31.08.2020 | 16:31
Nadam se da sam privukao paznju clickbait naslovom
Eto, ja sam se jutros digao iz sleepa, a moj Mac nije. On cak i nije u sleepu vec kao da je u dubokoj komi.
Mislio sam da je preko nici nestalo struje, ali pritiskom na power button se nista ne dogadja. Apsolutno nista (kasnije se ipak nesto dogodi, pa citaj dalje).
Prvo mi palo na pamet da je riknulo napajanje. Nevjerojatno, ali istinito, with a little help from my friends sam u nekoliko sati dosao u posjed drugog napajanja.
Sad dolazi dio u kojem se ipak nesto dogodi... Nakon sto sam ugradio drugo napajanje i spojio kabel na njega, nakratko je bljesnula crvena lampica iz prostora gdje stoje dijagnosticke diode. Osim toga se nista drugo nije dogodilo. Cak se ne upali ni bijela lampa kod poser gumba.
Kratko nakon toga sam ponovo pritisnuo power dugme i cuo se samo njezni klik.
Prije par dana sam komp nadogradio grafickom karticom i novim parom procesora.
Do danas je sve radilo normalno. Tu i tamo bi se pri renderiranju culi ventilatori. Nisam sad siguran jel od grafulje ili procesora. Vecinom sam rendao preko procesora jer su, zacudo, brze rendali od graficke.
Temperature proceva mislim da nisu isle preko 55-60 stupnjeva, a i za Nortbrige mislim da je max bilo 65 stupnjeva. Podatke za graficku nemam.
Proceseori su x5780, a grafulja je gtx 970. Dakle, nisam napravio nikakav overkill niti ubacio neku komponentu s kojom se komp nije sposoban nositi.
Danas planiram vratiti stare komponente u komp da vidim hoce li se ista dogoditi.
Nadam se samo da nije maticna. To bi me dotuklo.
Da je do napajanja, vjerojatno se ne bi upalila ni ta crvena lampica.
Ako netko ima sto pametno (ili manje pametno) za reci, spreman sam poslusati...
(Samo nemojte reci da je maticna u pitanju. To je taboo.)