Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

19.11.2024 | 20:38
Tocno 24H od mog posta na ovu temu a vec imamo prve potvrde da su skladista municije pogodjena ATACMS raketama.

Potvrdjeno i od strane Rusa. Naravno oni su skinuli 5 od ispaljenih 6 raketa, ali to su vec price za malu djecu

I to je pogodjen onaj tocno dio uz granicu sa Bjelorusijom koji sam specificno spominjao. Briansk oblast ili tako nesto. Otuda su masovno dolijetali Sahed dronovi, zato sam pretpostavio da ce to prvo gadjati.

Slijedeci cilj ce biti zrakoplovi koji bacaju one glide bombe, bez cije pomoci Avdiivka ne bi pala.

Pratimo dalje...

19.11.2024 | 21:38
drlovric kaže:
Kao da slusam manekenke koje ce se svojim utjecajem zalagati za mir u svijetu

Kao da obicne male ljude netko nesto pita.

Ne moramo mi zeljeti ratove, oni sami dodju i pronadju te...

I onda imas opciju da branis svoju obitelj ili da skupa s njima pobjegnes. Obje strategije su legitimne.

Ja govorim u svoje ime. U vojnoj knjižici imam VES: Izvidnik, obuku prošao u Delnicama(S.O.I.D. ili Središte za obuku izvidnika diverzanata) a planinu Drgomalj(da ne nabrajam) i njegove "vrtače" sam prošao puzeći, klečeći, u pačjem hodu, noseći balvane ... tako da mi za njega netreba noćna optika .
Dolazilo mi je dvaputa da se javljam za neku vježbu, i za neku prijavu, nikad nisam otišao.

I nitko me nikada od tada nije ništa pitao ili tražio.
Mnogi su okusili rat, ja sam Bogu hvala prošao "lišo" za razliku od ostatka obitelji koji nisu, a da se mene neće pitat, to malo "morgen".
Mogu oni(političari ili tko god) odlučiti što žele, njihova djeca neka idu u prve redove na bojišnicu i ja im želim sretan put a ja jedino što mogu, recimo kao "domoljubi" 90-tih, putovat USA, Kanada, Australia, EU ... i sakupljat zlato, dijamante, novac ... za dobrotvorne svrhe i pomoć. To je što mogu dobiti od mene. Sve ću odraditi pošteno a oni neka sve plate i daju mi plaću, normalnu, ne tražim ništa previše.

Što se tiče ovih komentatora, većina ratnih komentatora nrp. sa tv-a, likovi sa trbušinama koji sa jezikom znaju puno a u stvarnosti nemaju pojma ni šta je azimut, mislim da ih većuna nebi znalo pravilno koristiti kompas a kamoli usjeverit kartu ili odretit udaljenost ...

Želim reć, rat je zlo i ne daj Bože rata nikome, nigdje i nikada, ali od toga čini mi se ništa neće biti.

Ako se priča o ratu, baš me zanima kako bi Rusi prošli sa Poljacima ... mislim da ne bi bilo ko zadnji put.

Evo koliko su jadni svi oni skupa! Klikni
20.11.2024 | 00:31
drlovric kaže:
I to je pogodjen onaj tocno dio uz granicu sa Bjelorusijom koji sam specificno spominjao. Briansk oblast ili tako nesto. Otuda su masovno dolijetali Sahed dronovi, zato sam pretpostavio da ce to prvo gadjati.

StarCraft, ha?
20.11.2024 | 14:49
Gjuroo kaže:
StarCraft, ha?

Nuklearnu silu ne smijes gadjati. Osim kad smijes
20.11.2024 | 15:36
citam samo naslove, vidim i Vucic se pridruzio horu 'dusebriznika' - citaj putinofila i ruskih placenika ili ucenjenih, eto on upozorava da je Putin ozbiljan koliko ga on dobro poznaje, i ko drukcije misli da nece da upotrebi nukes, taj je budala! skoro pa tim recima.
velika izjava jos veceg drzavnika!
20.11.2024 | 16:56
Ender kaže:
citam samo naslove, vidim i Vucic se pridruzio horu 'dusebriznika' - citaj putinofila i ruskih placenika ili ucenjenih, eto on upozorava da je Putin ozbiljan koliko ga on dobro poznaje, i ko drukcije misli da nece da upotrebi nukes, taj je budala! skoro pa tim recima.
velika izjava jos veceg drzavnika!

Ako je Rusija (a kazu da jesu, Putin potpisao) aneksirala Krim i 4 ukrajinske oblasti i to je sada ZVANICNO/LEGALNO/PRAVNO/USTAVNO teritorij Ruske federacije.

Ako je to tako (kao sto oni tvrde da jeste) ruska armija je zakonski i moralno obvezna braniti stanovnike Donecka kao i stanovnike Moskve. Zato sto je to jedna drzava, zar ne?

U cemu je onda razlika kada ukrajinska armija puca rakete na Doneck ili na neki drugi dio Rusije? Znaci sam Putin priznaje da Rusija i ovo novo nadodano nije isto. To tako ispada. Doneck je za njih kao Knin nekada vlasti u Beogradu.

I sve to se desava u trenutku dok im par stotina kilometara "stvarne Rusije" Ukrajinci drze pod okupacijom Treba im pomoc gladnih Koreanaca da istjeraju tu sacicu vojnika.

Prva crvena linija je bila vojna pomoc bilo koje zapadne drzave - Check
Sigurnosni i obavjestajni podaci - Check
Tesko topnistvo - Check
Kerch most pogodjen - Check
Tenkovi - Check
F-16 avioni- Check
Rakete po Rusiji - Check

Ja ne znam sta vise Zapad treba da uradi da cijelom svijetu pokaze da je Putin samo jedan obican klovn. Ili brate rokaj te nuklearke ili se nemoj vise blamirati i prijetiti u prazno
20.11.2024 | 17:16
Nabrojao si nekoliko stvari pa si me sjetio da se to zobiljno prati na internetu:

en.wikipedia.org/wiki/Red_lines_in_the_Russo-Ukrainian_War

Ima dvadesetak stvari, čak su i strani MIGovi bili crvena linija a da ne spominjem F-16 i da je ulazak stranih trupa na teritorij Rusije bio odmah razlog za WW3.
20.11.2024 | 22:56
Što može biti tako važna meta da je Ukrajina potrošila 12 komada Storm Shadowa? x.com/bayraktar_1love/status/1859291138970030304
21.11.2024 | 00:17
Korejanci?

> "Given the proximity of the sanatorium, it is very likely that it was used by the command of the Russian troops in the Kursk region. And given that the DPRK troops are also operating there, it is possible that North Korean generals could have been there." - the statement said.

x.com/wartranslated/status/1859268516639056067

A kablovi?

x.com/GlasnostGone/status/1859262697449148744

> It's reported the captain of the Chinese cargo ship Yi Peng 3, suspected of damaging underwater cables in the Baltic Sea, is a Russian citizen.
21.11.2024 | 09:26
Nadam se da će nekima ovaj dokumentarac Theaters of war biti zanimljiv: youtu.be/6UpuzgKVu34?

investigative journalist Tom Secker using the Freedom of Information Act, it reveals how the US military lie to and manipulate people using Hollywood films and TV. From rewriting scripts to pitching ideas to planting military technologies into entertainment products, this is a revelatory tale about propaganda in places you might not expect to find it.
21.11.2024 | 09:35
Na prvu mi pada na pamet, sreća da rusi nemaju Hollywood. Kako lažu bez njega, bilo bi zanimljivo zamisliti kako bi lagali s njim.
21.11.2024 | 14:13
cariblanco kaže:
Na prvu mi pada na pamet, sreća da rusi nemaju Hollywood. Kako lažu bez njega, bilo bi zanimljivo zamisliti kako bi lagali s njim.

Svi njihovi problemi su nastali kada su i sami poceli da vjeruju u svoje lazi. Ubijedili sami sebe u nesto sto nisu i da su sila kakva nisu.

I sad imaju 1000+ rata koji se trebao zavrsiit za 3 dana
21.11.2024 | 14:21
Dokazano je da im je i PZO najobicnija mitologija. 11 Storm Shadow raketa pogodilo neki komandni centar u Rusiji.

Velika investicija, nema govora. Tko zna sto su im dojavili da se tamo nalazi. Mozda nesto jako bitno, mozda jedno veliko nista.

NATO ce na telemetrijama ovakvih napada saznati sve sto trebaju znati da jos lakse buse rusku PZO.

22.11.2024 | 01:47
drlovric kaže:
Gjuroo kaže:
StarCraft, ha?

Nuklearnu silu ne smijes gadjati. Osim kad smijes

“Today, November 21, 2024, an ICBM was used in combat for the first time in human history.”

Znači Rusi šibnu ICBM kao live demo kuda ova eskalacija može otići, još lijepo stave konvencionalne bojeve glave čisto kao upozorenje, a što naši warmonger-trolovi na ispranih mozgova na društvenim mrežama zaključe?

"Haha Rusi su očajni su, ovo su im zadnji trzaji, ostali su bez dronova, pa nemaju što drugo lansirati nego skupocjeni ICBM! Gotovi su, ovo znači skoro pad ruskih kulisa!"

Rusi ne vole nabrzaka poteze s političkim implikacijama i ambasade su ostale u jednom komadu, ali poruka je poslana i nastao je tajac. Čini se da još uvijek vrijedi: "U Rusiju se može ući silom, ali je gotovo nemoguće izaći" - i zato Ameri imaju problem. Ako ostanu u Ukrajini gube, ako se povuku, isto gube, dok brze pregovore, čini se, nemaju čime uvjetovati.
22.11.2024 | 02:28
dpasaric kaže:
“Today, November 21, 2024, an ICBM was used in combat for the first time in human history.”

Izvor?

Znači Rusi šibnu ICBM kao live demo kuda ova eskalacija može otići, još lijepo stave konvencionalne bojeve glave čisto kao upozorenje, a što naši warmonger-trolovi na ispranih mozgova na društvenim mrežama zaključe?
"Haha Rusi su očajni su, ovo su im zadnji trzaji, ostali su bez dronova, pa nemaju što drugo lansirati nego skupocjeni ICBM! Gotovi su, ovo znači skoro pad ruskih kulisa!"

Izvor komentara?

Evo što piše Reuters, a i NYT, a i Kyiv Independent (da ne nabrajam druge izvore) slično prenose:
"KYIV, Nov 21 (Reuters) - Russia fired a hypersonic intermediate-range ballistic missile at the Ukrainian city of Dnipro on Thursday in response to the U.S. and UK allowing Kyiv to strike Russian territory with advanced Western weapons, in a further escalation of the 33-month-old war.
Russian President Vladimir Putin, in a televised address, said Moscow struck a Ukrainian military facility with a new medium-range, hypersonic ballistic missile known as "Oreshnik" (the hazel) and warned that more could follow."

Dakle, nisu "Rusi šinbnuli ICBM" već su šibnuli IRBM.
Opet širiš dezinformacije / iznosiš tvrdnje koje nisu istinite.
22.11.2024 | 08:52
Izvor je neki pro-NATO analitičar na Twitteru. Znači koji dio je "dezinformacija", to je li u pitanju projektil koji ima doseg 3 ili 6 tisuća km? Zaista jako bitno, kao da je to srž informacije! Pratim tu tehnologiju i znam za ICBM još iz vremena prvih knjiga o tome u osnovnoškolskoj knjižnici, a evo za IRBM kao podvrstu čujem tek sada.

Ako si možda promašio, srž je da mogu puknuti gdje god žele i da nemaš načina to spriječiti, pa se ti bodi s rogatim. Ovo je moglo biti bilo koje mjesto u Europi.
22.11.2024 | 10:06
dpasaric kaže:
... srž je da mogu puknuti gdje god žele i da nemaš načina to spriječiti, pa se ti bodi s rogatim. Ovo je moglo biti bilo koje mjesto u Europi.

Ok, i što onda? Neka pogode i Zagreb, biti će koliko 2-3... 10k mrtvih, i što onda? Misliš da bi bez obzira što smo nebitna zemlja na geopolitičkoj karti svijeta to prošlo samo tako?
22.11.2024 | 10:25
dpasaric kaže:
Izvor je neki pro-NATO analitičar na Twitteru. Znači koji dio je "dezinformacija", to je li u pitanju projektil koji ima doseg 3 ili 6 tisuća km? Zaista jako bitno, kao da je to srž informacije! Pratim tu tehnologiju i znam za ICBM još iz vremena prvih knjiga o tome u osnovnoškolskoj knjižnici, a evo za IRBM kao podvrstu čujem tek sada.

Ah da... 2 zeca, 3 zeca... Ručna bomba, atomska bomba... Sve je to isto.

Ako si možda promašio, srž je da mogu puknuti gdje god žele i da nemaš načina to spriječiti, pa se ti bodi s rogatim. Ovo je moglo biti bilo koje mjesto u Europi.

To smo valjda znali i prije nego je počeo rat u Ukrajini. Doletjela je do Zagreba i ona skalamerija od drona, od niotkud.
22.11.2024 | 11:02
Ima razumnih Amera, a ti Gjuroo slobodno pakiraj čizme i ruksak, pa pravac Ukrajina...

