09.02.2013 | 12:11
mruzic kaže:
Isto kao što je nebuloza uzeti dvije dacie od jednog golfa jer se istovremeno ti možeš voziti samo u jednu a pojedinacno dacia vs golfa nema a ma baš nikakve šanse.
Vidim, imaš neopisivu širinu pogleda.
Uzmeš dvije Dacije za cijenu jednog Golfa pa se jednom voziš ti, a drugom supruga. Ili uzmeš jednu Daciju, a za ostatak novca odeš na put oko svijeta. Dvaput.
Ali nema veze. Da ne skrećemo dalje s teme, Čovjek je napisao, vrlo jasno i glasno, što mu treba. Treba mu auto za po gradu, za otići do placa i na posao. A vi se ubiste uvjeravajući ga kako mu je za istu lovu bolje kupiti polovni Daily Iveco, jer je to najbolji kombi na svijetu i može njime (nije da mu treba, ali - jel - može se, ako ikad poželi) prevesti 2 tone tereta odavde do Hamburga. Fakat...
I - moram se osvrnuti - nazvati Nikon Coolpix low endom može samo čovjek koji (a) zapravo ne zna baš puno o fotoaparatima (ne kažem da ne zna o fotografiji, ali o fotoaparatima ne zna) i (b) ne zna baš puno o tržišnoj segmentaciji.
Kao što je Žabac rekao: itekako postoji cijelo more loših fotoaparata, za parsto kuna. To je low end. Coolpix nije low end. To je jedna vrlo solidna sredina, upravo namijenjen takvoj primjeni kakvu čovjek želi.
Nije svatko na svijetu ni profi, ni poluprofi fotograf, nije čak ni amater-entuzijast, niti svatko ima aspiracije slati svoje fotke na natječaje NG-a. Kako ne možete prihvatiti da postoje korisnici kojima ne treba ništa više od toga da imaju solidan "idiot" koji radi lijepe, čiste i oštre, i brze fotke na rođendanima, feštama i tulumima? Kojima smeta kila nečega koja se klati oko vrata i kojima je hrpa dugmića i fičera - minus, a ne plus?
Ja osobno, kad imam vremena, za svoj gušt fotografiram Yashicom roll 5x5 DLR i Prakticom 35 mm s 18mm i 300 mm objektivima. Imao sam digitalac od 10000 kn i vratio sam se na škljoce stare 40 godina jer su za ono što ja želim - bolje. Moja supruga vodi foto družinu u učeničkom domu, koristi Canon D seriju s hrpom objektiva. Oboje znamo što je fotografija, i što su fotoaparati. Ali za fešte, rođendane i izlete, oboje se slažemo - Coolpix 8000 je pogođen, što se kaže, ko prstom u pekmez.