macpro 1.1/2.1 i mikrofon/headset?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macpro 1.1/2.1 i mikrofon/headset?

19.03.2020 | 00:54
Moze li se i kako spojiti headset s 3.5mm audio i microphone jackom (zvuk i mikrofon posebno) sa macpro 1.1/2.1 (el capitan gore)?

Probao sam i earpodse, ali i na njima nisam uspio osposobit mikrofon.

EDIT: Spojio na audio in (line in) prikljucak, prepoznaje ih ali je mikrofon iznimno tih (neupotrebljiv)

Ako ima tko iskustva, molim pomoc
19.03.2020 | 02:45
Ukratko - ne može. Taj ulazi traži kvalitetan mikrofon s pretpojačalom, onakav kakav je Apple nekada zasebno (i skupo) prodavao. Sve generic PC slušalice s mikrofonom to nemaju.

Rješenje je jednostavno - kupi Logitechove USB slušalice s mikrofonom.

Alternativa je kupiti USB adapter za vulgaris slušalice/mikrofon, ali to se rijetko nađe u informatičkim trgovinama jer PC to ne koristi, a Mac korisnici većinom mikrofon imaju u prijenosniku ili iMacu ili iSight kameri na monitoru, pa im to ne treba.

Ima na AliExpressu, ali tko zna kada bi ti to sada došlo s obzirom na situaciju.
19.03.2020 | 08:27
dpasaric kaže:
Alternativa je kupiti USB adapter za vulgaris slušalice/mikrofon, ali to se rijetko nađe u informatičkim trgovinama jer PC to ne koristi, a Mac korisnici većinom mikrofon imaju u prijenosniku ili iMacu ili iSight kameri na monitoru, pa im to ne treba.

Kako se rijetko nadje, pa ima ih svugdje po 50-70 kuna, npr:

www.instar-informatika.hr/zvucna-kartica...d-usb/20796/product/
19.03.2020 | 12:32
Hvala momci. Za ovu usb zvucnu se bojim da nece bit drivera za mac, tako da cu ici putem usb headseta.
19.03.2020 | 13:17
Radit ce ti, ne trebaju ti nikakvi driveri (uostalom kao niti za USB headset, ista stvar). No ako bas nisi jako vezan za postojeci headset za 3.5 konektorima, USB headset je elegantnije rjesenje.
19.03.2020 | 13:59
koristim i za sviranje Gitare i Mikrofon Eksternu Zvucnu koja ide preko USB..i sve odma radi...
19.03.2020 | 20:52
Riba kaže:
dpasaric kaže:

Kako se rijetko nadje, pa ima ih svugdje po 50-70 kuna, npr:

www.instar-informatika.hr/zvucna-kartica...d-usb/20796/product/

Ajde super ako je sada tako, kada sam klincima to želio uzeti, prije koju godinu, nije bilo ni za lijek. Jesi li siguran da svaka ta generic radi na Macu? Pod službenom podrškom su navedeni samo Windowsi.
19.03.2020 | 21:32
Mac je po defaultu super s tim USB periferalijama. Sustav to sam detektira i sve radi bez problema. Ne trebaju nikakvi driveri ni čuda.
19.03.2020 | 23:22
Ma nije to baš tako. To jest - tako je, ako je driver (kext) za uređaj već u OS-u. Ako nije, onda uglavnom nema šanse da ti ikad proradi.
20.03.2020 | 08:48
dpasaric kaže:
Ajde super ako je sada tako, kada sam klincima to želio uzeti, prije koju godinu, nije bilo ni za lijek. Jesi li siguran da svaka ta generic radi na Macu? Pod službenom podrškom su navedeni samo Windowsi.

Meni je radio svaki koji sam probao, vjerojatno gotovo svi koriste isti chipset koji je podržan. A možda nije ni chipset bitan, uređaj se prijavi kao USB audio device I sistem sam zna što s njim. Kao što rekoh, USB headset je identična stvar što i ovo i nikad nisam čuo da ti treba driver za ijedan od njih.

Ja sam svoj kupio pred 10 godina valjda...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 59 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO