13.09.2014 | 10:41
trebali su id necega krenuti, UI mi se cini dobro odradje i nacin na kojem se po njemu korisnik krece. ALI
ponavljam se, sto se mene tice trebali aku akupiti malo vise muda i puknut ore e-ink zaslon. od trajanja baterije, stalno aktinog sata (obaj se pali samo kada se ruka podigne), citljivosti, pa i cool faktora ako ke se pita.. a izgubili bi sta? mogucnost pregledavanja forki na satu?!?!
taj mazohisticki dio nisam shvatio iz vise razloga, a jedan je taj da je apple watch zamisljen kao uredjaj koni radi u simbiozi sa iphoneom. dakle u svakom trenutku imamo oba kod sebe, i sad mene zanima koji je to trenutak da netko normalan zeli listati slike na ekranu velicine dva nokta, dok u dzepu ima najmanje 4" (zaslona
). i to vrijedi za cijeli niz gluposti, od listanja twittera pa na dalje.
nacin na koji se nosi sat i cinjenica da nam zglob trpi velicinu zaslona koja ne moze ici u nedogled, ne trpi da se sat koristi za neke duze operacije u kojima se prcka po njemu. drzat dvije ruke u zraku i buljit u ekrancic... how yes nou!
potrebne su brze informacije, svaki pogled koji je duzi od 15ak sekundi je previse. notifikacije o pozivima, porukama, mailovima i svemu ostalom, plus custom prikazi xy podataka koje neko zeli na pametnom satu. i za to je e-ink zaslon savrsen. zato je pebble po meni bolji izbor, jer u svakodnevnom koristenju pruzat ce vise korisniku, a ovo mi previse ide na neke "wow" efekte sa aplikacijama koje su vise za pokazivanje a manje za koristenje.
sportaki dio je mailo fejlan, jer cak i amater nece pronaci nesto vise od onoga sto je do sad koristio. od pulsa koji ke puno pouzadiji za ocitati uz remen oko prsa, do samostalnosti uredjaja pa se ovaj ne moze koristiti solo dok se trci, igra tenis, trenira u teretani, pa do elemntarne vodonepropusnoti.
ali radi se de facto o beta proizvodu kao sto je vec receno, i proci ce jos malo razvoja da se vidi dali ce to biti proizvod kojeg ce nositi samo entuzijasti ili ce naci prostora u siroj masi. za sada ga vidim na rukama znatizeljnih frikova (mene
) i apple fanova. za sve drugo postoji na trzistu puno boljih izbora u ovom trenutku.
usput, pozdrav iz londona gdje british museum ceka uvrstenje apple watcha u postavu.