19.11.2024 | 21:38
drlovric kaže:
Kao da slusam manekenke koje ce se svojim utjecajem zalagati za mir u svijetu
Kao da obicne male ljude netko nesto pita.
Ne moramo mi zeljeti ratove, oni sami dodju i pronadju te...
I onda imas opciju da branis svoju obitelj ili da skupa s njima pobjegnes. Obje strategije su legitimne.
Ja govorim u svoje ime. U vojnoj knjižici imam VES: Izvidnik, obuku prošao u Delnicama(S.O.I.D. ili Središte za obuku izvidnika diverzanata) a planinu Drgomalj(da ne nabrajam) i njegove "vrtače" sam prošao puzeći, klečeći, u pačjem hodu, noseći balvane ... tako da mi za njega netreba noćna optika
.
Dolazilo mi je dvaputa da se javljam za neku vježbu, i za neku prijavu, nikad nisam otišao.
I nitko me nikada od tada nije ništa pitao ili tražio.
Mnogi su okusili rat, ja sam Bogu hvala prošao "lišo" za razliku od ostatka obitelji koji nisu, a da se mene neće pitat, to malo "morgen".
Mogu oni(političari ili tko god) odlučiti što žele, njihova djeca neka idu u prve redove na bojišnicu i ja im želim sretan put a ja jedino što mogu, recimo kao "domoljubi" 90-tih, putovat USA, Kanada, Australia, EU ... i sakupljat zlato, dijamante, novac ... za dobrotvorne svrhe i pomoć. To je što mogu dobiti od mene. Sve ću odraditi pošteno a oni neka sve plate i daju mi plaću, normalnu, ne tražim ništa previše.
Što se tiče ovih komentatora, većina ratnih komentatora nrp. sa tv-a, likovi sa trbušinama koji sa jezikom znaju puno a u stvarnosti nemaju pojma ni šta je azimut, mislim da ih većuna nebi znalo pravilno koristiti kompas a kamoli usjeverit kartu ili odretit udaljenost ...
Želim reć, rat je zlo i ne daj Bože rata nikome, nigdje i nikada, ali od toga čini mi se ništa neće biti.
Ako se priča o ratu, baš me zanima kako bi Rusi prošli sa Poljacima ... mislim da ne bi bilo ko zadnji put.
Evo koliko su jadni svi oni skupa! Klikni