01.04.2020 | 22:17
smayoo kaže:
Daj malo više podataka. Kako se manifestira to da mic ne radi? Ako odeš u System Preferences, Sound, pa Input, odabereš tamo mic od te kamerice - što se događa? Možeš li ga uopće odabrati (da li ti ga prikazuje na popisu audio inputa? ako ga prikazuje, možeš li ga odabrati ili je zasivljen?)? Ako možeš, kad grebeš noktom po kamerici, da li indikator pokazuje da mic nešto prima?
Ništa. Nula. Tišina. Daklem - ima ga u Preferensima, i njega i iPhona, ali nema nikakve indikacije da ikaj dobiva… Ni jedan ni drugi!?
smayoo kaže:
Dakle, možda ti nije problem s kamericom, mikrofonom i sl, nego sa softverom kojeg kaniš koristiti. A to je iduće - koji softver kaniš koristiti? Jesi li u njemu odabrao taj input? Jer u Skypeu je bitno što si u njemu odabrao, a ne što si odabrao kao system default. Itd.
Jesam, jesam… Velim, sve sam isprobal kaj mi je bilo dostupno… Probal snimat s Audacityjem, QuickTimeom, Skype, FaceTime… Niš ni u kojoj kombinaciji.
smayoo kaže:
Ako ništa od toga ne pomaže, Mini 2012 ima 3,5mm jackove za line in i line out. Ne možeš uštekati direktno slušalice od mobitela, ali možeš uštekati neku điđu koja ime line out i mogućnost da prenosi s mikrofona van. Neki stari diktafon iz ladice, neki stari mobitel (npr. stari Ericsson mobiteli od prije SonyEricsson vremena, dakle iz ranih 2000-ih), neku kućnu muzičku skalameriju... naravno, ako imaš kabel 3,5 na 3,5
Također, Mini 2012 ima bluetooth i možeš na njega upariti bilo koji bt headset ili earpiece koji se inače koristi uz mobitel, pa onda koristiti taj mikrofon.
Eh da… Marljiv kakav jesam, pred Božić sam hitil (u reciklažu, prosim lepo) nekoliko kila kablovinja i vrećicu “ničega” elektronskog kaj sam “skupljal” (čitaj: ne bacal) barem 20 godina…
I sad, da sve skup bude očajnije - digel sam stroj s backup startup diska od pred 4 godine (kojeg imam zarad jednog starog bitnog komada hardvera) i – NULL.