iMac 27" 5K (2015) — pink hue i burn-in ekrana
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 27" 5K (2015) — pink hue i burn-in ekrana

19.03.2020 | 15:22
Nakon samo 5 godina, veselje s iMacom. Ekran mi sve više i više propada kako ide vrijeme, počelo je prije par mjeseci. Lagano sam na svim rubovima primjetio neki pink hue feather, pa onda sam skužio da mi kad je malo duže jedan app upajen na menubaru ostaje "zapečene" njegove stavke iza drugih. Što dalje vrijeme ide, sve se više širi.

Naravno nisam sam ima cijeli thread, nisam sam, Apple se ogradio i s obzirom da je star 4 godine ništa od jamstva (ili produženog koji traje +1 godinu u Hrvatskoj).

Thread

Zamijena ekrana je procijenjena na 6k kuna, što nema šanse da platim. Ili ga prodati za dijelove, ili čekam dok ne postane ne upotrebljiv.

Elem, pišem sve ovo da se ne zeznete pa kupite polovni (moj je bio nov) iMac 27" late 2015, jer bi se mogli naći u neobranom grožđu.

Evo i slika u prilogu s bijelom pozadinom se najbolje vidi.
Prilozi:
19.03.2020 | 16:01
Koma, zato je ne volim all in one konfiguracije poput iMaca. Pomaže li ako promijeniš brightness level?
21.03.2020 | 11:17
Nula bodova...
21.03.2020 | 12:19
Na ebayu se mogu naći displayi za 400-500 eura, pa rtazmisli i o toj opciji:

www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_nk...=nc&LH_PrefLoc=3
23.04.2020 | 17:13
To čak i dostavom nije loše, cca. 3500 kn. Jedino ga treba netko i sastaviti
23.04.2020 | 17:27
Vidio sam to na iMacu, ali zaista je rijetko. Vjerojatno je bio neki "bad batch" panela i nisu bili dovoljno kvalitetni, a to je gotovo nemoguće skužiti u startu tako da Appleov QA na to ne može reagirati dok nije debelo prekasno, slično kao s onim lošim GPU epizodama gdje su procesori rikavali tek nakon tri godine. S druge strane ima gomila iMac modela starih 10 godina i imaju ekran u gotovo istom stanju kao prvi dan.

Dobra vijest u tome je da nećeš doživjeti neku veću degradaciju slike nadalje, to je manje-više to i sada će to tako opet godinama. To govorim temeljem iskustva na mojoj Cinemi 23" koja ima isti problem kao tvoj iMac, ok, ona ima 16 godina sada, ali prvi problemi su počeli nakon 7-8, blago crvenilo po rubu i ponekad ghosting kada je neki prozor cijeli dan na istom mjestu. No, sada je već opet 8 godina stabilno takva. Ako se ne koristi za posao u kojem su precizne boje jako važne, monitor je sasvim u redu za korištenje. Veće Cineme 30" su imale daleko kvaliteniji panel i one nemaju taj problem, ali isto postoji razlika u slici između nove i sada nakon 15 godina (to su mi inače glavni monitori doma i na poslu).

Na tvojem mjestu ne bih to popravljao jer je iMac već prestar da veće investicije. Koristi ga tako dok traje i onda prodaj nekome za uredski stroj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 49 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO