30.04.2020 | 15:48
Mislim da je davno bila slicna tema ali eto da cujem malo najnovija misljenja i iskustva o tome.
Za posao imam MBP i ne pada mi na pamet mijenjati ga za Mac Pro ili nedaj Boze PC
ALI povremeno postoje odredjene situacije kada mi bas fali kvalitetna graficka za neke 3D zadace. Igre ne igram, za to imam PS4 ali volim se igrati u 3D alatima. Nista profi, onako za svoju dusu... Najcesce je to Sketchup projekt sa kvalitetnim renderom (V-Ray i sl.). Rijetko pokrenem staru ljubav Lightwave 3D, ali ispao sam vec iz fazona pa me to blago frustrira
Uglavnom Razer Core X egpu kuciste se moze naci za 200-250e. Plus cijena graficke neke srednje klase (moze i rabljena) i tu smo na 500-600e.
Nedavno, moj prijatelj kupio cijeli PC (rabljen doduse ali sa i7 i pristojnom grafickom) za te pare.
EGPU mi je nekako elegantnija opcija (u teoriji), ali to vjerojatno pisti i zvizdi i puse na stolu 30cm od laptopa
Nisam nikada probao niti znam nekog ko to ima.
Koliko dobro je Mac OS optimiziran za eGPU? Mislim da idu samo AMD kartice...
Moze li se taj eGPU u letu ugasiti bez resetiranja racunala i da nastavim raditi normalno koristeci MBP graficku (da ne proizvodi eGPU buku i grije me bez potrebe, na primjer)?