23.01.2020 | 13:22
Dakle, čisto da ostavim osvrt. Dugo sam imao Mac Pro 3.1 i u njemu 3TB disk koji sam backupirao na drugi isti takav kojega sam držao u koferu.
Kako sam prešao na Mac Pro 5.1 - a diskove prebacio iz 3.1 u 5.1 nastala je rupa sa backupiranjem, gužva, poslovi i to.
Uglavnom, prije dva tjedna krenem ja napokon backupati, sa Sharkoon vanjskom "ladicom" (ona kocka gdje se ušteka goli hard disk) spojen USBom na računalo. I sad - taj disk se na 3.1 normalno vidio - na 5.1 javlja grešku. Formatiram i bam, 800GB umjesto 3TB.
Odnesem ga doma, spojim na drugi Sharkoon kojeg tamo imam i na Minija. ista stvar. OK, možda je do Sharkoona, stari su već; kupim novi, neki Delock sa USB3 podrškom... Spojim na minija, sad uopće ne vidi disk.
Vratim se na posao, spojim, sad vidi, ali opet 800GB umjesto 3TB.
Otvorim komp i ubacim ga unutra umjesto ovog koji je sad unutra. I dalje formatira na 800GB. Znači nije do kartice sa USB3 na koju je Sharkoon ladica spojena.
Spojim natrag na 3.1 sa novim Delock uređajem i bum, vidi 3TB.
Prebacim na 5.1 i spojim taj novi na prednji USB i sve je ok, vidi.
Sad nemam pojma u čemu je stvar, ali ako je do USB3 kartice koja je u 5.1 to ne objašnjava zašto DiskUtility nije mogao formatirati ispravno ni kada je disk bio direktno u stroju...
Trebao bih testirati, ali brate, nemam vremena disati, tako da, ak sad radi, radi.
Čisto da ostavim ovdje, ako se netko nađe u sličnoj situaciji.