Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

• Air
  • Korisnik
  • 75
18.02.2025 | 14:56
Na cijelu situaciju ja gledam iz perspektive ispravno ili neispravno, odnosno, pozitivno ili negativno.

Ako neku situaciju pogledam iz perspektive “realizma” (realne vjerojatnosti) i kažem:
Da, najvjerojatnije će se desiti "ovo" jer su većina igrača negativni po svom djelovanju i logično je da oni neće napraviti nešto čime će se odreći svoje moći ili bogatstva, stoga ću ja svoj glas dati za "realnost”.

Tim svojim glasom sam ja dao svoj glas negativnostima.

Kako?

Svi mi imamo svakodnevni konstantni utjecaj na ljude oko sebe svojim mislima, djelima i osjećajima.
Ako smo pri tome negativni, ili podržavamo na bilo koji način negativnosti tada negativno određujemo budućnost sebe, ljudi oko sebe i na koncu čovječanstva.

Podržavati negativnosti / zlo možemo i činimo na dva načina:
Pasivno i aktivno.

Pasivno je ako ne činimo ništa prema zlu. Ne činiti ništa znači ne djelovati niti mislima (izgovorenim ili napisanim) niti djelima protiv negativnosti / zla.
Aktivno je kada mislima (izgovorenim ili napisanim) djelima dajemo podršku (vjetar u leđa) negativnostima / zlu.

EDIT:
Prema zlu ne možemo biti neutralni / čisti - kao to nas se ne tiče.
Ili ga podržavamo pasivno ili aktivno.
Ili mu se suprostavljamo aktivno - mislima (izgovorenim i napisanim) i djelima.

Ako nekom ovo nije jasno mogu naknadno obrazložti.

Ako ja na osnovu navedene “realnosti” kažem kako se Ukrajina nije trebala boriti za slobodu od Ruskog ugnjetavanja, porobljavanja i istrebljivanja, tada sam ja stao na stranu zla, na stranu Rusije (Putina i njegovih istomišljenika).

Tada zlo jača.

Zlo je danas nažalost dominantno (zlo je nasilno i agresivno) u odnosu na dobro ((dobro nije nasilno, ono nije agresivno, čak nije niti IN (fora/faca je biti najjači, najluđi, itd., nije fora okrenuti drugi obraz ili biti miroljubiv)).

U konačnici, kada kažem:

“Vidite, Ukrajina se borila i nije se izborila za slobodu, znao sam to od početka jer su Rusi zlo i jer je zapad zlo koje je doziralo pomoć Ukrajini toliko da ne mogu pobijediti (i to se “znalo” od početka)”.

Da li sam ja time mudar, pametan?
NE!

Time ja ispadam “realan” ali ujedno i negativan jer sam na aktivan način dao podršku (vjetar u leđa) zlu na način što će takve moje misli utjecati negativno / obeshrabrijuće na ljude oko mene te će oni/mnogi od njih, pod utjecajem takvog mog glasa i većine, (takvih “realnih” / negativnih misli) povlačiti se pred zlom - biti će “realni” a zlo će nastaviti rasti.
18.02.2025 | 15:01
Air kaže:
Na cijelu situaciju ja gledam iz perspektive ispravno ili neispravno, odnosno, pozitivno ili negativno....

Svaka ti dala.
  • Air
  • Korisnik
  • 75
18.02.2025 | 15:08
Gjuroo kaže:
Air kaže:
Na cijelu situaciju ja gledam iz perspektive ispravno ili neispravno, odnosno, pozitivno ili negativno....

Svaka ti dala.

Fala na željama, al nisam ti ja više u onim godinama....

Volim sladoled al ga ne smijem jesti cijeli dan....
volim ono, al ne mogu cijeli dan....
18.02.2025 | 18:54
Air kaže:
Fala na željama, al nisam ti ja više u onim godinama...

Gle... Bitno da ti se dadne, a ti uzmi koliko ti treba
18.02.2025 | 20:59
Air kaže:
U konačnici, kada kažem:

“Vidite, Ukrajina se borila i nije se izborila za slobodu, znao sam to od početka jer su Rusi zlo i jer je zapad zlo koje je doziralo pomoć Ukrajini toliko da ne mogu pobijediti (i to se “znalo” od početka)”.

NE!

Time ja ispadam “realan” ali ujedno i negativan jer sam na aktivan način dao podršku (vjetar u leđa) zlu na način što će takve moje misli utjecati negativno / obeshrabrijuće na ljude oko mene te će oni/mnogi od njih, pod utjecajem takvog mog glasa i većine, (takvih “realnih” / negativnih misli) povlačiti se pred zlom - biti će “realni” a zlo će nastaviti rasti.

Imaš dobru logiku, ali je hraniš krivim podacima. I onda se dogodi GIGO. Od početka ove rasprave si krivo pohvatao ključne varijable i uzalud ti onda tvoj pozitivistički pristup kada si izbanalizirao dio činjenica, a dio potpuno krivo interpretirao.
  • Air
  • Korisnik
  • 75
18.02.2025 | 21:08
dpasaric kaže:
Air kaže:
U konačnici, kada kažem:

NE!

Imaš dobru logiku, ali je hraniš krivim podacima. I onda se dogodi GIGO. Od početka ove rasprave si krivo pohvatao ključne varijable i uzalud ti onda tvoj pozitivistički pristup kada si izbanalizirao dio činjenica, a dio potpuno krivo interpretirao.

Ne hranim se ja krivim podacima, niti sam banalizirao dio činjenica, niti sam išta od činjenica išao interpretirati.

Ne razumijem te kako možeš napisati da sam izbanalizirao neke činjenice ili ih krivo interpretirao kada niti jednu činjenicu o Ruskom - Ukrajinskom - Zapadnom - Američkom odnosu nisam naveo niti ih doveo u nikakv međusobni odnos.
Je si pobrkao neki post ili si se zabunio kada si ovo napisao?

Temeljni pravni i humani aspekt kaže:
Nema činjenice koja će opravdati vojni (u ovom slučaju divljački) napad na suverenu državu ako ta država nije nikoga napala!

Ako je to temeljni pravni aspekt Svjetskog uređenja, kako onda nešto drugo možeš staviti ispred njega?

Kod tebe postoje činjenice koje će "pregaziti" ovaj temeljni pravni aspekt i ti ćeš reći fućka mi se živo za međunarodno pravo?
18.02.2025 | 22:59
balkans.aljazeera.net/videos/2025/2/18/p...li-i-prije-pregovora

i posle ce mi neko reci da tramp nije ruski covek.
18.02.2025 | 23:01
balkans.aljazeera.net/teme/2025/2/17/rus...-i-oruzja-u-ukrajini

malo je jasnije izgleda zasto su rusi u poslednjih nekoliko meseci postali toliko otvoreni za razgovore i pregovore o miru.
ali pazi, magarci u 21. veku u borbi za 'denacifikaciju'.
18.02.2025 | 23:04
balkans.aljazeera.net/news/2025/2/16/izr...nuo-blokadu-isporuke

jel ovo bese onaj pozitivni lik tramp sto je za mir i nece da vodi ratove?
pazi, matori izlapeli bajden zabranio prodaju ovih bombi izraelu, a tramp ukinuo zabranu.
18.02.2025 | 23:05
Air kaže:
Temeljni pravni i humani aspekt kaže:
Nema činjenice koja će opravdati vojni (u ovom slučaju divljački) napad na suverenu državu ako ta država nije nikoga napala!

Ako je to temeljni pravni aspekt Svjetskog uređenja, kako onda nešto drugo možeš staviti ispred njega?

Kod tebe postoje činjenice koje će "pregaziti" ovaj temeljni pravni aspekt i ti ćeš reći fućka mi se živo za međunarodno pravo?

Evo! Dobro sam rekao - sve si krivo postavio, naravno ne u zloj namjeri, nego jer imaš krive ulazne informacije. I onda normalno da dobivaš krivi rezultat!

1) Ukrajina nije suverena država, osim na papiru, za naivce. Nije niti Njemačka, a kamo li jedna Ukrajina!

2) Ukrajina je itekako napala - godinama su granatirali istočne pokrajne i diskriminirali rusku manjinu.

3) Ne postoji "Svjetsko uređenje", to je potpuno izmišljena kategorija koja se zlorabi kada je potrebno dati privid jedne takve utopističke ideje. Niti su svi jednaki pred Međunarodnim sudom u Hagu, niti UN o ičemu zaista odlučuje, niti sve države poštuju odluke o sankcijama, osudama, vojnim zločinima, izručenjima i slično. "Međunarodno pravo" je nakaradno i pristrano uz potpuno licemjerno postupanje. Ne moraš daleko u povijest, pogledaj samo kako se "hendla" Gaza.

Znači oslonio si se na tri hipoteze, a sve tri su potpuno krive!

No, priznat ću ti da bi ti logika bila odlična da su te hipoteze istina, ali tako ustrojen svijet možeš vidjeti možda samo dijelom u Star Treku.

I sada pogledaj malo realniji pogled na situaciju, komentar Jeffrey Sachsa od danas na rasplet u Ukrajini:

19.02.2025 | 07:38
Ender kaže:

IMG_8314.jpeg
19.02.2025 | 09:22
Yonkis kaže:
Ender kaže:

IMG_8314.jpeg

i mi smo cak pristali na to .... Z4 plan... srecom pa srbi nisu
19.02.2025 | 09:43
Ender kaže:
balkans.aljazeera.net/teme/2025/2/17/rus...-i-oruzja-u-ukrajini

malo je jasnije izgleda zasto su rusi u poslednjih nekoliko meseci postali toliko otvoreni za razgovore i pregovore o miru.
ali pazi, magarci u 21. veku u borbi za 'denacifikaciju'.

Ima članak na WSJ ali je iza paywalla pa ništa link, kaže da su u zadnjih mjesec dana Rusi osvojili oko 30 kvadratnih kilometara (ili milja?) što mu dođe oko 1 dnevno a i dalje gube preko 1000 ljudi dnevno na neprestane napade. Znači usporili su duplo u odnosu na mjesec prije kad su usporili duplo u udnosu na prethodni mjesec što znači da su stali.

Korejanci su se izgleda povukli iz razloga što su a) zaključili da ginu ko muhe a nemaju rezultate ili b) neki politički razlog a spominje se da beskrajno Kinesko - Rusko prijateljstvo polako dolazi kraju pa je možda Kina rekla Korejancima da se priberu doma.

S druge strane, Trump svaki dan nadmaši ono što je napravio jučer pa bi uskoro on mogao napasti Ukrajinu a onda bi EU i SAD mogli zaratiti tako da je tek sad sve uz zraku.
19.02.2025 | 10:23
Evo ja ponovno imam svoj "a nerd can dream moment" i nesto razmisljam

Sta ako se Putin i Trump sve dogovore, utanace detalje i oni svi zadovoljni, a Ukrajina to hladno odbije

Zelensky kaze ja nemam ovlasti to potpisati jer mi jos uvijek rat izgubili nismo. Nisam pobjegao i predao se prije 3 god kada nisam imao nista, zasto bi sada?

Onda iz USA pozovu EU + zapadne partnere za pregovaracki stol i oni podrze Ukrajinu i jednostavno ne zele da skinu sankcije Rusiji, te nastave pruzati pomoc Ukrajini.

Jel to nemoguc scenarij? Moze li Trump natjerati cijeli svijet da se potcini njegovoj volji, i to u situaciji kada evidentno nije u pravu?

Naravno uz pretpostavku da se ukrajinski narod odluci boriti se za svoju zemlju. Mozda je i njima dosta rata i politicka struja je takva da bi se rado odrekli 20% teritorija (na kojem uglavnom i zive etnicki Rusi), da na ovih 80% zive normalno.

Al ko im to normalno moze garantirati? Rusija ne dopusta nikakve strane mirovne trupe na crtama razgranicenja. Po meni, to znaci Rusi ne zele mir, vec primirje, da malo rekuperiraju snage...
19.02.2025 | 11:31
drlovric kaže:

Sta ako se Putin i Trump sve dogovore, utanace detalje i oni svi zadovoljni, a Ukrajina to hladno odbije

Zelensky kaze ja nemam ovlasti to potpisati jer mi jos uvijek rat izgubili nismo. Nisam pobjegao i predao se prije 3 god kada nisam imao nista, zasto bi sada?

Onda iz USA pozovu EU + zapadne partnere za pregovaracki stol i oni podrze Ukrajinu i jednostavno ne zele da skinu sankcije Rusiji, te nastave pruzati pomoc Ukrajini.

Jel to nemoguc scenarij? Moze li Trump natjerati cijeli svijet da se potcini njegovoj volji, i to u situaciji kada evidentno nije u pravu?

Naravno uz pretpostavku da se ukrajinski narod odluci boriti se za svoju zemlju. Mozda je i njima dosta rata i politicka struja je takva da bi se rado odrekli 20% teritorija (na kojem uglavnom i zive etnicki Rusi), da na ovih 80% zive normalno.

Al ko im to normalno moze garantirati? Rusija ne dopusta nikakve strane mirovne trupe na crtama razgranicenja. Po meni, to znaci Rusi ne zele mir, vec primirje, da malo rekuperiraju snage...

EU je americki bitch...

Trump ce zazveckati tarifama i Zelensky ce dobiti Dear John pismo....
19.02.2025 | 11:36
drlovric kaže:

Ti zaista imaš "dream" jer totalno laički ležerno preskačeš KLJUČNU činjenicu da je Zelensky marioneta postavljena mlijardama dolara od strane Nulandice i ekipe. On nema stvaru moć odlučivanja o ničemu, on je samo lutka koja radi što joj kažu - kao i Biden, samo što je on mlađi i zaista profesionalni glumac, a ne da to radi priučeno kao stari Joe.

A ako se otme kontroli jer ga pukne želja za vlašću - maknut će ga kao i sve druge koji su im smetali, od Gadafija, preko Sadama do Asada. Zelensky je u toj priči sada nitko i ništa, on je bio tek glasnogovornik prošle američke vlasti i interesa tog lobija. Bez njihove podrške on je gotov. Kako će ga ukloniti to je sada stvar na koju može i on sam utjecati svojim potezima.

A to sam vam sve napisao ovdje prije dvije godine. Samo što neki očigledno moraju ponavljati razred.
19.02.2025 | 12:43
Prof. Mearsheimer je sve lijepo objasnio, Amerika je kriva za ovaj rat jer su širili NATO na istok. Sad nek lijepo Trump plati odštetu i Rusiji i Ukrajini i sve će im oprostiti.
19.02.2025 | 13:23
dpasaric kaže:
A to sam vam sve napisao ovdje prije dvije godine. Samo što neki očigledno moraju ponavljati razred.

Valjda se barem do sada mozemo usaglasiti sta predstavljaju pobjede za obje strane:

Ukrajinska pobjeda = Rusi se povuku, ostave Ukrajinu na miru i oni ostanu drzava kakva zele da budu.

Ruska pobjeda = Maknu Zelenskog, razoruzaju ukrajinsku vojsku, postave marionetsku vladu, zauzmu i Odesu te se spoje sa enklavom u Moldaviji.

Evidentno je svima da niti jedna strana nece 100% ispuniti svoje ciljeve i tada se obicno ratovi zavrsavaju. Zato sto nemas dovoljno mocnu vojnu silu da protivniku nametnes svoju volju u razumnom vremenskom roku. Nije fora ni ratovati 25 godina.

Ja evo mislim da se Trump i Putin ne mogu nista dogovoriti bez suglasnosti EU i pogotovo same Ukrajine. To mi je prirodno i normalno i ja zelim u to da vjerujem. Vjerojatno sam naivan ali kucni odgoj mi ne dopustaa da razmisljam drugacije.

Lako moguce da i ti budes u pravu, ali treba da imamo neku referencu za ubuduce.

De jednom imaj muda i svoj stav pa napisi ovdje, jasno i razgovjetno, nama glupim panjevima, bez Starcraft budalastina, kako ti prognoziras da ce se okoncati ovi mirovni sporazumi?

U 2-3 recenice, cisto da imas za kasnije, za svoje brilijantne "znao sam" i "rekao sam vam" momente
  • Air
  • Korisnik
  • 75
19.02.2025 | 13:30
dpasaric kaže:
Evo! Dobro sam rekao - sve si krivo postavio, naravno ne u zloj namjeri, nego jer imaš krive ulazne informacije. I onda normalno da dobivaš krivi rezultat!

1) Ukrajina nije suverena država, osim na papiru, za naivce. Nije niti Njemačka, a kamo li jedna Ukrajina!

Filozofiraš, ali nema veze.
Ukrajina je međunarodno priznata država i kao takva ima temeljno pravo da ju nitko ne napdane i ugrozi njen teritorij, građane i njenu opstojnost.
Da li ti je ovo jasno?
Ali ti svejedno imaš opravdanje za to što je Rusija napala Ukrajinu.