"By the looks of it, Putin whipped out a new Russian ICBM that NATO defense systems cannot intercept, but did NOT attach nuclear payloads to them.

Essentially, Putin just showed the West that he has the ability to destroy them if they keep provoking him.

It was a warning. Putin just exercised extreme restraint, while also showing Ukraine/NATO that they are outgunned.

This should be front page news on every outlet, but for some reason, it’s not. Perhaps it’s because this situation does not fit their narrative that Putin is this Hitler-esque loose-cannon who wants to conquer the world.

Putin is showing restraint. He wants diplomacy, not nuclear war. But the West continue to poke the bear.

We cannot wait until January 20th. We need Trump in office right now."
22.11.2024 | 11:12
dpasaric kaže:
...
Putin is showing restraint. He wants diplomacy, not nuclear war. But the West continue to poke the bear.

Ma obojici treba dodijeliti Nobelovu nagradu za mir,... i to ne po pola, svakom jednu
22.11.2024 | 11:29
dpasaric kaže:
Ima razumnih Amera, a ti Gjuroo slobodno pakiraj čizme i ruksak, pa pravac Ukrajina...

Nemoj se ljutiti, al ne bih se sad spuštao na tu razinu rasprave. Neki je kišni dan, pa nisam in the mood.

"By the looks of it, Putin whipped out a new Russian ICBM that NATO defense systems cannot intercept, but did NOT attach nuclear payloads to them.
Essentially, Putin just showed the West that he has the ability to destroy them if they keep provoking him.
It was a warning. Putin just exercised extreme restraint, while also showing Ukraine/NATO that they are outgunned.
This should be front page news on every outlet, but for some reason, it’s not. Perhaps it’s because this situation does not fit their narrative that Putin is this Hitler-esque loose-cannon who wants to conquer the world.

Dobro sad... Jel u pitanju bio ICBM ili IRBM? Ak je ICBM, onda ispada da Putler laže.
22.11.2024 | 12:00
ne moze Putin da namece neka pravila ratovanja (ako uopste u ratu i ima pravila) kako njemu odgovara.
znaci, ukrajinci koriste zapadno oruzje da se brane, to je isto kao i da je zapad napao rusiju. da li to znaci sad da je i s. koreja napala ukrajinu, kao i iran.
cekamo da vidimo da li ce Putin roknuti neku takvu raketu na neku zapadnu zemlju, pod tim njegovim izgovorom. da li ce mu neko verovati?
22.11.2024 | 12:13
Ender kaže:
...da li to znaci sad da je i s. koreja napala ukrajinu, kao i iran.

Mislim da Skoreanci ratuju samo u Kursku, što će reći da ne napadaju Ukrajinu već "brane svoje" ( )
Doduše, ako im Putler da rusko državljanstvo, onda mogu napadati koga žele.
22.11.2024 | 12:17
ne radi se o tome gde su s. koreanci, nego to sto sad rusi koriste oruzje cije je poreklo jedna nuklearna sila. sto po putinovoj logici znaci da su s. koreanci direktno umesani u sukob. isto se ne bi bas moglo primeniti za iransko naoruzanje, posto oni jos nisu napravili nuklearku.
22.11.2024 | 12:20
Ne da mi se googlati detalje pa su iz glave onako po sjecanju. Ali prica ide ovako...

ICBM raketa iz USA u Rusiju leti nekih 20 minuta. To daje drugoj strani dovoljno vremena da aktivira svoju nuklearnu trijadu. Na taj nacin se odrzao balans snaga, jer obje strane bi bile unistene u slucaju takvog napada.

Ali ako ti uzmes rakete srednjeg dometa i stavis ih u Europu, onda taj let traje svega par minuta, i SSSR ne bi imao vremena da reagira. U teoriji, USA bi mogla unistiti SSSR a da ovi ne stignu vratiti. Vrijeme reakcije je prekratko, pa je zavladala panika u Moskvi.

Tako je nastao sporazum o raketama srednjeg dometa, tj zabrani razvoja i koristenja istog. Tako je USA ucinila uslugu SSSR, jer oni su bili ugrozeni.

Nisu Sovjeti mogli staviti svoje rakete u Kanadu ili Meksiko, pa da pariraju na slican nacin. Logicno.

