10.08.2004 | 10:42
Mr kamenui, cool!!! Trebaš svakako skužiti Nuendo, onda će ti biti sve jasno! Hi profi, sve u jednom! Mrak! Ne sf već stvarnost! Jedino je problem da za Mac ne postoji krack , pa ga moraš isprobati ili na pc (svi imaju krackove) ili kod nekog Mac-ovca koji ga je legalno kupil, što je jasno malo preskupo za hobby i skoro nitko ga od Mac-ocvaca nema! Isto je s Cubase 2, razlike su uglavnom u surraund features i koloritu backgrouda, dok su funkcije gotovo identične! Tih par opcija na Nuendu trebaju samo za soundtrackwritere, pa stvarno Cubase 2 je dovoljan za naše prilike, za sada, no progres je nešto prema naprijed (navodno, iako smo mi navikli na ništa nas nesmije iznenaditi kod nas ništa nije sigurno!) ! Ili one koji vole imati nešto dobro za sebe, ne radi nekog ekonomskog razloga, poput hi-fi "manijaka", zaljubljenici u mjuzu, tko će te čudake razumjeti?!?!
Podržavam tvoje mišljenje o nebitnosti playgrounda u odnosu na ideju, tu se čovjek puno puta izgubi, nemoguće je uvijek pobjediti ovaj čudesan informatički progres, zato ideju uvijek treba imati na pameti kao glavni postulat kreativnosti!
"skillu i afinitetima... "
Yes!!!!! Ti si DJ? ili ... je li pristojno to pitati?
"trenutno radim u kombinaciji Live!+reason"
nisam imao za sada potrebe koristiti te software, s obzirom da i nemam baš vremena puno šarati, imam hi profi multitask soft, često samo pročitam o raznom softwareu, provjerim features, i odmah vidim ima li "novosti", pa kad je nešto što je "nije šija nego vrat" vratim se rađe mjuzi nego trošenje vremena na uživanje u pantry-chekingu (ne volim spike pc-jaša "ma ja ti imam sve", a od svega koristi najgore zvukove koje sam samo slučajno negdje u prolazu ili cro-radiostaničnom gnoju, s boli, čuo!. Često sam u početku skupljal štošta, sad sam kompač svel na dnevno radne programe, zatrebam li konkretno nešto od neintaliranog, nabavim instaliram i tako se lagano širim, u pravom smislu te rijči, mislim na laganini! Treba se držati programa koji ćeš poznavati kao što i ti veliš, i iz njega moći izvući svoje ideje i zamisli!
"NI" misliš na native instruments? To poznajem.
"Latency" problematiku također, ona je jako vezana uz hardware, ali po mojim saznanjima i prvobitnim zabludama ne i isključivo za hardware, nego vjerovatno prvenstveno za software!
Nuendo koristim s 3ms latency-jem, to mi ne stvara probleme kod svirke, više kako veliš ideja! Svirka se da izeditirati, ideja - teško!
"Poslije Nuenda?" Vjerojatno se nismo baš razumjeli, no nema veze. Budimo u sadašnjosti!
"PLuggo"!!! ooo ne, nisi skrenuo, to je ono meni interesantno! To me zanima! Što ti znači ono developing envoirment (cycle 74), naročito ovo cycle 74, da li mi možeš to malo objasniti?
I na kraju par riječi.
Očito je tema koju sam postavio totalno neinteresantna mac korisnicima, pa
možemo malo na ovom više neposječivanom nego obrnuto audio forumu pričati o realnijim stvarima,
bar da dokažemo da lova nije sve u životu, bar za razgovore i razbibrigu na ovom siteu,
tako i software i hardware-ovske "sudbine" nisu preduvjeti za "uspjehe ili neuspjehe",
postoji glazba, AKO postoji,
a oko nje puno tema za razgovore, tako možemo do novih tema i rasprava, savjeta i spoznaja, a svi,
baš svi, s ove ili one platforme, softwarea, label-a ili struke, imamo bar dvije stvari zajedničke, dva prirodna obična UHA!!!! (Još ak ih koristiš "z jajcima" kak bi rekli zagorci, "ne buš ni žeden ni gladen, imaš bar stoipadeset mogučnosti opstanka bez penez, same pevati i delati moraš!" )
Teško je meni bez šale i elana, to se mnogima ne sviđa, naročito strogim "naučnjakima elaboratorius simplex vulgaris", ali od svojih gluposti je ipak najteže pobjeći pa mi izleti!!!
Brzo se vratiti moram da mi koji profesor ne bi zameril na rečniku, da nastavim i pokažem svoju nepobitnu i nepogrešivu pamet. Gde smo stali?
UHA?
aahaa, vuha, je, vuha imaju i slonovi, a slonovi surlu, surle su ko veliki crvi, crve su pak kolutičavci koje delimo u skupine....." ni smešno?!!
Idem!!!
PS Molim te kamenui, ne zaboravi me s onim o "cycle 74"!