13.12.2019 | 11:06
Danas sam konacno uzeo malo vremena da pogledam sto se nudi i nasao da mi je neki sweet spot 3.2 16 core sa 32gb njihovog rama (narucit vise 3rd party), Radeon Pro Vega II, 1TB SSD, Apple Afterburner Card, necu kotacice... i mislim da bih uzeo tu konfu...
Ispada,da ukoliko mi prodje projekt na natjecaju, da cu ga moc uzet uskoro unatoc tome sto ne volim uzimat prve verzije - jedina iznimka do sad je bio MacPro prve generacije and no regrets - (i zena i ja smo u filmskoj bransi) i ako je vjerovat ovim prvim testovima, isplatit ce se jako brzo... kako na pladnju imam 2 dugometrazna dokumentarca za 2020tu, a ona dva kratka igrana i vjerojatno godinu nakon toga dugometrazni film, nema razloga zasto to ne uci u tu investiciju...
Primjer.
Zadnja 4 dana smo radili reklamnu kampanju za sveuciliste i snimali smo u studiju i 3 projektora su bacala sliku na 3 pozadine (dvije pozadine i hologazu ispred subjekta) i bilo je vazno da smo u mogucnosti da u "realnom vremenu" radimo on set montazu da potvrdimo da sve sljaka i da pozadinske projekcije stimaju od reza do reza...
Ovaj put smo to rijesili sa Sonijem koji je snimao 6k i usput 1080p prores LT na drugu karticu. Koristio sam svoj 2015 mbp(!!) za shotput pro backup na tri diska i montiranje materijala sa proxyijima iz sonija... Kroz proces naisli smo na dosta stvari koje smo mogli regulirat i snimit ih drugacije tako da je uz male modifikacije sve proslo ok....klijent zadovoljan, mi sretni..
Da smo imali samo 6K materijal, sa opremom koju imamo, ne bi primijetili probleme nego bi ih morali rjesavat kasnije po dalekom vecem trosku u Flameu..
.
Da se razumijemo, jako sam sretan i (ak se to moze bit) ponosan kaj je - laptop - izgurao taj posao, ali workflow sa novim MP bi sve to doveo na neku do sad nevidjenu i do prije par dana nezamislivu razinu....
Zakljucak je da o cijeni ne vrijedi pricati, jel se trenutno dogadja nesto sto dolazi u sferu magije (osim ako nas ne lazu na najjace).
Veselim se probat ga uskoro jer je jedna kuca narucila 6 komada i imam kod njih gig za tri tjedna pa ono... jedva cekam....
Osobno, ja bih radije rack verziju, ali cekam da se pojavi i da ljudi daju neke dublje recezencije... al ima vremena... al da sam narajcan, narajcan sam...
i da, danas sam postao NZ permanent resident tako da slavim...
p.s. ovdje u Novom Zelandu i freelanceri mogu kupovat kompove i trazit odbitak poreza... zakon...