Po kojem sustavu vrijednosti si ti opravdao napad Rusije na Ukrajinu?

Imam dodatno pitanje da li je tvoj sustav vrijednosti stabilan ili je promjenjiv kako vjetar puše?

Ako je stabilan molim te napiši njegovu osnovnu strukturu?

Evo moj primjer.
Kod mene je Bog na prvom mjestu a time su pokrivene sve druge pozitivne vrijednosti.
Na drugom mjestu su mi temeljna prava i potrebe svih ljudi jednako (iako današnja definicija treba nužne dopune).
Na trećem mjestu mi je obitelj.
Na četvrtom mjestu su mi pravni zakoni (iako i oni trebaju dopune).
Itd

2) Ukrajina je itekako napala - godinama su granatirali istočne pokrajne i diskriminirali rusku manjinu.

Navedi kada je Ukrajina napala drugu međunarodno priznatu državu?

3) Ne postoji "Svjetsko uređenje", to je potpuno izmišljena kategorija koja se zlorabi kada je potrebno dati privid jedne takve utopističke ideje. Niti su svi jednaki pred Međunarodnim sudom u Hagu, niti UN o ičemu zaista odlučuje, niti sve države poštuju odluke o sankcijama, osudama, vojnim zločinima, izručenjima i slično. "Međunarodno pravo" je nakaradno i pristrano uz potpuno licemjerno postupanje. Ne moraš daleko u povijest, pogledaj samo kako se "hendla" Gaza.

Naravno da postoji “Svjetsko uređenje”!!!
Ovo mi je nabuloza kao kad netko kaže da ne postoji demokracija u demokratski uređenim državama.

Ono nije idealno ali postoji. Niti je sada tema koliko je ono daleko od idealnog. Ovo ti kažem da opet ne odlutaš od teme koju sam ja postavio u svom postu, iako već jesi odgovarajući na njega.

Znači oslonio si se na tri hipoteze, a sve tri su potpuno krive!

Odgovori mi na pitanje o tvom sustavu vrijednosti pa ćemo onda vidjeti koliko su moje teze krive.
I sada pogledaj malo realniji pogled na situaciju, komentar Jeffrey Sachsa od danas na rasplet u Ukrajini:

Opet ti o “realnosti” a želio bi bolji Svijet?
Ako hoćeš bolji Svijet onda moraš djelovati tako da barem širiš pozitivne misli i vrijednosti a ne negativnu surovu realnost kao što činiš sada.
O neotuđivom pravu na slobodu smo ti pokušali objasniti kroz primjer Hrvatske ali neuspješno jer tvoj je “argument” bio: “To je Rusija, nuklearna sila pa tu ne vrijedi neotuđivo pravo na slobodu”.
19.02.2025 | 13:40
drlovric kaže:

Valjda se barem do sada mozemo usaglasiti sta predstavljaju pobjede za obje strane:

Ukrajinska pobjeda = Rusi se povuku, ostave Ukrajinu na miru i oni ostanu drzava kakva zele da budu.

Ruska pobjeda = Maknu Zelenskog, razoruzaju ukrajinsku vojsku, postave marionetsku vladu, zauzmu i Odesu te se spoje sa enklavom u Moldaviji.

Ne možemo se usaglasiti. Ovo što si rekao za Ruse nije istina, nikada to nisu naveli kao svoje ciljeve. Vrati se na njihove mirovne prijedloge koje je Boris Johnson sabotirao. To su tražili, a to nije ovo.
19.02.2025 | 13:50
Air kaže:
Ako hoćeš bolji Svijet onda moraš djelovati tako da barem širiš pozitivne misli i vrijednosti a ne negativnu surovu realnost kao što činiš sada.
O neotuđivom pravu na slobodu smo ti pokušali objasniti kroz primjer Hrvatske ali neuspješno jer tvoj je “argument” bio: “To je Rusija, nuklearna sila pa tu ne vrijedi neotuđivo pravo na slobodu”.

Da, a Djed Mraz je stvaran i nosi djeci poklone.

Ne vrijedi s tobom raspravljati jer kada te se stisne u kutu argumetima odjednom imaš dvostruka mjerila i njima važeš situacije u stilu komedije "Maratonci trče počasni krug" kada stari kaže: "A od sada pošteno!".

