M4 Mac Mini
(2 korsinik/a gleda/ju temu) Bertone, (1) Gost

M4 Mac Mini

14.11.2024 | 15:31
Sta je ljudima motiv da imaju i Mac i PC?

Osim, eto da nisu hard core gejmeri neki...
14.11.2024 | 15:38
Mi imamo, silom prilika klincu treba za školu, jer tamo imaju PC, inače ni u ludilu! Macove imam od negdje 1999., vidio kod mnogih tada PC, hrpa željeza na koje možeš samo porezati ruku - bučno, nesrabilno… nastavi niz!
14.11.2024 | 15:55
MoschuS kaže:
Debelo najpovoljnije je i dalje preko .at storea sa Edu popustom ali ne znam nikoga tko je probao tu shemu

www.apple.com/at-edu/shop/buy-mac/mac-mini

BTW Ima vec jedan base model na Njuskalu za 750€ Cak su i napisali da je kupljen u Becu, znaci pretpostavljam da ga je taj netko uzeo na Edu za 580€

Navodno student mora biti u toj drzavi tako da nista od toga.

Steta sto kod nas nema toga.

Ostaje Amazon i BF
14.11.2024 | 16:15
drpongrac23 kaže:
Mi imamo, silom prilika klincu treba za školu, jer tamo imaju PC, inače ni u ludilu! Macove imam od negdje 1999., vidio kod mnogih tada PC, hrpa željeza na koje možeš samo porezati ruku - bučno, nesrabilno… nastavi niz!

Ma nemam ja generalno nista protiv PC, ali pontmax pise da njegove kolege uglavnom imaju i MAC i PC, pa mi je to malo cudno. Cisto mi zaparalo uho, nista drugo
14.11.2024 | 16:28
drlovric kaže:
Sta je ljudima motiv da imaju i Mac i PC?

Osim, eto da nisu hard core gejmeri neki...

Motiv je potreba, mi doma (supruga, ja i troje djece) imamo 4 PC-a (3xWin, 1xLinux), 3 laptopa (2xWin, 1xLinux) i 2 MBP 13" i sve je gotovo svakodnevno u upotrebi barem malo, a klinci se čak i ne igraju na PC-u (osim jednog) jer za igre imaju PS5.
14.11.2024 | 17:30
Ja sam 2005 kupio MacMini G4 jer je bio pristupačan cijenom. Nagledavao sam ih ali ih nisam mogao kupiti zbog cijene.
Do danas sam ostao na MAC računalima i trenutno imam jedan prijenosnik (sin) i imam jedan MICROSOFT Surface GO 3.
Za printere san zaključio da mi jedino Epson prolazi.
14.11.2024 | 17:58
drlovric kaže:
drpongrac23 kaže:

Ma nemam ja generalno nista protiv PC, ali pontmax pise da njegove kolege uglavnom imaju i MAC i PC, pa mi je to malo cudno. Cisto mi zaparalo uho, nista drugo

Potreba. Zamisli radiš web stranicu 2 tjedna, sa web shop-om, pustim glupostima koje klijent želi uz to koja je kompleksna sama po sebi i jedan dio na Safari pregledniku jednostano ne izgleda kako treba, ili slova prevelika, ili slike, ili veličina, ili puno više praznog prostora na stranici .... Kako ja to da popravim, gubim vrijeme, živciram se ... bez obzira na programe koji simuliraju sve browser-e kao što je Polypane, bez obzira na sve što imaju CMS-ovi, page builderi, koji god koristio, problem uvijek dođe. Sad ga više neću imati jer direktno riješim problem.
Evo ovo je samo jedan primjer, a djeca i škola, evo u školi gdje idu moja djeca sve je preko Microsoft ...

Neda mi se dalje jer mi samo digne tlak bez razloga
14.11.2024 | 19:42
Isprika ako sam ikoga uvrijedio, no meni PC ne znači ništa. I Macove koje imam palim sve rijeđe, računalo mi ne služi za posao, mislim na egzistenciju, tako da sam od početaka naviknuo na Mac, a PC nisam nikad posjedovao.

Sad ga ima sinčić za školu, mislim da je neki Ryzen 5 sa zasebnom grafičkom, 500 GB SSD i 8 GB RAM. Dao sam za njega oko 850€ prošle godine, nekako sam ugradio Windows 11 - bitno da je mon mali zadovoljan.

A meni moji Macovi, uglavnom rad sa glazbom, kao hobi.

Isprike još jednom!
14.11.2024 | 19:46
Vezano uz čišćenje od prašine, Macovi su nekako oduvijek bili nekako bolje "zabrtvljeni", pa je i čišćenje dosta rijetko - jednom do dva puta godišnje usisam sve otvore sa usisavačem.
14.11.2024 | 20:06
robee kaže:
MoschuS kaže:
Debelo najpovoljnije je i dalje preko .at storea sa Edu popustom ali ne znam nikoga tko je probao tu shemu

www.apple.com/at-edu/shop/buy-mac/mac-mini

BTW Ima vec jedan base model na Njuskalu za 750€ Cak su i napisali da je kupljen u Becu, znaci pretpostavljam da ga je taj netko uzeo na Edu za 580€

Navodno student mora biti u toj drzavi tako da nista od toga.

Steta sto kod nas nema toga.