Tu se pomalo i varalo jer raketa dometa 2000km sa korisnim teretom od 1 tonu, moze mozda dobaciti 3000km, ako je korisni teret 200kg Medjutim sporazum kao takav je dosta dugo bio na snazi i relativno dobro je postivan.

Kasnije se USA povukla iz tog sporazuma i Rusi su legalno krenuli sa razvojem tih raketa. Tocnije, otkopali su se stare sovjetske arhive. Kao da danasnja Rusija zna nesto samostalno osmisliti ili dizajnirati.

Ovo sto je ispaljeno na Ukrajinu je jedna od raketa iz tog arsenala srednjeg dometa. Ne radi se tu o ICBM koja ima drugaciju trajektoriju.

Cak ju je i sam Putin nazvao eksperimentalna jer vjerojatno nije usla u operativnu uporabu. Druga stvar, nije bas ni pogodila sto je gadjala, jer takva oruzja su dizajnirana da nose nuklearne bojeve glave gdje preciznost nije nuzna. Ali Rusima je dovoljno dobro, cim je neprecizno

Osnovno za napomenuti da ukrajinska PZO nema nacina da ovakvom oruzju parira.

Glavna bojeva glava se otvori na nebu i vise manjih projektila neovisno napada svoje ciljeve ogromnim brzinama. To je stari provjereni koncept. Kao shotgun na nebu, uprosteno. Obicno se u mix doda i nekoliko mamaca koji sluze da zavaraju PZO sustave.

Meni je ovo izgledalo kao klasicni kineticki udar. Nikakve detonacije nisam vidio, ali snimak je poprilicno stur pa moguce da grijesim.
22.11.2024 | 14:44
Neki spominju da su rusi morali nagovjestiti tj unaprijed iskomunicirati da će lansirati takvu raketu ali očigledno nisu rekli gdje će biti mjesto pada tih glava.
Pod jedan, lansiranje takve rakete bi popalilo sve alerte na sustavima koji prate stanje sa raketama u rusiji (bili to kinžali, dronovi, avioni..) jer bi prepoznalo da se nešto gadno lanisralo i pretpostavljam da bi se diglo stanje pripravnosti u okolnim zemljama.
Pod dva, zasigurno su najavili jer su ameri evakuirali svoje ambasade u Kijevu. Malo mi je to prevelika slučajnost da su ameri to radili, zasigurno su samo htjeli biti, kako se kaže, on the safe side. Jer mogli su poslati te dummy bojeve glave i na Kijev, pa di padnu padnu.
Ima i kratka snimka što je preostalo od jedne takve glave..

Evo i ovo kao odgovor na pressicu Marie Zakharove:
x.com/United24media/status/1859675182111...Sjff50AT1VQ&s=19
  • Air
  • Korisnik
  • 72
22.11.2024 | 15:46
Ender kaže:
ne radi se o tome gde su s. koreanci, nego to sto sad rusi koriste oruzje cije je poreklo jedna nuklearna sila. sto po putinovoj logici znaci da su s. koreanci direktno umesani u sukob. isto se ne bi bas moglo primeniti za iransko naoruzanje, posto oni jos nisu napravili nuklearku.

Ako odemo korak dalje, Rusko oružje je većinom sastavljeno od zapadnih dijelova, pa tako dolazimo do zaključka da zapad sam sebe nepada.

I kaj sad?
dPasaric je upravu, Putini nije kriv?
22.11.2024 | 19:17
Da se sve može bolje razumjeti, uvjek je potrebno vraćati se u povijest...tamo su svi odgovori. Počnimo s bližom ili početkom rata.

Kad je putin započeo svoju SVO, tada je zaprijetio svima i rekao da ako se bilo tko umješa, da će dobiti odgovor koji svijet još nije vidio. U počecima tog sukoba, šepurio se je kao paun. Sigurno se sjećate kad je rekao Šojgu da stavi nuke u najviši spupanj pripravnosti, i reakcije ministra. Ribanje nekog svog kgb_ovca kad ga je ponižavao i rekao mu je da se izjasni, jel to rat ili SVO. Ovaj rat je započeo sam s možda desetak ljudi koji su znali za tu operaciju. Što hoću reći, hoću reći da mi nemamo problem s Rusijom, imamo problem s običnim psihopatom, kojem izgleda nitko ne može ništa

Kako protumačiti dolazak frau Merkel u njegov dvorac i šetnju nekih doga oko kancelarke, a zna da se panično boji pasa.? Kako protumačiti dolazak Vučića gdje pred njih davi jazavčara i ustanovi da jazavčar ne može živjeti pod vodom ? Kako protumačiti tu njegovu veliku vukojebinu, gdje se oni jadnici iz neke pripizdine, dive kako Ukrajina ima asfalt i svjetla po selima, pa onda kradu wc-školjke, veš mašine i sl. Ovo je sve dokumentirano i nije nikakva propaganda.

