04.11.2005 | 00:28
Znaš da \"može dosta, samo ti ništa ne pada na pamet\" ???
Evo u cemu je stos... U biti mi ona ne mora sluzit za nista osim, kao sto sam vec rekao - TV-a, ali zao mi ju je gledat kako je vec odsluzila rok a radi tip-top i volio bih je za nesto iskoristit, pa me zanima sta bi drugi s njom napravili u mojoj situaciji, tek toliko iz entuzijazma i nostalgije prema classic MacOS-u...
Ofarbaj ju u neku ludu boju, ugradi veliki hard, os 9, stavi iTunse i nek ti bude muzicki server... Buth that's just me...
Ufff, unutra je hard od 6GB i uz ostali softver ne bi bas stala sva muzika, a nisam bas siguran da bi iTunesi na tome radili... To je 75MHz masina sa 48MB RAMa ipak hehe
. Uostalom, tu vec sluzi PC na kojem imam puno kvalitetniju zvucnu karticu, iako je i ona u biti jeftini srot za danasnje pojmove ali bolja je nego na performi iz negdje 1996.
.
Sta se boje tice, meni su beige macovi i za danasnje pojmove lijepe masine i imali su ljepsa i elegantnija kucista nego bilo koji PC danas(osim IBM-ovih masina) i nema sanse da ju farbam, bar ne u skorije vrijeme
.
Treci problem je \"server\" pod koji bih podrazumijevao dvije stvari, a to su:
1. Neki UNIX OS na performi ili spajanje s Linuxa na PC-u preko AppleTalka(podrska je u linux kernelu) na MacOS...
2. UTP mrezna kartica
i tu ima dva problema
1. Performa je totalno losa za bilo koji UNIX jer nijedan koliko ja znam ne moze ic na nubus strojeve...
2. Performa ima BNC mreznu...
Lijepa je to ideja sa music serverom no zbog navedenih razloga neostvariva... Vracanje zivota toj performi bi se uglavnom vise trebalo svesti na sam softver, samo trebao bih negdje i naci neki stariji softver za nju koji ce radit tip-top... Za igre sam se obezbijedio iako bi mi dobro dosao link na neki site sa iskljucivo PPC igrama, i to ne mislim na one za G3, G4 ili G5 nego na PPC 603
.
P.S. Ako netko naidje na neki UNIX based OS za nubus macove, tocnije moju performu, molim ga neka mi kaze
.