Ostaje Amazon i BF

geizhals.at/apple-mac-mini-mu9d3d-a-2023-z1cf-a3342613.html

Najjeftiniji je 622e. Možda i ne šalju direktno do nas, ali imaš mailbox servise za 15tak eura. Ne znam koliko je na amazonu, linkaj ako nađeš štogod dobroga.

Kad vidiš ove cijene onda ti je jasno koliko nas naši deru. Na takav iznos 200eura! Kod nas Edu popust 3%, lol.
14.11.2024 | 20:46
Na Amazonu je 713€
shorturl.at/GxleU

Cekamo BF a i aukcije na Ebay-u. Zna se zalomiti koji dobar ulov.

Sto se tice PC-a, navika a i printer na njemu radi dok za MacOS nema drivera, tako da nije jednostavno samo skociti potpuno na Mac.
14.11.2024 | 21:44
Ništa momci, otvaramo svoj biznis. Uvozimo iz Austrije i pokoravamo naše tržište. Nećemo bit Authorised, ali to ionako nema nikakvog smisla.

Ako može Kaufland, možemo i mi!

www.kaufland.at/product/514817096/?utm_s...n&utm_content=at
14.11.2024 | 23:40
drpongrac23 kaže:
Vezano uz čišćenje od prašine, Macovi su nekako oduvijek bili nekako bolje "zabrtvljeni", pa je i čišćenje dosta rijetko - jednom do dva puta godišnje usisam sve otvore sa usisavačem.

Hvala na odgovoru jer nisam nikada imao Mac Mini.
Tko pita, ne skita
15.11.2024 | 00:20
robee kaže:
Stvarno zalosno kakvih sve ljudi ima i tako ici nekome nesto uvaliti
Osobno sam uvijek odbijao naredbe takve prodaje i rednovo imao problema sa sefovima. S moje strane uvijek iskrena prodaja bez uvaljivanja. Bilo je cudjenja kada se kupac vrati i inzistira da mu ja opet nesto prodam. Za mene dovoljna nagrada.

@pontmax1

Napisi nekakav osvrt za minija kada stignes. Kako se ponasa sa 16GB (navodno gura nekoliko otvorenih apk i max 40ak otvorenih tabova u browseru).

Razmisljam o istoj kombinaciji 256/16 + vanjski ssd

Sto se tice cijena, Amazon.de ima povoljnije cijene od Hr.

Instalirao sam skoro sve, nadodao vanjski 1TB, sve leti, nikakvih problema, trzavica ... vrh.

Na vanjski disk napravio kopiju diska, stavio svoje neke stvari na taj disk da mogu raditi, Filmora radi brže nego na Windowsima, Affinity sva tri rade ...
Trenutno mi je tvoreno tj. radim sa Affinity sva tri, Filmora, Safari(10-tak tab-ova, YouTube, Netflix ...), još uz to se ugrađuju dodaci, malo "čačkam" po Mac aplikacijama da se upoznam, jako puno toga otvoreno i radim sa svima po malo ... još uz to nemam original tipkovnicu(imam Logitech), nemam originalni miš(imam Logitech), nemam monitor od Jabuke, trenutno koristim Xiaomi MI 34 zakrivljeni i sve radi savršeno, bez štekanja, Mac hladan ko led, ventilator kao da ne postoji ...

Za sada nemam niti jednu zamjerku, još kad sam saznao da možeš kao i na Windowse ugrađivat aplikacije na externi disk ...

Nemam riječi, naprosto sam oduševljen Mac Mini-jem M4 po svemu.

Brinulo me non-stop prije nego sam ga dobio što nema puno USB portova, a što će mi, miš, tastatura bežični, jedan za SSD, drugi za kameru ...
20.11.2024 | 08:03
Konačno je moj 10G M4Pro stigao . Kreće igranje ovaj tjedan.

IMG_6415.jpeg
20.11.2024 | 09:26
Ooooo... Uživaj!
20.11.2024 | 14:36
Rusty,

jel to Studio ide u oglase?
20.11.2024 | 15:26
A ne ne… Studio ostaje još godinama.
20.11.2024 | 17:38
Tu se spominju vanjski diskovi pa me zanima jel vi to spajate USB3 ili Thunderbolt diskove?

Baš si mislim uzet jedan TB3 ili 4 ali kod nas nije neka ponuda. Ima li neka preporuka za kučište + disk kombinaciju ovdje? Uzeo bih na R-1 pa bih radije kod nas fizički u nekom dućanu nego preko weba ali nije problem, imam VIES pa mogu naručiti i tako ak je iz EU.
20.11.2024 | 18:07
Od kraja 2022 koristim ova dva.

Thunderbolt4:
www.amazon.de/-/en/gp/product/B08X9YTWJC...s01?ie=UTF8&th=1

U njemu samsung 970 EVO plus, koji nije na kompatibilnoj listi i neki imaju problema! Meni radi b.p. Lista je na webu.

USB-C i ujedno hub za Macbook:
www.amazon.de/-/en/gp/product/B09MCTF8G2...s01?ie=UTF8&th=1

U oba dva isti ssd:
www.amazon.de/-/en/gp/product/B07MLJD32L...00?ie=UTF8&psc=1

Sve radi uredno, dnevno ih koristim oba dva, spajam ih na dva maca i ponekad na ipad.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 52 minuta
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno
  • kupus: tako da odi na istyle.hu

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, dpasaric, JOHN, Maxxy, VanjusOS, Zoki, Anonimci (454)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO