Apple je pokrenuo program besplatne zamjene baterije na nekim modelima 15 inčnog Mid 2015 MacBook Pro-a jer kako kažu postoji određena mogućnost zapaljenja baterije te preporučuju da vlasnici modela zahvaćenih tim problemom prestanu koristiti svoje uređaje te da se jave u najbliži Apple store ili Apple authorized servis kako bi im se baterija besplatno zamijenila.
Na navedenom linku se može provjeriti po serial number da li je određeni model podložan tom problemu i zamijeni baterije.
bit ce pet godina sljedeci mjesec i kako nije vrijeme za kupovinu novog laptopa, a trenutni ponekad zaboravi da je laptop i makar ima struje odluci se ugasit i trazit punjac, rekoh - vrijeme je za zamjenu...
Baterije su potrosni materijal i 5 godina je u mom slucaju neka normala za zamjenu.
Narucio sam bateriju iz Wellingtona za 170nzd (712kn) i prije vecere otvorio laptop.
Bio je cist ko suza jer je dobio temeljito ciscenje nakon povratka iz Thailanda prosli mjesec, a prije odlaska u Bangkok, promijenio sam pastu na GPU i CPU...
I gledam u bateriju i mislim si kak nam fakat sve manje i manje sanse daju da si budemo sami svoji majstori... Pogledam kaj iFixit veli i smrznem se - pa necu valjda morat sipat tekucine da olabavim ljepilo..
Bacim pogleda na druge videe, ista stvar..
Na nekom trecem videu lik zamrzne ljepilo sa komprimiranim zrakom pa brutalno odljepi bateriju... ok, to mi se vec vise svidja, ali nemam Kenaira doma jer sam prosli tjedan na 4,1 dualu promijenio pastu na northbridgeu i procesorima pa obavio ciscenje cijele masine...
Nemamo fen u kuci jer smo kratkokosi tak da ni tim putem ne mogu ic... tak da sam spremio bateriju za vrijeme kad mogu nabavit potrebne alate i otisao vecerat.. pomalo razocaran, da budem iskren..
Nakon vecere sam u pauzi od rada isao pogledat jos neke videe i nabasao na jedan za koji sam mislio
da je pametan i da je nesto sto mogu napravit... i inspiriran njegovim videom, zamijenio sam bateriju u manje od 20 minuta... Nisam dokumentirao pa prilazem njegov video za ilustraciju... Ja sam koristio obicnu spagu i dva serafcigera oko koje sam je omotao da si cuvam dlanove.. nisam koristio drugu osobu za drzanje laptopa, jer je moje koljeno bilo sasvim dovoljno...
Ja sam neki dan prijatelju mijenjao bateriju na Retina MBP 2012. Dosla je neka metalna alatka za ukloniti je, al bgm nije islo bas glatko kao sam ocekivao
Nakon eto 8 god to ljepilo i dalje drzi ko mutavo, al odradili smo posao. Nisam stopao ali ajmo reci operacija od sat vremena, jer prakticki smo cijelo racunalo rasklopili do aluminija.
Dobra to je fora sa uzetom koje ce prerezati ljepilo u biti
drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice [link]
drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada
Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo
Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj