20.06.2005 | 23:39
User je napisao:
Jos se dvoumim izmedju 4GB Minija i \"obicnog\" 20GB modela, pa molim da mi na sljedeca pitanja odgovorite i za jedan i za drugi model...
Nemas se sto dvoumiti. Mini ima prednost sto je manji i laksi, a mislim i da ne moze bootat komp. Veci je veci - no ima i mnogo vise prostora koje mozes svakako iskoristiti. Postavlja se pitanje jedino koliko imas mp3ca i mislis li prenositi fileove. Ja na svom od 60GB imam recimo sve mp3ce, sve fotke, sve adrese i kontakte, dodaj tome System folder sa 9tkom i razne repair aplikacije za 9 i Xe.
1. Koliki im je vijek trajanja baterije?
Nemas tu neki broj, ovisi koliko pazis na njega. Ako ga punis svako malo a da nije istrosena do kraja, brze ce ti se istrositi. A mislim da je za tu bateriju neka brojka od 300 punjenja granica. Radit ce ti baterija dugo, no sve krace i krace.
2. Koliko cu ih godina otprilike moci koristiti dok mi se baterija potpuno ne potrosi?
3 godine maksimalno.
3. Koliko kosta zamjena baterije(dakle nova baterija + usluga)?
Nova baterija iz Newertecha me je dosla 25$ - usluge nema, sam si to napravis za 5 minuta, dobijes upute nacrane, a imas i video za skinuti sa weba.
U mom slucaju, za mog 1gen iPoda kojemu je originalna baterija trajala do 10h - a pri kraju jedva 3 - sa zamjenom baterija vijek trajanja iste je 18h.
4. Da li su ikakvi noviji modeli na obzoru, pa da se jos malo strpim?
Ovdje je ona stara - uvijek ce biti novih modela na obzoru ma koliko ti cekao. No, mislim da vec vise od pola godine nije bilo nikakvih novosti. Ma odi na
www.apple.com/pr/ pa pogledaj kad je zadnji press release vezan za iPod pa vidi sam.
[/quote]
5. Koji su dealeri Apple proizvoda u Splitu?
[/quote]
Kaj je tak tesko otici na
www.apple.hr?
6. Da li se za iPod moram predbiljeziti kod dealera ili mogu jednostavno otic, platit i pokupit?
U Zagrebu, dodjes i pokupis, osim ako ih bas nema na lageru, onda cekas par dana.
7. Kako se zove software za uklanjanje ogranicenja glasnoce koje je postavljeno zbog zahtjeva EU (jako volim elektronicku mjuzu pa jednostavno mora bit glasno, hehe
)?
Znao sam ime, no ne znam sad napamet. Jednostavno podesi da ti budu mo3ce glasnije ako ne nadjes odgovor.
8. Cuo sam da svu glazbu na njega moram trpat preko iTunesa... Jel ju mogu natrpat jednostavno preko DragNDropa iz nekog prozora na ikonu iPoda kao vanjskog diska(i na Win i na OS X-u)?
Ne. Zbog RIAA i antipiratske zaštite. Nemoj filozfirati - iTunes je u sprezi sa iPodom prava Valhala - sve drugo u kombinaciji kvari ideju, realizaciju i uzitak. Kad pocnes organizirati ID3 tagove u iTunesima i vidis kako je to lijepo u iPodu rijeseno shvatit ces.
9. Jel Linux moze prepoznat iPod?
Mislim da ne. No nepodrzana sredstva postoje, znam da postoji Linux za iPod no beskoristan je.