Sad je vladek počeo polako skvičati, kad je razjebao cijelu zemlju i unazadio je tko zna koliko. Da sutra stane rat i da uzme cijelu Ukrajinu, koji će mu klinac kad mu je pusta i zaostala zemlja, koja boluje od bijele kuge i alkohola...Koga tu misli naseliti ? Mrtvih iz Rusije ima najmanje 750 k , to su samo osmrtnice koje ne lažu.

Idemo još malo rikverc. Iza WWII, Ukrajina i Bjelorusija su imali stolicu u UN. Sad se javi kreten koji kaže da je to izmišljena nacija i da ona ne treba postojati !!!
Kad mu se je raspao CCCP, tada je potpisla izmjeđu ostalog i Rusija Budimpeštanski sporazum o vraćanju nuka iz Ukrajine i osim Rusije za to su garantirali VB, USA i Francuska. Tko je sve vrijeme davao plaće tim ljudima koji su bili uključeni oko tog projekta, pa zapad.

Moramo doći do WWII da se neke zablude nazovu pravim imenom. Rat je službeno počeo napadom na Poljsku, kad su VB i Francuska objavili Njemačkoj rat. Rusi nisu objavili rat, jer su bili na godišnjem, pa su tek nakon dva tjedna napali sjeverni dio Poljske

Pravilno bi bilo reći da je WWII započeo napadom Njemačke i Rusije na Poljsku, ali zbog kasnije revizije povijesti nakon rata je to izostavljeno, jer su se igrom sudbine Rusi našli na pobjedničkoj strani. Mit o crvenoj armiji i njenom oslobađanju Evrope je obična floskula ( osim djela rata u Njemačkoj ) jer koga su oni to oslobađali ? Poljake od Poljaka, Mađare od Mađara , Bugare od Bugara, Rumunje od Rumunja....etc. Neke se tako loše oslobodili, da su ih morali dva puta oslobađati, poput Mađarske i Češke

Oni su osvajali, a ne oslobađali. Pitajte Srbe, kako su ih ljepo oslobodili, mi smo imali sreću pa nas nisu oslobađači. Ovo su sve činjenice, kako god se one nekom sviđale ili ne i nije nikakva propaganda. Možemo pričati o mojoj namjeri, zašto sam ovo sve napisao, ali o faktima ne.

Besplatni hint.
Rusima se jedino može priznati, subverzivna ( komunjara u meni ) djelatnost, tu su br. 1 Stazi je držao Njemačku, Austriju i pola Balkana gdje i mi spadamo, dok je KGB imao Srbiju i ostatak Balkana, tako da se nemojte čuditi komentarima, gdje se na bilo koji način pravdaju potezi Rusije. Ima puno komentara od susjeda, ali ima jako puno naših građana, koji se ne mogu pravdati da su potpali pod neku propagandu, pa to nesvjesno čine, jer naša službena politika i tiskovine to ne promoviraju...ostaje vama da zaključite zašto to čine.
22.11.2024 | 20:03
Pravda za Putina!
22.11.2024 | 20:25
dpasaric kaže:

Prvo boldano, Gjuro nemoj biti *izda, nejdi bez mene

Drugo boldano, me je stvarno pogodilo, kao čovjeka i komunista

Malo serem, ali kakvo đubre možeš biti i stavljati u taj kontekst hitlera...neka pokažu snimke parada gdje su mu njegovi vojnici bili na proslavi. Ima na net_u, mogu ja staviti. To bi bilo isto kao da je puč Vokić-Lorković (1944) uspio i da je ndh prešla na stranu saveznika i sad se hvale ustaše kako su se borili protiv njemaca Ono dno, dna

Treće boldano, skoro da su rekli, pa koliko smo love uložili u Trumph_a i sad samo fali dva mjeseca i to netko želi pokvariti

Stari prdonja Joe ide bogu na istinu i želi povući za sobom cijeli svijet. Naša sreća je da imamo putina, koji je na to imun

Dobro veli ender....sloboda za putina
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 27 minuta
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, jura22, Riba, Anonimci (336)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds