucnjacima
17.07.2013 | 12:26
Moze jos jedna pomoc, probao sam taj Subler i stvarno radi odlicno jedino neznam kako povecati slova za subtitl. Ako moze mala pomoc. Igram se sa postavkama titla ali uvijek je krajnji rezultat isti.

Hvala

stefanjos kaže:
:')

Drago mi je sto sam i ja nes pomagao jabucnjacima
17.07.2013 | 22:18
e to je i mene malo mucilo, nisam pri macu par dana, ali cu se sada dat u istrazivanje tog problema pa javim
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 16 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (709)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO