09.06.2020 | 12:28
john_st kaže:
1) mini + monitor (otprije imam i miš i tipkovnicu)
Ovaj novi mini me golica jer se i dalje može dodati RAM nakon kupovine, a realno ne igram video igrice pa mi je integruša sasma dovoljna. Ne znam jel prijašnja generacija Minija vrijedna razmatranja?
Apsolutno je. Mini 2012 je stroj koji se da dograditi bez neke muke, do 16GB RAM i SSD sa SATA sučeljem, po želji, prima zadnji OS, moja očekivanja još uvijek nadilazi (a nisu mala).
2) imac
Ne zanima me iMac pro, ali me ne zanima ni onaj od 21” jer ne mogu dodat ekstra RAMa ako zatreba, tako da opcija ostaje neka 27ica, ali ne nova jer mi je to preskupo.
iMac je šminkerska kuruza, zaobiđi ga, pogotovo ako kupuješ rabljeno. Najproblematičniji model Maca ikad. Prašina u displayu, pregrijavanje, krepavanje grafičke, užasno kompliciran servis... Pogotovo u Francuskoj, ako tamo moraš plaćati servis na iMacu, bolje si ga odmah zaveži oko vrata i skoči u Seinu.
3) mac pro + monitor
U Splitu imam Mac Pro 3.1 i iako ga nisam koristio godinu dana vjerujem da bi još bio dovoljno dobar za moje namjene, ali transport do Pariza gdje trenutno živim i radim nije izvediv. Siguran sam da ih i ovdje ima za kupiti, možda čak naletim na neki povoljni 4.1.
Ako imaš dovoljno mjesta i ako ti nije problem to što kanta ima blizu 30 kg, slažem se s Davorom, kupiti polovni Mac Pro je uvijek bolja kupovina od Minija.