23.01.2020 | 13:29
Kad sam već krenuo u pisanje, da podijelim još jednu stvar. Mac Pro 5.1, dakle, dok je upaljen, radi zvjersi, sve pet, bez bubica.
No ljetos, kad sam išao na godišnji, ugasio sam ga, iskopčao sve iz struje i kako to već uobičajeno radim. Problem je nastao kod povratka, uštekaš sve, upališ, čuje se bong i ništa - crna slika.
Uglavnom, uspio sam upaliti tako što sam izvadio jedan od diskova van, ili dva... Nekako kao da je napajanje izgubilo svu struju i nije moglo povući više, ne znam. Nakon što se upalio, ugasio bih, vratio disk i opet upalio, nekad bi proradilo nekad ne. I tako nekoliko dana... Ako bi otišao u sleep, mogao sam ga upaliti samo restartom, nekad i s vađenjem diska.
Zatim mi je slika na ekranu znala flickati, kao da grafička ima probleme... Tako da sam upalio caffeine i nisam mu dao u sleep već bi samo ugasio monitore...
Nakon tjedan dva takvog režima, sada može u sleep, kao da se napajanje "napunilo". Nisam u tome, nemam pojma što bi moglo biti, ali rekoh da podijelim, ako ekipa ima kakve ideje...