Znači apsurd na razini Alana Forda - da se radi dogovor o kraju rata, a bez predsjednika te države, a ti i dalje prodaješ demagogiju da je to suverena zemlja!

Daj, pomozi mi, kako s tobom suvislo razgovarati?
19.02.2025 | 14:18
Air kaže:

Razumijem Davora da on nije na ruskoj strani niti likuje kad rusi raketiraju Kijev ili osvoje neke malo veće mjesto, niti veliča putinove poteze ali samo ponavlja ili re-parafrazira što je čuo ili "naučio" od Mersjheimera i njegove teorije, nauke (kroz desetak video što je linkao, već bi svi trebali biti upoznati sa likom i djelom).
Da će sukob završiti "pobjedom" rusije jer će im ostati okupirani dijelovi a da će ukrajinci (i Zelenski) izvući deblji kraj (koji još ne znamo koliko će biti debeo, ovisi što se trump i putin dogovore).
Također, tvrdi da je Zelenski marioneta, da je rusija u pravu što je upala u ukrajinu zbog mogućeg budućeg pridruživanja NATOu.
Isto tako Trump i Musk čine ispravnu stvar što eliminiraju rastrošnu prijašnju korumpiranu Bidenovu vladu.

Neka me netko ispravi ako sam krivo shvatio.

p.s. ono što nas ostale muči ili se ne možemo pomiriti sa time da je Davor bio "pesimist" sa tim teorijama, predviđanjima, i kako je StarCraft sve predvidio. "pesimist" jer mi ostali želimo da rusija izvuče deblji kraj a on stalno objašnjava kako je to nemoguće, da je ukrajina tu bespomoćna u igri moćnika, željeli mi to ili ne ali to je "realnost", ukrajina sama nema niti moći niti snage niti adute da potuče rusiju u ovom ratu.

i mi želimo Davora preobraziti da bude manje pesimističan (ili realan) a on nas stalno vraća u svoj, kako je to Steve Jobs imao, reality distortion field - to mi tako vidimo a Davor to vidi kao jedino ispravno i što će se desiti. Da sad ne idem u njegove postove o "samo prati money flow"..

Koliko sam u krivu?
19.02.2025 | 14:47
Auff dosli smo i do stadija da se brisu postovi jer su pitanja previse jednostavna i direktna, pa se ne moze vise vrdati.

U totalitarnim rezimima ne postoji sloboda govora. Taj dio sam skroz previdio

A nista, ne mogu ja postavljati pravila u tudjoj kuci. Pozdrav ekipa. Svako dobro!
19.02.2025 | 14:50
marioart kaže:
EU je americki bitch...

IMG_8322.JPG
19.02.2025 | 15:26
dpasaric kaže:
Air kaže:

Evo jedna crtica iz zivota kada se povukla Djed Mraz paralela.

Dosle godine kada je moj mali povezao da doticni ne postoji i to ponosno objavio. Na to sam mu ja objasnio da Djed Mraz nije osoba, nego ideja, a ideja ja stvarna.

I tako danas on vise ne postoji ali poklon svejedno donese.

Neka shvati kako tko hoce.
19.02.2025 | 15:34
Yonkis kaže:
marioart kaže:
EU je americki bitch...

IMG_8322.JPG

Hoces reci da ce se EU odjednom okrenuti od SADa? Pa Njemci skoce dok ameri ne zavrse sto hoce reci i kazu ja vol majn amerikanise hern...

Demokracija ni ne postoji .... postoji samo zakon sile koji je trenutno na strani amerikanaca jer nemaju konkurencije... oni su rat zakuhali, pa ce ga i zavrsiti... zelensky im ne treba za to... püitanje je samo hoce rusima ostati sve ili ce i oni morati nesto dati pro forme...
19.02.2025 | 18:00
drlovric kaže:
Auff dosli smo i do stadija da se brisu postovi jer su pitanja previse jednostavna i direktna, pa se ne moze vise vrdati.

U totalitarnim rezimima ne postoji sloboda govora. Taj dio sam skroz previdio

A nista, ne mogu ja postavljati pravila u tudjoj kuci. Pozdrav ekipa. Svako dobro!

Ja nisam ništa brisao. Ne znam što se točno dogodilo, nisam danas još dospio (do sad) popratiti forum.
19.02.2025 | 18:04
dpasaric kaže:
Zelensky je u toj priči sada nitko i ništa, on je bio tek glasnogovornik prošle američke vlasti i interesa tog lobija.

Čekaj malo. Tvrdiš kako su svugdje pipci WEF-a, a sad ispada kako u USA - nisu? Tamo je, naime, aktualna vlast demokratski izabrana iako je prethodna bila montirana? Ili...? Dakle, Trump je zbacio WEF s vlasti u sjeni i on sad vlada SAD-om stvarnom voljom naroda? Jesam li te dobro shvatio?
19.02.2025 | 18:36
Pa što se čudiš?!

Općepoznata je činjenica da u svim zavjerama zavjerenici imaju natprirodne moći kada treba dokazati da su ispleli zavjereničku mrežu po čitavom svijetu, a isto tako, "keyboard warrirors"-i imaju natprirodne moći kada ove prve treba raskrinkati.

Ako je to moguće, a po njima jest, onda nema ništa čudno da je jedan jedini čovjek, uspio "singlehandedly" razbuciti čitavu ovu WEF-ovu bulumentu, uveo "pravu" demokraciju, i ukinuo "cenzuru"... još se samo čeka kada će početi teći med i mlijeko po ulicama Washingtona.
  • Air
  • Korisnik
  • 75
19.02.2025 | 19:22
dpasaric kaže:
Air kaže:

Ne vrijedi s tobom raspravljati jer kada te se stisne u kutu argumetima odjednom imaš dvostruka mjerila i njima važeš situacije u stilu komedije "Maratonci trče počasni krug" kada stari kaže: "A od sada pošteno!".

Ovo "A od sada pošteno!" smo prošli prije godinu dana.
Ja iznosim svoj stav što je ispravno u sadašnjem vremenu i potežem to pitanje jer bi po meni trebalo biti na prvom mjestu.
Ja ne predviđam što će likovi/kriminalci/zlobnici kako što su Trump ili Biden ili Putin i slični nešto napraviti i kakav će biti konačni rezultat miksa njihovih zlih djela (WFK? koji je to sport? Isto kao da idem predviđati što će napraviti Vučić i onaj mafijaš/krvnik koji je od ljudskog mesa radio čevape!!).
To ti radiš.
OK, to je tvoja sloboda, ako te zabavlja samo napred ja nemam ništa protiv toga.

Znači apsurd na razini Alana Forda - da se radi dogovor o kraju rata, a bez predsjednika te države, a ti i dalje prodaješ demagogiju da je to suverena zemlja!

Znaš što sam mislio pod suverenitetom. Na tvoj prvi upis kako mnoge države nemaju suverenost jer vanjski utjecaji drugih država imaju svoje prste u izborima i odlukama političara sam naveo ispravku/dopunu:
"Ukrajina je međunarodno priznata država i kao takva ima temeljno pravo da ju nitko ne napdane i ugrozi njen teritorij, građane i njenu opstojnost."

Ne kužim što sad ponovo drviš po suverenosti? Umjesto da odgovoriš na konkretna pitanja upućena tebi!

Je li to zato što nemaš drugih argumenata kada trebaš iznesti svoj stav o svom sustavu vrijednosti umjesto dosadašnjih prepisivanja mišljenja ovih i onih likova?

Daj, pomozi mi, kako s tobom suvislo razgovarati?

Malo temeljne kulture komunikacije s tvoje strane i biti će OK.
Samo iznosimo svoje mišljenje, ja tebe ne uvjeravam u ništa, ali izgleda da je tvoja komunikacija uspješna samo ako ti nekog uvjeriš u svoj stav, ako vidiš da ne ide tada suprotnu stranu proglašavao "problematičnom" u komunikaciji ili po novom posežeš za uvredama.

Ti si samovoljno prvi odgovorio na moj post - nisam te ja potezao za rukav.
Ako si se uključio tada je temeljna komunikacija da se osvrneš na sve što sam naveo a upućeno je tebi, a pogotovo da odgovoriš na pitanja upućena tebi na koja nisi odgovorio.

Ja sam odgovorio na svaku stavku tvojih postova.
Ti si izostavio sve što ti ne odgovara i na kraju se praviš pametan kako se samnom ne može komunicirati?!?!
Mislim ono!!! WFK?

Nisam ti ja tvoje dijete pa da se ovako plitko postavljaš prema meni (katastrofalno je ako se tako postavljaš prema svom djetetu).
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 1 minute
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO